۰ نفر
۱ اردیبهشت ۱۳۸۹ - ۱۱:۱۳

سالروز تاسیس رژیم صهیونیستی به دلیل رنج و مصیبتی که برای مردم فلسطین به همراه آورده در فلسطین روز نکبت نام گرفته است.

در این روز که بنا به تقویم عبری در سال جاری مصادف با روز سه‌شنبه بود، علاوه بر این که باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، برای سران این رژیم پیام فرستاد که امری غیرمنتظره نبود، حسنی مبارک، رئیس جمهور مصر نیز برای مقامات رژیم اشغالگر پیام تبریک فرستاد؛ اقدامی که چشم‌پوشی اعراب از جنایات ظالمانه صهیونیست‌ها علیه ملت فلسطین را نشان داد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این اقدام در حالی صورت گرفت که با گذشت سال‌ها از تاسیس این رژیم و با توجه به تلاش گسترده مسئولان آن جهت هویت بخشیدن به آن، رهبران عرب باید موضع محکم‌تری در حمایت از ملت فلسطین اتخاذ کنند، نه اینکه با چنین اقداماتی به این رژیم فاقد مشروعیت هویت ببخشند.

روزنامه فرامنطقه‌ای القدس العربی در تحلیلی تحت عنوان "تبریک به اسرائیل در سال‌روز نکبت"، آورده است:

«حسنی مبارک را اگر تنها رهبر عرب ندانیم، از معدود رهبران عرب است که به شیمون پرز، همتای اسرائیلی‌اش به مناسبت شصت و دومین سال تاسیس اسرائیل در خاک فلسطین پیام تبریک می‌فرستد. این اولین باری نیست که رئیس جمهور مصر چنین گامی بر می‌دارد.

وی در مناسبت‌های ملی مختلف اسرائیل از جمله امضای معاهده صلح بین دو طرف و بازگشایی سفارت‌خانه‌ها پیام تبریک فرستاده است، در صورتی که اگر وی چنین کاری را انجام ندهد، دچار نقض قانون نشده و یا این مساله موجب براندازی‌اش نمی‌شود.

دولت اسرائیل روند صلح را با ادامه شهرک سازی‌هایش در اراضی اشغالی، ‌یهودی سازی قدس و مقدسات مسیحی و اسلامی آن از بین برده و با ساخت دیوار حائل و ویران کردن منازل مردم بی‌گناه قدس، تمامی قوانین و پیمان‌های بین المللی را نقض می‌کند و علاوه بر آن طرح اخراج فلسطینیان از کرانه باختری را آغاز کرده است.

انجام چنین اقدامات تحریک آمیزی از سوی اسرائیل، نیازمند موضع گیری قدرتمند و اعتراض آمیز رئیس جمهور یکی از بزرگترین کشورهای عربی و مسلمان است و شایسته است که وی گام‌هایی چون بستن سفارت و قطع روابط با اسرائیل بردارد.

به ویژه آنکه اکثریت کسانی که دولت اسرائیل آنها را مشمول اخراج از کرانه باختری کرده، از شهروندان نوار غزه هستند که روابطی خونی و تعهداتی اخلاقی و قانونی با مصر دارند و به عنوان مثال به هنگام پیروزی تیم ملی فوتبال مصر در جام ملت‌های آفریقا، با تمام وجود شادمانی خود را از این پیروزی اعلام می‌کنند.

دولت مصر در اعتراض به ساخت معبد یهودی در خاک فلسطین، مصادره اراضی فلسطینیان در قدس شرقی، ‌حفر تونل‌ها در زیر مسجد الاقصی و یا حمله به آن از سوی شهرک نشینان تندرو، نه سفیرش را از تل آویو فراخوانده و نه سفارت اسرائیل را در قاهره بسته است. ما از دولت مصر نمی‌خواهیم ارتشش را برای آزادی قدس بسیج کند، اما از دولت مصر انتظار داریم گام‌هایی اعتراض آمیز بردارد که مهمترین آن می‌توانست عدم ارسال پیام تبریک به رئیس دولتی باشد که جنایات جنگی علیه ‌٥/١ فلسطینی بی‌گناه ساکن غزه مرتکب شده و با ترور یکی از رهبران جنبش حماس حاکمیت کشور دوست عربی (امارات) را نقض کرده است؛ حتی اگر بخواهیم در این میان سلسله جنایات دیگر آن را با گذشت ‌٦٢ سال از تاسیسش نادیده بگیریم.

ما نمی‌دانیم که آیا دیگر رهبران عرب پیام‌های مشابهی به شیمون پرز ارسال کرده‌اند یا خیر، بویژه این که شک و تردید‌هایی درباره‌ی ارسال چنین پیامی از سوی محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین وجود دارد. اگر این نگرانی ما صحت داشته باشد، این فاجعه‌ای بزرگ و اهانتی به تمام شهروندان عرب و مسلمان است.

مسئولان عرب روابطی دیپلماتیک و تجاری با اسرائیل به بهانه ترغیب آن به پیشبرد فرایند صلح برقرار کرده‌اند، اما نتایج این اقدامات کاملا معکوس بوده است و دولت‌های اسرائیلی از چنین گام‌های کشورهای عربی برای افزایش شهرک‌سازی‌های خود در اراضی اشغالی استفاده کردند و هم اکنون قصد دارند ساکنان این مناطق را پس از آنکه بر بیشتر خاک آنها سیطره یافتند، اخراج نمایند؛ به طوری که امکان تشکیل کشور مستقل و یا غیرمستقل فلسطین در کرانه باختری ممکن نباشد.

اسرائیل در سالروز غصب اراضی عربی و آواره نمودن ملت آن و حمله به کشورهای عربی مجاور و کشتن هزاران تن از مردم آن از جمله مصر، مستحق تبریک نیست، بلکه باید به عنوان یک کشور تروریستی و ناقض قوانین بین المللی در انزوا قرار گیرد.»

کد خبر 56572

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین