مدت زمان زیادی تا برگزاری انتخابات در انگلستان باقی نمانده و شدت رقابت میان جناحها به طرز چشمگیری افزایش مییابد.شاید بتوان گفت که انگلستان طی چند دهه اخیر هیچگاه چنین حساسیتی در انتخابات را تجربه نکرده است.نظرسنجیها نشان میدهد که حزب کارگر(حزب حاکم) و همچنین محافظهکاران در انتخابات حد نصاب لازم را بدست نخواهند آورد و در نتیجه محبور به ائتلاف با حزب دیگری خواهند بود.
آیا حزب کارگر شانسی برای انتخاب مجدد دارد؟ بر همین اساس خبرنگار اعزامی یورونیوز به لندن طی مصاحبهای با دیوید میلیبند وزیر خارجه انگلستان دیدگاههای وی در خصوص انتخابات سرنوشتساز این دوره را مورد ارزیابی قرار داده است.
استراتژی حزب کارگر در این دوره از انتخابات چیست؟
استراتژی ما همانی است که در ابتدای تشکیل دولت آن را اعلام کرده بودیم، به عبارتی بر مبنای دو اولویت مهم برای آینده بریتانیا:اول اتخاذ تدابیر و تصمیمات مهم برای مقابله با پیامدهای منفی بحران اقتصادی(همانگونه که طی دو سال اخیر نیز در این زمینه بسیار فعال بودهایم) و دوم پویا نمودن کشور،گسترش سرمایهگذاری در بخش عمومی، ایجاد اصلاحات مناسب و در نهایت دادن ضمانت با این عنوان که بریتانیا وزنهای مهم در عرصه بینالملل است.همه اینها سیاست حزب کارگر است و من بر این باورم که میتواند تحرک لازم را به کشور بازگرداند.
اما در حال حاضر نظرسنجیها چیز دیگری میگوید......
به اعتقاد من تنها نظرسنجی واقعی و مهم همان انتخابات است.تبلیغات انتخاباتی به تازگی آغاز شد و نمیتوان از هماکنون قضاوت کرد.من فکر میکنم که حزب کارگر بیش از هر زمان دیگری به استراتژی خود نزدیک شده است.سابقه و کارنامه ما روشن و مشخص است و از همه مهمتر آنکه ما میدانیم کشور را به کدام سمت هدایت کنیم و به اعتقاد من مشخصه بارزی که ما را از دیگران متفاوت میسازد ،دقیقا همین مسئله است.
اما طبق آخرین گزارش منتشر شده، بحران اقتصادی در انگلستان بسیار عمیق بوده و یکی از دلایل این امر آنست که گوردون براون تا قبل از سال 2007 هزینههای هنگفتی را کرده بود......
خیر. اینطور نیست. گزارش چنین چیزی را نمیگوید. مسئلهای که از اهمیت زیادی برخوردار میباشد،آنست که نخستوزیر ،کارآمدی بسیاری از قوانین را زیرسوال برد و با نادیده گرفتن آنها و اتخاذ راهکارهای مهم و مؤثردر سپتامبر و اکتبر 2008 اقتصاد انگلستان را نجات داد.بدون تصمیمات براون قطعا هیچیک از دستگاههای خودپرداز پولی در صندوق نداشتند.
اما بدهی انگلستان میتواند بحران اقتصادی را طولانیتر کند،اینطور نیست؟
نه،نه انگلستان بدهی چندانی ندارد.میزان بدهی انگلستان از همه کشورهای جی7 و بسیاری از کشورهای اروپایی پایینتر است.
شهروندان انگلیسی میتوانند به حزب کارگر بگویند:"13 سال است که قدرت را دست دارید،به اندازه کافی برای ایجاد اصلاحات در حوزههای مختلف سیاسی،اقتصادی،اجتماعی زمان در اختیار داشتید،اما اقدام چندانی صورت ندادید.....
خیر. من تصور میکنم که اقتصاد انگلستان در حال حاضر ثروتمندتر از سال 1997 است.خدمات عمومی دولت نسبت به آن سال در وضعیت بسیار بهتری قرار دارد.زمانی که انگلستان امروز را با سال 1997 مقایسه میکنیم،در مییابیم که آمار جرم و جنایت در کشور کاهش یافته و برخلاف نقش حاشیهای کشورمان در اروپا،امروز انگلستان یکی از مهمتریمن قدرتهای اروپاست.ما هنوز راه زیادی در پیش داریم،لذا میتوانم به همه شهروندان بگویم که حزب کارگر آینده بسیار درخشانتری را برای آنها فراهم میآورد.
در حال حاضر اختلافات زیادی میان رهبران حزب کارگر و همچنین شخص براون با آنها وجود دارد،آیا تصور میکنید حزب کارگر بتواند بر این اختلافات فائق آمده و کشور را به خوبی اداره کند؟
حزب کارگر در مقایسه با سایر احزاب،به لحاظ ایدئولوژیک از اختلافات و تضاد آراء کمتری برخوردار است.این حزب پشت رهبر و برنامههای او از اتحاد قابل توجهی برخوردار است.
اما در داخل حزب بسیاری خواهان برکناری و جایگزین کردن فرد دیگری به جای گوردون براون هستند...
خیر . من اصلا این نظر را نمیپذیرم.براون طی سه سال کشور را به خوبی اداره کرد. او به خوبی ثابت کرد که علیرغم وجود مشکلات و شرایط سخت به خوبی از عهده آن برآمد.
اما پیشتر برنامهای برای برکناری براون در دست تهیه بود ...
خیر خیر معذرت میخواهم،اصلا اینطور نیست،برنامههای ما همگی مشخص و روشن است.
میزان محبوبیت براون طی ماههای اخیر به پایینترین سطح خود رسیده است،آیا تصور نمیکنید اگر فردی را برای جانشینی وی انتخاب میکردید،وضعیت شما بهتر بود؟
خیر من این مسئله را نمیپذیرم.انتخابات پیشرو،آینده کشور را رقم خواهد زد.حزب کارگر در حوزه مسائلی همچون رهبری بسیار شفاف،واضح عمل کرده است و از برنامههای نخستوزیر حمایت کرده است و مردم گزینه بسیار روشن و بدون ابهامی را پیش روی خود دارند.
آیا تصور نمیکنید که به لیبرال-دمکراتها در آینده نیاز خواهید داشت؟
در حال حاضر برنامه ما مبارزه برای کسب اکثریت کرسیها در پارلمان است.لذا اینکه بعدها چه اتفاقی خواهد افتاد،در حال حاضر ضرورتی برای بحث در این باره وجود ندارد.
آیا میتوانید با حزب لیبرال-دمکرات کار کنید؟
هدف ما ایجاد دولت اکثریت تحت لوای حزب کارگر است.
یورونیوز/24 آوریل 2010 /ترجمه: زهرا خدایی
نظر شما