«خبرجنوب» نوشت: بزرگان داستان نویسی فارس به واسطه آثار برجسته خود جایگاه تثبیت شده ای را برای این استان در عرصه ادبیات داستانی ایران به وجود آورده اند.

با این حال برای یافتن نامهای جدیدی که بتوانند نقش مؤثری از فارس را در داستان نویسی کشور ایفا کنند باید مقدماتی را فراهم کرد که از آن جمله می توان به برگزاری جشنواره های داستان نویسی و توجه به برگزاری کارگاه های آموزشی در این خصوص اشاره کرد. به اعتقاد داستان نویسان با تجربه فارس در نظر قراردادن این موارد می تواند در کشف و جهتدهی به استعدادهای جوان در فارس تأثیرگذار باشد.
برگزاری جشنواره های معتبر داستان نویسی در فارس ضروری است
در همین ارتباط احمد اکبرپور یکی از نویسندگان مطرح کودک و نوجوان در گفت و گو با خبرنگار «خبر جنوب» بیان کرد: یکی از دلایل مطرح بودن داستان نویسی فارس در سطح کشور آن است که هر کدام از نویسندگان این استان دنیای ویژه خود را دارند و به سبک و سیاق خاص خود می نویسند و هیچ یک دنباله رو دیگری نیست.
وی با بیان اینکه شناسایی برنامه ریزی شده استعدادهای داستان نویسی هیچ وقت وجود نداشته است، گفت: شناسایی و پرورش استعدادهای داستان نویسی مسأله ای نیست که چندان برای جامعه مهم باشد و کسی بخواهد روی آن سرمایه گذاری کند.
این نویسنده ادبیات کودک و نوجوان در اشاره به ضرورت برگزاری جشنواره های معتبر و قوی داستان نویسی در استان نیز ابراز داشت: جشنواره هایی که گاهاً در حیطه داستان نویسی در فارس برگزار شده اند سطح مناسبی نداشته و آن طور که باید برای آن ها هزینه نشده است. این در حالی است که برگزاری جشنواره های معتبر و حرفه ای می تواند کمک بزرگی در شناسایی استعدادهای جدید داستان نویسی استان باشد.
به گفته اکبرپور، با توجه به سابقه تاریخی و ادبی شهر شیراز ایجاد یک جشنواره داستاننویسی شایسته یکی از ضروریاتی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
وی افزود: به اجرا درآوردن جشنوارههای داستان نویسی از برنامه هایی است که توسط شهرداری های شهرهای بزرگ کشور دنبال شده است و بخش فرهنگی شهرداری شیراز نیز میتواند برنامه هایی را در این زمینه برگزار کند.
این نویسنده در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: می توان گفت شیراز پس از پایتخت از نظر تعداد نویسندگان و کتاب های چاپی در حوزه ادبیات کودک و نوجوان در رتبه دوم قرار دارد و شهرهای دیگر با فاصله زیادی پشت شیراز هستند. به گفته اکبرپور، با توجه به ظرفیت ادبیات کودک و نوجوان، نهادهای فرهنگی متولی باید نگاه ویژه ای به این بخش داشته باشند، به خصوص کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و آموزش و پرورش فارس باید در برنامه های مربوط به داستان نویسی خود حتماً تعامل با نویسندگان مطرح و زبده را در دستور کار قرار دهد، چرا که اگر چنین برنامه هایی در دست کارشناسانی قرار بگیرد که مهارت لازم را ندارند، می تواند برای نسل آینده نویسندگان که تحت پوشش این سازمان ها قرار دارند، مخرب باشد.
نویسندگان بزرگ شیراز در داستان نویسی کشور جریان ایجاد کرده اند
ابوتراب خسروی دیگر نویسنده برجسته شیرازی نیز در گفت و گو با «خبر جنوب» اظهار داشت: برخی از نویسندگان مطرح کشور در شیراز زندگی می کنند و با تشکیل مجامع مختلف ادبی در این شهر توانسته اند جریانی در داستان نویسی ایران ایجاد کنند. وی با بیان اینکه شیراز یک بستر فرهنگی است که در طول تاریخ جریان های مختلفی را در فلسفه و ادبیات ایران ایجاد کرده است، گفت: پس از مرگ سعدی کسی فکر نمی کرد که بهتر یا در سطح او شاعری ظهور کند اما یک قرن بعد حافظ در شیراز توانست در شعر به جایگاه بالایی دست یابد، امروز نیز که نسل جوان شیراز فعالیت های خوبی را در عرصه داستان نویسی دنبال کرده اند می توان امیدوار بود که شخصیت های برجسته داستان نویسی از بین آن ها بیرون بیاید.
آموزش داستان نویسی بی نتیجه نیست
اما مسئول مؤسسه فرهنگی هنری دریچه که در برگزاری کارگاه های داستان نویسی در شیراز نقش دارد در گفت و گو با خبرنگار ما اظهارداشت: یکی از نقاط قوت داستان نویسی در فارس وجود بزرگان مطرحی است که میتوانند در نقش یک متولی برای جهت دهی به نویسندگان جدید اثرگذار باشند که همین نکته باعث انسجام این حوزه ادبی در استان شده است.
لیلا هوشیاری ديگر نويسنده ادبيات كودك نيز با آسیب شناسی از کارگاههای داستانی شیراز، بیان کرد: متأسفانه گاهی افرادی در کارگاه ها به آموزش اصول داستان نویسی می پردازند که فقط با نظریههای این حوزه ادبی آشنایی دارند و خود تا به حال اثری را خلق نکرده اند. به نظرم این مسأله یک اشتباه است و باید مدرس نویسنده باشد تا بتواند آموزش های خوبی را منتقل کند.
وی افزود: برخی اعتقاد دارند که توانایی خوب نوشتن یک استعداد ذاتی است و به همین دلیل احتیاجی به ارايه آموزش های رسمی در این زمینه نیست ولی باید توجه کرد که با یک آموزش صحیح می توان به استعدادهای جوان جهت داد و مسیر را برای آن ها کوتاه تر کرد.
ضرورت آسیب شناسی در حوزه داستان و داستان نویسی
بدون شک مسایل مطرح شده در این گزارش تنها نظرات بخشی از جامعه داستاننویسی فارس را منعکس می کند، برهمین اساس ضرورت دارد تا با برگزاری جلسات منظم و موشکافانه،وضعیت داستان نویسی امروز و آینده این استان مورد بررسی کارشناسان و متخصصین امر قرار گیرد، چرا که این کار علاوه بر تثبیت و بهبود موقعیت امروز، احتمال تنزل جایگاه فارس در داستان نویسی کشور در آینده را نیز قطعاً کاهش می دهد.

46

کد خبر 568332

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =