رییس جمهور گفت: همان‌قدر که اتکاء کشور برای اداره‌اش به درآمدهای نفتی مضر است از آن مضرتر درآمد شهرداری به تراکم است.

به گزارش خبرآنلاین، حجت الاسلام حسن روحانی در نخستین اجلاس جهانی شوراها و شهرداران 2016، گفت: باید از فضای بعد از برجام و از تجربه یکدیگر به خوبی استفاده و بهره برداری کنیم. اگر می خواهیم از خشونت، افراطی گری و تروریسم فاصله بگیریم و به یک صلح پایدار در جهان دست پیدا کنیم، راهش بالابردن بردباری و احترام به فرهنگ یکدیگر و نزدیک تر شدن جوامع مختلف از لحاظ فرهنگی و سبک زندگی است.

اهم سخنان رییس دولت را به نقل از خبرگزاری ها به شرح زیر است:

*همانطور که باید قدم به قدم بودجه کشور را از درآمدهای نفتی جدا کنیم و درآمد نفتی برای سرمایه‌گذاری های ماندگار در کشور باشد از آن طرف هم برای اداره شهرها باید راهی پیدا کنیم که درآمد پایدار و سالم باشد.

* نگاهمان به آسمان است که خدا روزی برساند. شهرداری‌ها نیز نگاهشان به بلندمرتبه‌هاست که بالاتر بروند تا بتوانند پول تراکم بگیرند و کشور را اداره کنند. نمی‌خواهم به شهرداری یا شورای شهر نقد کنم، مشکل وجود دارد، باید دست به دست هم دهیم و مشکل را حل کنیم و برای اینکه مردم از زحمات شوراها و شهرداران احساس لذت بیشتری داشته باشند باید از تجربه‌های کشورهای دیگر نیز استفاده کرده و بهره‌برداری کنیم.

* از یک سو وسایل ارتباطی و حمل‌ونقل شرایط ارتباطات را آسان‌تر کرده است؛ از سوی دیگر شبکه‌های فضای مجازی ارتباط افراد و نظرات آنها را به هم نزدیک‌تر کرده است و این تقارب افکار افراد، پایه‌ای برای تعامل فرهنگ‌ها در جوامع انسانی شده است.

*امروز با وجود کارهای زیادی که در شهرها و روستاهای ما انجام شده است و این همه بوستان و تفرجگاه اما آن احساسی که مردم باید داشته باشند را ندارند، چون وقتی قرار است بزرگراه و تونل و مترو درست شود، از تراکم استفاده می‌کنیم یا از تغییر کاربری اراضی.

* وقتی می‌خواهیم بزرگراه و پل درست کنیم، گاهی از تراکم استفاده می‌کنیم، گاهی از تغییر کاربری اراضی استفاده می‌کنیم. یعنی هم عمودی و هم افقی مشکلاتی را برای شهر بوجود می‌آوریم.

 * محیط زیست اگر تا دیروز امری تجملاتی بود، امروز ضرورت زندگی ماست. اگر توسعه پایدار و توام با تاملات زیست‌محیطی نباشد، نمی‌توانیم سلامت مردم را تضمین کنیم. البته در دولت یازدهم اقداماتی اساسی در زمینه مسائل زیست‌محیطی انجام دادیم. برای ما مهم بود که دریاچه زیبای ما به منبع غبار توام با نمک تبدیل نشود لذا اولین تصمیم هیات وزیران در مورد دریاچه ارومیه بود و خوشحالم که این دریاچه امروز به حد تثبیت رسیده است.

* امروز تولید بنزین یورو چهار به بیش از بیست و پنج میلیون لیتر رسیده است. در دولت برای خودروهای فرسود تصمیم‌هایی اتخاذ و عملیاتی شد و تولید گاز در این سه سال ۱۴۰ میلیون متر مکعب اضافه شد و سوخت نیروگاه‌هایی که با مازوت بود، به حداقل کاهش پیدا کرد. این قدم بزرگی برای محیط زیست است و باید بتوانیم فناوری خارجی و مدیریت‌ها را استفاده کنیم و از تجربه دیگران استفاده کنیم.

* ما به حد کافی بار حمل‌ونقل را روی دوش ریل نگذاشتیم. مرکز شهرها به همه شهرک‌های اقماری متصل می‌شوند لذا ما در این دولت روی ریل سرمایه‌گذاری بزرگی کردیم که باید ادامه دهیم چراکه بهترین و سریع‌ترین راه مسافرت شهری مترو است.* شهر هوشمند و الکترونیکی باید سریع‌تر ایجاد شود تا بسیاری از رفت‌وآمدها و ایستادن در صف‌ها جای خود را به ارتباطات در شبکه‌های مجازی دهد. دولت در این زمینه تلاش زیادی کرده است. با ایجاد شهر هوشمند و الکترونیکی ما سلامت اداری را هم تضمین می‌کنیم. با این کار فسادها به مراتب کاهش می‌یابد. مبارزه با فساد با موعظه، سخنرانی، قانون، دادگاه یا شلاق حل نمی‌شود. البته دادگاه و قانون هم لازم است اما از راه علمی باید با ریشه‌های فساد برخورد شود.

*{با انتقاد از نحوه معماری در بعضی شهرها} یک نخست وزیر معروف به من گفت من همه دنیا را دیده‌ام اما زیباتر از اصفهان ندیده‌ام. با این وجود ما در بعضی شهرها و خیابان‌های خود احساس بهم‌ریختگی در معماری می‌کنیم که آلودگی بصری ایجاد کرده و انسان مجبور است اصلاً به خیابان نگاه نکند. ما شاهد ساختمان‌های بی‌نظم و کج و معوج هستیم. ما باید هویت فرهنگی و دینی خود را در معماری حفظ کنیم و ببینیم در اصفهان چگونه معماران، علما و اندیشمندان ما شهر را طراحی کردند.

 

29219

کد خبر 558283

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 7 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۶:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
    2 3
    کار قالیباف در مورد سیاسی اداره کردن شهر و اجرا کردن طرحهایی مثل دور برگردان ها و بی آر تی که باعث ترافیکهای سنگین در اتوبانهایی مثل افسریه و امام علی و رسالت و...شده اشتباه محض است ولی اتفاقا آقای روحانی فقط با بلند مرتبه سازی میشود از شر ترافیک و...هزاران مشکل دیگر نجات پیدا کرد شهرهای بزرگ دنیا را ببین ...وبه راه اونها برو انها مهندس های واقعی شهرسازی اند
    • صبا A1 ۲۱:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
      2 10
      نه با نابودی فضای سبز و درختان بیچاره
  • بی نام A1 ۰۷:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
    8 0
    کنایه روحانی به شهرداری‌ها: نگاه مابه آسمان است اما نگاه شما به بلندمرتبه‌ها که پول تراکم بگیرید نگاه ما هم به این است که روزی مسئولان به جای تیکه انداختن به هم به امورات مردم برسند....البته شخصاً آقای روحانی رو دوست دارم ولی متاسفانه مسئولان ما همه به فکر شعار دادن و تخریب همدیگر هستند تا به فکر سازندگی و رسیدگی به مشکلات مردم مظلوم ایران...
  • عليرضا A1 ۰۷:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
    5 1
    بهتر نيست به جاي كنايه زدن به هم يه فكري به حال وضع بد مردم بكنين كه هر روز داره بدتر ميشه تا شايد مردمم سهمشون و از سفره انقلاب بردارن....
  • بی نام A1 ۰۹:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
    6 3
    از این جمله بسیار بسیار لذت بردم .
  • بی نام A1 ۰۹:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
    3 5
    یکی حرف دل من رو زد بالاخره و خداروشکر که رییس جمهور بود. خیلی بی نظمی، بی مفهومی و بد سلیقگی در طراحی ساختمانهای شهری به چشم میاد و هیچکس هم پاسخگوی این آلودگی بصری نیست. نماهای ساختمانی بی هویت و بی معنا خیلی زیاد شده. البته من تهران رو عرض میکنم ولی میدونم بقیه شهرها هم مطمئنا همینه. بافت شهری خیلی بهم ریخته س، مثلا باید بشه حدس زد ساختمان با توجه به نما مربوط به کدام منطقه از شهر یا اینکه اصولا کدام شهر هست که اصلا چنین اصولی رعایت نمیشه.