قراردادهای جدید نفتی ایران جدیدی که به زودی ارائه می شود، سرمایه گذاران خارجی را به خود جذب خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ایران قدم بزرگی را برای جذب سرمایه گذارهای خارجی برای بازگشت دوباره به بازار نفت و گاز برداشته است. اگرچه تجربه عراق نشان می دهد که ایران باید راه درازی را طی کند، ولی پیش بینی ها حاکی است که ایران در این راه موفق خواهند شد. البته تجربه ایران باعث می شود کشورهای دیگر از جمله عربستان انگیزه بیشتری برای دریافت کمک کشور های خارجی پیدا کنند. 

ایران توانسته بخش قابل توجهی از کاهش تولید نفت  خود را که از تحریم های سال ۲۰۱۲  باقی مانده بود،جبران کند.به طوری که کارشناسان نفتی از سرعت پیشرفت این کشور حیرت کرده اند. صادرات نفت به میزان ۲ میلیون بشکه در روز بازگشته و ایران در حال تلاش است تا بتواند دوباره بازار اروپا را بدست آورد. 

با این حال، دومین قدمی که ایران باید بر این مسیر بردارد این است که میزان تولید نفت خود را به سال ۱۹۷۹ یعنی زمان انقلاب برساند و برای این کار نیاز به جذب سرمایه خارجی و کمک گرفتن از شرکت های خارجی دارد. این موضوع البته کمی پیچیده است. 

ددولت ایران هفته گذشته قرارداد های جدید نفت را اصلاح کرد و به وزارت نفت ابلاغ شد. هرچند با تصویب این قرارداد ها با مخالفت هایی روبروست که نمی خواهند دولت امتیاز هایی  به کشور های دیگر داده شود. در نتیجه  این قرارداد باید از سوی مجلس  هم تایید شود. 

 قرارداد های جدید نفتی امید بخش به نظر می رسد. در این قرار داد تاکید بر این دارند که ذخایر نفت و گاز تحت مالکیت دولت باقی بماند که البته این موضوع مورد تعجب نبوده است. اما برای پروژه های خارجی سه راه جدید پیشنهاد شده است که هدف آن  تقويت توليد از ميدانهاي مشترک نفت و گاز  است. این سه راه شامل:

۱. دادن مجوز حفاری و در صورت موفقیت اجازه توسعه و تولید خواهند داشت.

۲. مشارکت در توسعه میادین موجود برای افزایش تولید.

۳. افزایش تولید نفت با استفاده از تکنیک های بازیابی در میادین قدیمی.

از دیگر ویژگی های این قراردادها این است که تا ۲۰ سال پس از توسعه اعتبار خواهند داشت و سرمایه گذار خارجی سرمایه خود را یا به صورت نقدی می آورد و یا در تولید نفت مشارکت می کند.

 تجربه عراق نشان داد که تنها توافق های خوب کافی نیست بلکه سرعت انجام کار هم تاثیر مهمی دارد . چهار سال بعد از آنکه امریکا در حمله‌ای، صدام حسین را سرنگون کرد،دولت بغداد قانون جدید نفت را در مارس 2007 تصویب کرد، 

قراردادهای نفتی عراق پس از اجرا، باعث افزایش تولید 2 میلیون بشکه نفت در هر روز شد، به عبارت دیگر طی 6 سال ظرفیت تولید نفت عراق 80 درصد بیشتر شد.

بنابراین اگر ایران نیز در این قرارداد ها موفق شود،فقط کشور های کویت و  عربستان باقی می مانند که بدون کمک و استفاده از سرمایه خارجی در صنعت نفت فعالند.

 

منبع: بلومبرگ

22435

کد خبر 564777

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۴:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    خوب پول لازم داریم کار دیگه هم بلد نیستیم این دیگه تعجب نداره کارشناسان عزیز
  • بی نام A1 ۰۹:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    البته اساسا اینکه میگید ایران باید صادرات خودشو به اندازه سال 1979 برسونه به خودی خود خیلی حرف درستی نیست. ما باید به مرور زمان سعی کنیم تولیدات خودمونو معطوف به میدان های مشترک نفتی و گازی کنیم و البته بیشتر تلاش کنیم تولیدات نفتی فراوری شده رو به فروش برسونیم و حداقل امکان سعی کنیم این سود رو تنها صرف بخش های آسیب دیده ناشی از تحریم و ... کنیم و در وهله دوم باید تمرکزمونو معطوف سایر بدنه اقتصاد کشور کنیم. وگرنه بنده سودی در این موضوع نمیبینم که بخوایم بی حساب کتاب صرفا تولیدمونو بیشتر کنیم بلاخص در دنیای امروز که کالاهایی بازار رو گرفته اند که تنها کسری از درصد هر بشکه نفتی وزن دارند و ده ها بلکه صدها برابرش قیمت
  • محمد A1 ۱۱:۲۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    ان شاءالله روزی برسد که دیگر از نفت به عنوان سوخت استفاده نکنیم و از انرژی های رایگان و تجدید پذیر استفاده کنیم

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین