به گزارش ایسنا، مدیرکل انتقال خون استان اصفهان گفت: استان اصفهان به لحاظ ذخایر خونی در وضعیت مطلوبی قرار دارد و خون مازاد استان از طریق شبکه ملی در اختیار سایر به ویژه استان‌های خوزستان و تهران قرار می‌گیرد.

 مجید زینلی در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه 9 مردادماه روز تأسیس این سازمان به عنوان روز ملی اهدای خون ثبت شده است، اظهار کرد: هر چند اهدای خون قبل از این تاریخ اتفاق می‌افتاد اما وضعیت اهدا و انتقال خون به افراد نیازمند وضعیت نابسامانی داشت.

وی تصریح کرد: قبل از سال 1353 بحث خون فروشی مطرح بود و بیمارستان‌ها اقدام به خریدن خون می‌کردند که با این امر از سلامت خون‌های فروشی شده آگاهی چندانی بدست نمی‌آوردند اما با تأسیس سازمان انتقال خون برخورد قانونی با خون فروشان صورت گرفت.

زینلی با اشاره به اهمیت اهدای خون‌های جایگزین، اضافه کرد: از سال 1382 جایگزین کردن خون در کشور رواج یافت و اساس کار این اقدام دریافت خون به صورت داوطلبانه بود. بهترین خون استفاده شده برای بیماران نیازمند خون داوطلبان بدون چشمداشت است. خوشبختانه انتقال خون استان سیر رشدی خوبی داشته است و طی دو سال پیش به عنوان الگوی منطقه‌ای انتخاب شد.

مدیرکل انتقال خون استان اصفهان با بیان اینکه انتقال خون بر مدار توسعه حرکت می‌کند، گفت: انتقال خون استان به بیش از 99 درصد درخواست‌های بیمارستانی پاسخگوست. در چهار ماهه اول سال جاری 54 هزار نفر مراجعه کننده اهدا خون داشتیم که 43 هزار نفر از این تعداد مؤفق به اهدای خون شدند و همچنین 113 هزار فرآورده خونی از این تعداد اهدای خون تهیه کردیم و در اختیار مراکز درمانی قرار دادیم.

زینلی با بیان اینکه 55 درصد اهداکنندگان سازمان، اهداکنندگان مستمر هستند، اظهار کرد: به ازای هر هزار نفر در استان 28 نفر اهداکننده مستمر وجود دارد که شاخص مطلوبی است.

وی افزود: در هفته انتقال مرکز سپاس انتقال خون است برای اولین بار در استان اصفهان فعالیت خود را آغاز می‌کند.

مدیرکل انتقال خون استان اصفهان تصریح کرد: این مرکز بیشتر برای متقاضیانی است که تمایل دارند اهدای مغز استخوان کنند. اطلاعات این افراد پس از نمونه گیری‌های دقیق وارد نرم افزار جامع کشوری می‌شود تا امکان درمان برای تمام بیماران فراهم شود.

زینلی با بیان اینکه در سال‌های گذشته ممکن بود به علت پیوند مغز استخوان عوارضی برای اهداکننده به وجود بیاید، اضافه کرد: منظور از پیوند مغز استخوان دریافت خون است که از این خون سلول‌های بنیادی آن خارج می‌شود و به بیماران نیازمند از جمله بیماران سرطان خون پیوند داده می‌شود.

وی گفت: یکی از چالش‌های شهر اصفهان نبود مرکز جامع اهدای خون است زیرا اصفهان با جمعیتی بالغ بر سه میلیون نفر، مرکز اهدای خون جامع ندارد و برای راه اندازی یک مرکز جامع انتقال خون 10 میلیارد تومان اعتبار لازم است و از خیرین دعوت می‌شود در این زمینه اقدام کنند.

مدیرکل انتقال خون استان اصفهان به اهدای خون در بانوان اشاره کرد و گفت: در سال گذشته 2.7 درصد بانوان مشارکت داشته‌اند و امسال به سه درصد رسیده است. علی رغم اینکه 50 درصد جامعه را زنان تشکیل می‌دهند. مطلوب ما برای مشارکت بانوان حداقل 20 درصد است.

وی ادامه داد: انتقال خون استان اصفهان به لحاظ ذخایر خونی در وضعیت مطلوبی قرار دارد. استان اصفهان با سایر استان‌های کشور در شبکه ملی انتقال خون قرار گرفته تا انتقال خون مورد نیاز سایر استان‌های کشور را ارسال کند. خون مازاد در استان اصفهان وارد شبکه ملی می‌شود به ویژه برای استان‌های خوزستان و تهران.

مدیرکل انتقال خون استان اصفهان با بیان اینکه برای تمام مراجعان تست هموگلوبین و کم خونی انجام می‌شود، گفت: در صورت مشاهده شدن کم خونی، خونی از مراجعان چه مرد و چه زن گرفته نمی‌شود. در سال جاری 113 هزار تومان برای نگهداری هر فرآورده خونی هزینه می‌شود.

وی با اشاره به اینکه بیشترین تشخیص بیماری در اهداکنندگان، بیماری هپاتیت ب بوده است، افزود: از 43 هزار نفر داوطلب، خون کمتر از یک درصد به علت مبتلا بودن به بیماری هپاتیت ب از چرخه مصرف خارج شده است.

46

کد خبر 562575

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار