روزنامه همشهری زنجان نوشت: مدتی است که برخی از کلاس‌های دانشگاه آزاد شهرستان ماهنشان در مجتمع فرهنگی هنری ارشاد برگزار می‌شود، اتفاقی که باعث می‌شود محل آموزش هنرجویان شهرستان در بیشتر مواقع در اختیار دانشجویان باشد تا علاقه‌مندان فراگیری خوش‌نویسی، هنرهای تجسمی و ... نتوانند از ظرفیت مکانی آن نهایت بهره را ببرند.

رئیس اداره ارشاد ماهنشان با اشاره به این‌که هم‌اکنون 2 انجمن خوشنویسان و هنرهای تجسمی در این شهرستان فعال است به همشهری می‌گوید: تشکیل دیگر انجمن‌ها نیز با توجه به وجود متقاضیان در دست اقدام است و به زودی راه‌اندازی می‌شود. انجمن‌های قرآن ، نهج البلاغه و انجمن ادبی نیز به زودی پذیرای علاقه‌مندان خواهد بود.

استقبال کم
انجمن خوشنویسان کلاس‌های آموزشی را برای هنرجویان برپا و آزمون‌هایی را طبق روال انجمن خوشنویسان ایران برگزار می‌کند ، اما به نظر می‌رسد استقبال چندان چشمگیر نیست و تا حدی از سطح ایده‌آل خود فاصله دارد. این جملات را «محسن بهاری» بیان می‌کند و ادامه می‌دهد: شاید این امر به دلیل کوچک بودن شهرستان یا تازه بودن فعالیت آن که حدود 2 سال است، باشد.
بهاری با اشاره به این‌که 30 تا 35 نفر هنرمند در رشته خوشنویسی شناسایی شده‌اند، اضافه می‌کند: 30 نفر جزو شاعران هستند و30 تا 40 نفر نیز در رشته‌های هنرهای تجسمی فعالیت دارند. در حوزه نمایش نیز با توجه به یک دوره کارگاهی که برگزار کرده‌ایم به نظر می‌رسد جمعی نیز به صورت گروه گرد هم آمده و فعالیت خود را به طور حرفه‌ای ادامه دهند.

ساختمان فرهنگسرا
ساختمان فرهنگسرای ماهنشان 10 سال قبل برای استقرار و انجام فعالیت نیروها مهیا بود. بهاری در این مورد توضیح می‌دهد: از آنجا که مدت‌ها ساختمان بدون استقرار نیروهای ارشاد یک فضای خالی محسوب می‌شد برخی از ادارات از فضای آن استفاده می‌کردند.
اما بعد از 2 سال که اداره ارشاد رسما فعالیت خود را آغاز کرد چون دانشگاه آزاد شهرستان‌ها مدت‌ها برخی از کلاس‌های خود را در آن برگزار می‌کردند توانستیم تنها 40 درصد از فضا را تحویل بگیریم.
وی با ابراز نارضایتی نسبت به پیگیری‌های پیاپی برای استفاده صد درصدی از فضای متعلق به ارشاد می‌گوید: از آنجا که دانشگاه آزاد مکانی برای دایر کردن کلاس‌های خود ندارد هنرمندان نیز در مضیقه قرار گرفته‌اند. به تعبیری با این‌که این ساختمان به عنوان مجتمع فرهنگی و هنری است هم‌اکنون مکانی برای انجمن‌های تاسیس شده نداریم. همین موضوع هم موجب بی علاقگی و دلسردی هنرمندان شده است. این مسئول می‌افزاید: 5 سال از برگزاری کلاس‌های درس دانشگاه آزاد در ساختمان ارشاد می‌گذرد که 2 سال آن همزمان با فعالیت مسئولان ارشاد بوده است. هنوز دلیل این امر مشخص نیست که آیا دانشگاه در یافتن مکانی دیگر کوتاهی می‌کند یا دلیل دیگری در این میان وجود دارد. حتی جالب است بدانید سالن آمفی تئاتر که مدتی است برای تجهیز آن اقدام کرده‌ایم و هم‌اکنون بخشی از سیستم صوتی و تجهیزاتی چون پروژکتور آن را نصب کرده‌ایم به عنوان کلاس درس مورد بهره‌برداری قرار گرفته است که این حرکت حتما صورت خوبی نخواهد داشت.
جای تاسف دارد مکانی که مختص هنرمندان است و فضایی که برای 100 نفر مهیا شده مورد استفاده تعدادی دانشجو برای فراگیری دروس شود. بهاری پس از بیان این جملات اظهار می‌کند: با توجه به این‌که دانشگاه آزاد در بخش خصوصی فعالیت خود را ادامه می‌دهد باید پیش از این‌ها به فکر مکان مناسبی برای آموزش‌های خود می‌بود.

