در این گزارش به قلم ایون مک آسکیل آمده است: شمار شهروندان انگلیسی که برای جنگیدن در کنار داعش و گروههای مشابه به سوریه و عراق سفر کرده اند به هشتصد و پنجاه تن رسیده است و تخمین زده می شود صد تن از آنها طی این درگیری ها کشته شده اند. در ماه ژانویه، دولت این رقم را حدود هشتصد نفر اعلام کرده بود.
صدها تن دیگر نیز که در تلاش برای خارج شدن از انگلیس یا طی سفر به ترکیه -که مسیر اصلی دسترسی به گروه داعش محسوب می شود- متوقف شدند. شبکه تلویزیونی بی بی سی تخمین زد شمار اتباع انگلیسی کشته شده شصت و پنج نفر است اما روزنامه گاردین اعلام کرد این رقم حدود صد نفر است زیرا برخی افراد طی تیراندازی های داعش یا بمباران ها، درگیری های مستقیم یا حملات انتحاری کشته می شوند. کفته می شود اکثر این افراد کمتر از سی سال سن دارند.
از هفتصد و پنجاه انگلیسی باقیمانده، نیمی از آنها به انگلیس بازگشته اند و نیمی دیگر در سوریه و عراق باقی مانده اند. گفته می شود بسیاری از اعضای خارجی گروه داعش کارآمد نیستند و این موضوع بر اساس شهادت جنگجویانی به دست آمده است که از مناطق درگیری فرار کرده اند.
هسته داعش متشکل از جهادگران با تجربه و تندرو اهل خاورمیانه [غرب آسیا] و اعضای سابق ارتش عراق است و تقریبا همه اعضای این گروه که اهل کشورهایی همانند انگلیس هستند تجربه نظامی کمی دارند یا آن که اصلا تجربه نظامی ندارند. به برخی از انگلیسی هایی که مهارت هایی در زمینه آی تی یا رسانه های اجتماعی دارند -از جمله محمد اموازی یا به اصطلاح جان جهادی که در ویدئوهای گردن زدن و کشته شدن افراد در حمله هوایی مشاهده شده اند- مشاغل مبتنی بر تبلیغات داده شده است.
برخی از آنهایی که بازگشته اند اعدام شده و برخی دیگر در فهرست تعقیب قرار گرفته اند. - امیره عباس و شمیمه بگوم: گفته می شود دو دختر مدرسه ای که به همراه خدیجه سلطانه -شهروند انگلیسی شانزده ساله که از شرق لندن به مقصد سوریه فرار کرد و هم اکنون گفته می شود بهار امسال در یک حمله هوایی کشته شد- به سوریه سفر کرده بودند، همچنان در رقه هستند.
این سه دختر که از آنها به عنوان دانش آموزان خوب یاد شده است، در فوریه سال دو هزار و پانزده گات ویک را به مقصد ترکیه ترک کردند. تصاویر منتشر شده از سوی سی سی تی وی نشان می دهد آنها در یک ایستگاه اتوبوس در حومه استانبول حضور داند. تصور بر این بود که آنها ظرف چند روز از مرز عبور کرده اند.
پانزده دوست مدرسه ای -که نام آنها اعلام نشده است- در دسامبر سال دو هزار و چهارده برای پیوستن به دولت اسلامی عراق و شام در سوریه انگلیس را ترک کردند. همه این چهار دختر به «عروس جهادیون» تبدیل شدند. امیره با یک جهادی استرالیایی ازدواج کرد که در درگیری ها کشته شد. اقصی محمود: دانشجوی سابق دانشگاه گلاسکو که در رسته رادیوگرافی تحصیل کرده است، برای ازدواج در سوریه در سن بیست و یک سالگی از اسکاتلند فرار کرد. او در فهرست ممنوعیت سفر و مسدود شدن دارایی ها توسط سازمان ملل متحد قرار گرفت. او در نوامبر سال دو هزار و سیزده اسکاتلند را ترک کرد و ظاهرا به خانواده خود اطلاع داد که قرار است از طریق ترکیه به سوریه برود. محمود از دیگران خواست حملات را علیه غرب افزایش دهند.
او در صفحه توئیتر خود نوشت: «از الگوی برادران خود از وولویچ، تگزاس و بوستون تبعیت کنید.» او همچنین نوشت: «اگر شما نمی توانید در میدان جنگ حضور داشته باشید میدان جنگ را برای خود مهیا کنید.» -سلما و زهرا هلانه: این دو قلو در ژوئیه سال دو هزار و چهارده خانه خود را در منچستر -در هفده سالگی- ترک کردند. گفته می شود آنها به داعش پیوسته اند و از خواهر و بردار کوچکتر خود نیز خواستند همین کار را انجام دهند.
- عیسی داره و خدیجه: عیسی پسر خدیجه یکی از جوان ترین افرادی است که یکی از ویدئوهای داعش مشاهده شده است. خدیجه زنی است که به اسلام گروید و به سوریه رفت و درباره حملات در غرب هشدار داد. پدربزرگ این پسر گفت که او عیسی را در این ویدئو شناخت.
52261
نظر شما