به گزارش خبر آنلاین البرز و به نقل از پايگاه اطلاع رساني اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری استان البرز، مطابق نظر کارشناسان جهانی از جمله فائو چنانچه سطح جنگلهای هر کشور کمتر از 25 درصد مساحت ان باشد از نظر محیط زيست انسانی وضعیت بحرانی در آن کشور حاکم میگردد. همچنین کشورهایی که سطح جنگلهای آنان از 10 درصد مساحت کشور کمتر باشد به عنوان کشورهای با پوشش کم جنگلی معروفند. این رقم در حال حاضر در حدود 5/7 درصد در ایران میباشد. لذا به منظور افزایش سطح جنگلهای کشور اجرای طرحهای جنگلکاری در دستور کار سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور و ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری استانها قرار گرفته است.
مهندس فرضی مدیر کل اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز، با اشاره بر اينكه یکی از مهمترین ارکان اجرای طرحهای جنگلکاری، استفاده از نهالهای بومی مرغوب و سالم میباشد و جنگلکاری با نهال نامناسب کاری عبث و بیهوده و هدر دادن سرمایه است، تولید نهال های اقتصادی و سازگار با شرایط اکولوژیکی استان در نهالستان بزرگ کرج را گامی به سوی موفقیت در افزایش سطح جنگلها و فضای سبز استان دانست.
فرضي به مهمترین اهداف تولید گونه های بومی و مثمر جنگلی به مواردی از جمله حفظ آب و خاک، جلوگیری از سیل، تلطیف هوا و احیاء جنگلهای مخروبه اشاره و بیان کرد که استان البرز در سال جاری با تولید بیش از یک میلیون اصله نهال از 30 گونه جنگلی و فضای سبزی از جمله ارس، بنه، زرشک، تنگرس، سنجد، آیلان، زبان گنجشک و ... یکی از موفقترین استانها در زمینه تولید نهال بوده است.
دکتر محمدی زاده رئیس اداره جنگلکاری و جنگلداری استان در تشریح روند اجرای پروژه تولید نهال بیان کرد که بذور گونه های جنگلی مثمر پس از جمع آوری از جنگلهای طبیعی استان، در پاییز 1394 پس از اعمال عملیات بوجاری، غربالگری و استحصال تحت تیمارهای مختلف قرار گرفته و در قطعات کشت زمینی و گلدانی تولید شدهاند و در حال حاضر تحت عملیاتهای مراقبت و نگهداری از جمله آبیاری، وجین علفهای هرز و غیره میباشند.
وي اظهار اميدواري كرد، با اجرای اصول فنی لازم در خصوص نگهداری از نهالهای تولیدی، این نهالها در سالجاری به عرصه های مستعد استان انتقال و کاشته شوند.
۴۸
نظر شما