بها دادن به هنر
رئیس اداره ارشاد اسلامی ماهنشان اظهار می‌کند: به حوزه هنر در شهرستان ماهنشان آنگونه که باید پرداخته نشده است و ما اکنون با مشکلاتی از قبیل کمبود تجهیزات، ماشین‌آلات و نیروی انسانی درگیر هستیم و هنوز نتوانسته‌ایم چه در مرکز و چه در نقاط اطراف شهر ماهنشان هنرمندان را شناسایی کنیم. این مسئول ادامه می‌دهد: نمی‌توانیم با قطعیت اعلام کنیم که ماهنشان در چه هنری سرآمد است، اما شعرا از سایر هنرمندان فعال‌تر به نظر می‌رسند. با این حال به دنبال تکمیل بانک اطلاعاتی هنرمندان هستیم.
بهاری با اشاره به این‌که اگر بتوانیم تحرکاتی در انجمن نمایش ایجاد کنیم می‌توانیم آثاری را برای جشنواره ارسال کنیم، توضیح می‌دهد: اگر هنر پیشرفت داشته باشد فعالیت حوزه‌هایی چون اقتصاد نیز رونق می‌گیرد و حتی سالم‌سازی فضای اجتماعی را نیز به دنبال خواهد داشت. هنر می‌تواند موجب رونق بخشی در شناسایی شهرستان باشد و گردشگری را رونق دهد. جوانان و نوجوان اگر به هنر بپردازند علاوه بر این‌که از لحاظ روحی و روانی خود را تعالی می‌بخشند از خطراتی مانند اعتیاد وناهنجاری‌های اجتماعی هم مصون می‌مانند. چراکه هنر به لحاظ ویژگی‌های منحصر خود می‌تواند فرد را تعالی ببخشد.

گرایش کمتر به فراگیری هنر
بهاری با بیان این‌که یکی از مخاطراتی که هنر را در شهرستان ماهنشان تهدید می‌کند وجود مشکلات اقتصادی در میان مردم است، می‌گوید: مردم سرگرم حل مشکلات و تامین درآمد خود هستند. از طرفی نیز کم توجهی برخی مسئولان در کم شدن رونق هنر موثر است. هم‌اکنون نیز با توجه به وظیفه ذاتی اداره ارشاد بخش اعظمی از حمایت‌ها از این ارگان انجام می‌شود، اما انتظار می‌رود دیگر دستگاه‌ها نیز با استفاده از ظرفیت‌های خود برای حمایت هنرمندان گام‌های موثری را بردارند. در اصل اگر ادارات غیر مستقیم و با همکاری اداره ارشاد نسبت به حمایت از هنرمندان اقدام کنند حتما ثمرات بیشتری را شاهد خواهیم بود.

خبری از مطبوعات نیست
در این شهرستان نشریه‌ای به چاپ نمی‌رسد. بهاری با بیان این جمله ادامه می‌دهد: فعلا برای توزیع و فروش نشریه نیز در شهرستان فضایی وجود ندارد و با پیگیری‌های اخیر فردی به زودی مرکز فروش نشریات را راه‌اندازی می‌کنیم.
وی درباره مجموعه فرهنگی، هنری ارشاد شهرستان ماهنشان بیان می‌کند: این مجموعه دارای فضایی به عنوان گالری، آمفی تئاتر 100 نفره به منظور پخش فیلم‌های سینمایی و همچنین اجرای نمایش‌ها و برنامه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. تاکنون نیز فیلم‌هایی برای برخی علاقه‌مندان حوزه نمایش و تئاتر پخش شده است.

برنامه‌های آینده
رئیس اداره ارشاد اسلامی اظهار می‌کند: در ایام پیش‌رو کارگاه شعری برای علاقه‌مندان برگزار خواهد شد. میزان پخش فیلم در سالن آمفی‌تئاتر که ظرفیت مورد قبولی با توجه به جمعیت چند هزار نفری دارد نیز در آینده بیشتر خواهد شد.

46

کد خبر 565474

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 9 =