به گزارش خبرگزاری خبرانلاین ازبابل ،وی گفت : تکامل مسیر بینایی در مغز تا ۹ سالگی ادامه پیدا میکند و مستلزم ایجاد یک تصویر شفاف از محیط بر روی شبکیه چشم است. هر عاملی که مانع ایجاد این تصویر شفاف شود مانند انحراف چشم، عیب انکساری و وجود مانع در محیط شفاف چشم منجر به تنبلی چشم میشود.
دکتر روستایی مهمترین علایم و نشانه های تنبلی چشم را کاهش دید برشمرد و گفت : علامت دیگر آن فقدان توانایی فرآیند تطابق جهت دید نزدیک است.
این متخصص چشم ادامه داد: اگر کودک دچار انحراف یکی از چشم ها باشد و همواره با چشم دیگر نگاه کند ممکن است تنبلی چشم ایجاد شود و در کودکانی که دارای عیب انکساری میباشند در صورتی که اختلاف قابل توجه بین شماره دو چشم وجود داشته باشد منجر به ایجاد تنبلی میشود.
دکتر روستایی همچنین یادآور شد : عوامل دیگر مثل آب مروارید مادرزادی، افتادگی پلک و کدورت قرنیه نیز ممکن است منجر به تنبلی چشم شوند که اگر یکطرفه باشند تنبلی شدیدتری ایجاد میکنند.
وی بهترین زمان برای ارزیابی دید کودکان را در ۳ سالگی عنوان کرد و گفت: معمولا در این سن کودک همکاری کافی برای معاینه دارد.
متخصص چشم بیمارستان آیت ا... روحانی (ره) بابل اظهار داشت : درمان شامل اصلاح کامل عیب انکساری با عینک و تحریک چشم تنبل به دیدن از طریق بستن چشم سالم چند ساعت در روز میباشد.
وی هشدار داد : درمان باید در اسرع وقت شروع شود و هر چه سن شروع درمان پایینتر باشد نتیجه آن بهتر خواهد بود .
دکتر روستایی در پایان گفت : درمان در سنین بالاتر از ۱۰ سال نتیجه چندانی در بر نخواهد داشت.
46
نظر شما