به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قطعی آب در گرمای هولناک تابستان تهران، مسئله ای بود که ساکنان شهرک لاله واقع در شمال شرق پایتخت را آزار می داد. سرویس مشکلات مردم در گزارشی به این موضوع پرداخت. (اینجا)
احمد سلامت، مدیرعامل آبفای منطقه یک تهران در توضیح قطعی آب این شهرک با ما گفتگویی کوتاه داشت که در ادامه می خوانید:
چرا آب شهرک لاله دچار مشکل شد؟
شبکه آب شهرک لاله در شرایط بهره برداری خوبی داشت. در روزهای اخیر متوجه افت فشار جدی شدیم و گزارش هایی از سوی مردم اعلام شد که آب قطع است. بررسی شد و متوجه انسداد در شبکه شدیم. این شبکه حدود 35 الی 40 کیلومتر طول دارد و پیدا کردن عامل انسداد در شبکه های تحت فشار آب بسیار سخت است. با این حال با تلاش شبانه روزی همکاران آبفای تهران توانستیم سه نقطه انسداد را شناسایی و رفع کنیم. چون در روزهای اخیر در اوج مصرف آب و گرمای تابستان قرار داشتیم و به دلیل اینکه پیدا کردن انسدادها دشوار بود، شبکه از آب خالی شد و با توجه به اینکه مصرف آب بسیار بالاست متعادل کردن مصرف و تولید آب در شبکه با دشواری همراه بود.
مردم می گفتند آب قطع و وصل می شود. منظور شما از متعادل کردن همین است؟
بله، بعد از اینکه انسداد را رفع کردیم و کنترل کردیم مشکلی وجود نداشت، ولی هر میزان آب از منابع تزریق می کردیم به دلیل مصرف بالا نمی توانست شبکه را بالانس کند و به تعادل برساند. با تلاش همه دست اندرکاران و کمک مردم و درک متقابل بین خدمتگزاران و مردم شهرک توانستیم از دیشب شبکه را به بالانس نسبی برسانیم. ادامه این بالانس به میزان زیادی به مصرف در حوزه شهرک وابسته است. در هفته گذشته مهندس پرورش مدیرعامل آبفای استان تهران مصاحبه ای داشتند که اعلام شد در ساعات پیک مصرف، میزان مصرف بیش از تولید شده است. این واقعیتی در حوزه آب است. مردم باید مساعدت کنند تا شبکه به پایداری برسد.
چرا شبکه دچار انسداد شد و چرا اینقدر طول کشید رفع شود؟
همیشه انسداد در شبکه های آب اتفاق می افتد. هر زمان مصرف آب در شبکه ها داشته باشیم از لحاظ فنی امکان انسداد هم داریم. شبکه ها یا از جنس چدن است یا پلی اتیلن، این شبکه های پلی اتیلنی ممکن است دچار آسیب شود. 4 یا 5 اتمسفر فشار داخل این شبکه هاست و بر اثر تغییرات فشار ممکن است لوله دچار انسداد شود. مثلا هوای داخل لوله، بخشی از انسداد است. این که بتوانیم این انسداد را در طول مسیر 40 کیلومتریبر اساس مطالعات هیدرولیک و نوع هد شبکه و بر اساس ضوابط فنی شناسایی کنیم نیازمند رصد گام به گام و متر به متر شبکه است. فشارهای قبل و بعد از شیر و فشارشکن باید آنالیز شود و کار فنی زیادی می برد.
پس امکان تکرار این مشکل در شهرک لاله وجود دارد؟
هر نقطه ای از تهران امکان تکرار این مشکل وجود دارد. همیشه این اتفاق می افتد. بالاخره استفاده از امکانات و ابزار محدودیتهایی دارد. قطعا شبکه آب با شبکه های مخابرات و برق تفاوت دارد. نوع خدمتی که به مردم ارائه می دهیم در زیرزمین قرار دارد و پیدا کردن آسیب سخت است. البته این مشکل ارتباطی به بحث حفاری های مترو ندارد. نکته بارز و قابل توجه این است که همکارانم در منطقه یک شبانه روز تلاش کردند تا کوچه به کوچه و محله به محله و حتی خانه به خانه این فشار را برگرداندند و بالانس کنند. الان قطعی آب به هیچ عنوان نداریم. افت فشار به دلیل پیک مصرف مردم است و در برخی نقاط هم افت فشار در طبقات ممکن است ایجاد شود که آن هم به زودی برطرف می شود.
46231
نظر شما