دکتر احمدی درباره لزوم تحول در حوزه گفت : " آیا باید مانند گذشته، فقه، اصول و فلسفه مشاء و متعالیه بخوانیم و بعد هم منبر برویم یا رسالت حوزه بیشتر از این هاست؟ "

رییس سازمان مطالعه و تدوین کتب درسی دانشگاه‌ها افزود : " بنده گاهی از برخی دوستان که سن و سالشان بالای هفتاد و هشتاد سال است و در قم حضور دارند، می پرسم که چه می‌کنند؟ معلوم است که نه مجتهد شده‌اند و نه مدرّس؛ تازه اگر هم مدرّس شده باشند، تنها پنج تا ده شاگرد داشته و مکاسب و ... تدریس می‌کنند. آیا ما در حوزه‌ها در شرایط فعلی، باید این گونه برخورد کنیم؟ آیا رسالت حوزه همین بوده و یا خیلی فراتر از این هاست؟ "

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه عنوان کرد : " رسالت حوزه در شرایط کنونی این است که برنامه‌ریزی دقیقی انجام داده و نشان دهد ما طلبه را با چه هدفی پذیرش می‌کنیم؟ خب ما نمی‌توانیم از رسالت جهانی حوزه سخن بگوییم، اما می توانی مبرنامه‌ریزی‌هایمان را محلی و منطقه‌ای و بر اساس اهدافمان تنظیم کنیم. خدا رحمت کند مرحوم آیت‌الله میرزا هاشم آملی که می‌فرمود: من می‌خواهم پنجاه نفر طلبه دارای ذوق را گزینش کنم و فقط فقه و اصول تحویلشان دهم که اینها مجتهد و مدرس خوب بشوند. "

وی درباره سمت و سوی این برنامه‌ریزی ها گفت : " حوزه باید برای دنیا برنامه داشته باشد؛ اگر چنین بینشی وجود داشته باشد، برنامه‌ریزیمان هم متفاوت خواهد بود. ما باید برای ژاپن هم برنامه‌ریزی داشته باشیم؛ یکی از نزدیکان ما که در ژاپن دانشجو بود می‌گفت: یک کشیش آمریکایی 30 سال در ژاپن در خانه بسیار کوچکی زندگی می‌کند و به ژاپنی‌ها درس می‌دهد و در حال درس دادن دو جمله هم از انجیل می‌گوید، آن‌ها این اندازه یعنی حساب شده کار می‌کنند. در اینجا باید از خود بپرسیم که برای ژاپن و دیگر کشورهای غیر مسلمان چه کرده‌ایم؟ "

حجت الاسلام احمدی با اشاره به تبلیغ مکتب اسلام در جهان اظهار کرد : " امروز ما از کشورهای مختلف در قم طلبه داریم. در اروپا، آمریکا و آمریکای لاتین علاقه‌مندان فراوانی به امام خمینی(ره) و نام ایشان وجود دارند در کشورهای دیگر هم همین طور است. در اسپانیا که بنده برای شرکت در همایش «ابن رشد» رفتم دیدم که زمینه برای فعالیت‌های اسلامی بسیار فراوان است.

برای پاسخ به این نیاز جهانی باید نکاتی را مدنظر قرار داد. مثلا مخاطب‌شناسی در تبلیغ تاثیر بالایی دارد، باید اطلاعاتی از مناطق مختلف داشته باشیم تا بدانیم چگونه با مردم آن منطقه برخورد کنیم و بیشتر چه مباحثی از دین را برای آنها بیان نماییم. به ویژه باید در مناطق خاص، پیام‌آور وحدت و صلح باشیم. قرار نیست که مبلغان ما در تمام مناطق و کشورها با کسوت روحانی حاضر شوند که تشخیص آن، نیازمند کارشناسی‌های لازم است. "

کد خبر 56353

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • دکتربهشتی IR ۱۶:۲۶ - ۱۳۸۹/۰۱/۳۱
    0 0
    جناب آقای احمدی بردلسوزبودن شماتردیدی ندارم .لکن توجه فرمایید که حوزه ی کنونی ما حتی زبان مردم ایران راهم نمی داند وبامردمی که خود ساخته است نمی تواند ارتباط برقرارکند وبه سوالاتش جواب دهد حال شمانگران مردم ژاپن هستید !!!
  • بدون نام IR ۱۸:۵۹ - ۱۳۸۹/۰۱/۳۱
    0 0
    حوزه زبان جوانان غیرایرانی را از 90 کشور دنیا می داند،هجوم جوانان جهان به حوزه‌ی قم برای آموزش علوم اسلامی چنان گسترده بود که آموزش حضوری کافی نبود و همین حوزه مجبور به راه‌اندازی مدرسه‌ی اینترنتی شد، حوزه دائرة‌المعارف‌‌نویسی می‌کند حوزه اندیشه‌های اجتمکاعی و اقتصادی تولید می‌کندو ... آقای احمدی مدتها است از قم رفته‌اند و از امید و شور و شعور و تلاشهای پر تپش سالهای اخیر بی‌خبرند!!
  • بدون نام IR ۰۵:۲۱ - ۱۳۸۹/۰۲/۰۳
    0 0
    متأسفانه در سالهای پس از انقلاب اسلامی برخی از مسئولین میانی کشور خودشان را با یک اندیشمند دینی عوضی گرفته اند و دچار این توهم بوده اند که اسلام نظرش درباره مسائل حکومتی و اجتماعی و سیاسی و قضایی فقط همان چیزی است که آنها میدانند برای همین هم پیشرفت و روزآمدی حوزه را مساوی با تئوریزه شدن انتطارات و افکار خودشان توسط حوزه می پندارند ؛ اما آقای دکتر احمدی که نباید دچار این توهمات بشود.

آخرین اخبار