یک کارشناس مسائل جنوب شرق آسیا معتقد است که عضویت ایران در سازمان آ.س.آن سکویی برای پیشرفت اقتصادی ایران محسوب می‌شود.

زهره نوروزپور: کارشناسان و صاحب نظران معتقدند که پذیرفته شدن ایران در پیمان مودت و همکاری جنوب شرق آسیا می تواند نقش مهمی در توسعه روابط کشورمان با هر یک از اعضای اتحادیه آ.سه.آن و همچنین این اتحادیه به صورت یک واحد ایفا کند.

از سوی دیگر ظرفیت افزایش همکاری های اتحادیه 10 عضوی آ.سه.آن با سازمان همکاری های اقتصادی اکو را نیز که شامل 10 عضو است و بیش از 330 میلیون نفر از جمعیت جهان را در خود جای داده است، فراهم می کند.

هفته گذشته سفیر کشورمان در اندونزی از پذیریش عضویت ایران در سازمان آ.س.آن موسوم به پیمان مودت خبر داد که موفقیت دیگری در حوزه دیپلماسی کشورمان محسوب می شود. دربارۀ اهمیت موضوع زیبا فرزین نیا، کارشناس مسائل شرق آسیا به خبرآنلاین گفت: «سازمان آ.س.آن در جنوب شرق آسیا است، که اعضای آن از مهم ترین کشورهای جنوب شرق آسیا تشکیل شده است کشورهایی که از لحاظ استراتژیک ،اقتصادی و سیاسی بسیار حائز اهمیت هستند.

الحاق ایران به این پیمان راه را برای همکاری راهبردی، سیاسی و اقتصادی با کشورهای عضو آ.س.آن و دیگر کشورهای جنوب شرقی فراهم می کند که بسیار برای ما سودمند خواهد بود چه به لحاظ رشد اقتصادی چه به لحاظ امنیت و استراتژیک این قسمت از آسیا. در حال حاضر 10 کشور جهان در این سازمان عضو هستند. اعضای دیگر که شامل دیگر کشورها این منطقه خواهد بود، در آینده به این سازمان خواهند پیوست، آخرین نشستی که در یکشنبه گذشته در پایتخت لائوس تشکیل شد، درخواست ایران برای یپوستن به مودت پذیرفته شد و به تصویب رسید.»

این کارشناس درباره  ضرورت الحاق ایران به این سازمان افزود: «با الحاق ایران به این پیمان بار دیگر از طریق این سازمان می توانیم صدای خود را به جهان برسانیم چرا که این پیمان یک سکویی است برای کشورمان برای ارتقای روابطش با دنیا را ارتقا دهد چرا که ایران به دنبال ثبات در این منطقه و یکی از اهداف خود سازمان هم ثبات وامنیت است به دلیل اینکه منطقه اسیا پاسفیک مهمترین منطقه اسیا است مخصوصا از نظر اقتصادی و امنیتی، اگر بحران های امنتیی در این منطقه وجود داشته باشد و اگر ما به مسائل اقتصادی دقت داشته باشیم،  این منطقه از نظر جهانی دارای اهمیت ویژه ای است.»


فرزین نیا در خصوص اینکه ایران در پسابرجام به چه صورت می تواند از این سازمان بهره ببرد گفت: «ایران در پسا برجام به دنبال ارتقای سطح همکاری اقتصادی و سیاسی با کشورهای مختلف است، علاوه بر اینکه همکاری در زمینه سیاسی و امنیتی را دنبال می کند، سیاست کشورمان همیشه به استقلال، حاکمیت دینی و تمامیت ارزی کشورها احترام گذاشته است به این منظور که کشورهای دیگر هم همین گونه به استقلال کشور ما احترام بگذارند و آن را به رسمیت و در صدد باشند که همکاری بین ملت ها و کشورها در این منطقه را توسعه بدهند.»

وی در ادامه دربارۀ اهمیت این سازمان اضافه کرد: «آ.س.آن یکی از موفق ترین اتحادیه های منطقه ای است، که در دهه های اخیر پایه گذاری شده است، این سازمان در روند تکاملی خودش در اواخر سال 2015 به جامعه آ.س.آن تبدیل شده و برای حفظ بازاری که بر پایه توسعه صادرات و ادغام اقتصادی بین این کشورها استوار شده است. پس از امریکا، چین، اتحادیه اروپا و ژاپن، عنوان پنجمین اقتصاد بزرگ دنیا را این سازمان به خودش اختصاص داده است. از این جهت نقش آ.س.آن در جهان از نظر اهمیت اقتصادی مشخص است.»


فرزین نیا، کارشناس شرق آسیا در خصوص نقطه اشتراک مسائل تاریخی و فرهنگی کشورمان با کشورهای این منطقه گفت: «اشتراکات تاریخی و فرهنگی که بین ایران و کشورهای جنوب شرق اسیا وجود دارد، قدمت و پیشینه ای تاریخی دارد. اگر به تاریخ روابط کشورهای مختلف در این منطقه با ایران رجوع کنیم، اثراتی از سوابق اولین افرادی که از ایران به سوی منطقه رفته اند را میبنیم. آنها فرهنگ ایران را در ان مناطق گسترش داده اند. در مقالات تاریخی که در خصوص روابط ایران با کشورهای جنوب شرق اسیا موجود است که نشان از قدمت روابط بین این کشورها را می دهد و می توانیم مقالات پژوهشی از این اسناد تاریخی و فرهنگی به دست بیاوریم.»

فرزین نیا در ادامه گفت: « ایران درخواست عضویت خود را در آ.س.ان در سال 1390 اعلام کرد و این روند دنبال شد تا امروز که عضویت ایران در این سازمان تصویب شده است. ما در این پیمان به عنوان عضو شناخته شده ایم و می توانیم با آنها در سطح اقتصادی، امنیتی و سیاسی همکاری داشته باشیم. از این جهت ارتقای روابط ما با کشورهای جنوب شرق آسیا به ویژه در پسا برجام بسیار موثمر الثمر خواهد بود و ایران به یک سکوی ترقی دیگری دست یافته است که باعث گسترش بیشتر روابط با کشورهای دنیا می شود.»

52310

کد خبر 562115

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • رضا A1 ۱۰:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    0 0
    روابط اجتماعی و فرهنگی آخه چه ربطی به این پیمان داره؟ تا ایران میخواد یه کاری کنه سریع به فرهنگ و ...ربط میدنش انگار مثلا اگه فرهنگمون فرق کنه نمیشه مراوده کرد مگه میخوایم با هم ازدواج کنیم ؟

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین