به گزارش ایسنا مصطفی محمد نجار در همایش فرماندهان نیروی انتظامی با بیان این که پیش از انتخابات و ایام انتخابات ریاست جمهوری امنیت به صورت مطلوبی تامین شد، به حوادث پس از انتخابات اشاره کرد و گفت: از فردای انتخابات فتنه جدیدی کلید خورد و هر چند این فتنه از پیش برنامهریزی شده بود و تا پایان سال نزدیک به 9 ماه هم ادامه داشت، اما در نهم دی با حضور میلیونی مردم سیلی محکمی بر گوش دشمن نواخته شد و در 22 بهمن مردم تیر خلاص را به مغز دشمن شلیک کردند.
اهم سخنان وزیر کشور عبارت است از:
-
در آن ایام شرایط خاصی را پشت سر گذاشتیم که حاصل آن تجربه جدیدی برای نظام بود. طی 30 سال گذشته توطئههای بیشماری را پیش رو داشتیم که با پیروزی از آن عبور کردیم و فتنه اخیر بر اساس تجربه 30 سال گذشته بود که دشمن با طراحی جنگ نرم و پشتیبانی تسلیحاتی، نظامی، مالی، نرمافزاری، سایبری، همچنین با اجرای سناریوهای کشتهسازی در حالی که رسانههای بیگانه از آن پشتیبانی میکردند، به میدان آمد.
-
آنها خود میدانستند که در انتخابات نتیجهای که استکبار میخواهد را نخواهند گرفت.
-
با هوشیاری ملت و رهنمودهای مقام معظم رهبری همچنین حضور بسیج، نیروی انتظامی و غیره، تمام این فتنهها خنثی شد. نیروی انتظامی با توجه به آسیبهایی که در این رابطه دید مقتدرانه در صحنه ایستادگی کرد و این یک تجربه ارزشمند است.
-
مهمترین مساله در سال جاری از سوی نیروی انتظامی طراحی یک برنامه راهبردی است. نیروی انتظامی باید یک برنامه راهبردی برای خود داشته باشد و با هدفگذاری، چند مساله اساسی را تا پایان سال به هدف برساند که در این راستا اگر آیندهپژوهی درستی انجام شود، میتوان با برنامهریزی مطلوب به اهداف خود دست یافت.
-
افزایش سطح احساس امنیت در بین مردم از دیگر موضوعاتی است که طی سال جاری باید از سوی نیروی انتظامی مد نظر قرار گیرد، چون اگر شبانهروز هم با ناامنی مقابله شود، اما نتوان احساس امنیت را به مردم منتقل کرد، تاثیرگذار نخواهد بود. در این رابطه استفاده از رسانه و تبلیغات موضوع مهمی است که جامعه به آن نیازمند است، به طور مثال دستگیری چند سارق در کرج و اصفهان از جمله اقداماتی بود که موج جدیدی از توانمندی پلیس را ایجاد کرد.
-
مقابله با اشرار و بیانضباطیهای ترافیکی که منجر به نظم امنیت پایدار میشود، هم در سال جاری باید مورد توجه قرار گیرد، به طوری که نباید اجرای طرحها موقت باشد. همچنین در طرحها پس از بررسیهای لازم باید هدفگذاری صحیحی صورت گرفته باشد و با توجه به توانمندیهای حریف وارد میدان شد.
-
ارتباط صمیمی با مردم و مشارکت دادن آنها اصل کار است، چون نظام ما نظام مردم سالاری دینی است. در شرایط فتنه هم دیدید که وقتی مردم هوشیار شدند و عمق فتنه را درک کردند به میدان آمدند و فتنه خاتمه پیدا کرد، در نتیجه باید مردم را توجیه کنیم و آنها را به مشارکت بطلبیم. زمانی که مردم بدانند که موضوع برای آرامش آنهاست، حتما مشارکت خواهند کرد و این همان شعار پلیس محلهمحور است. افتخار ما این است که پلیس ما یک پلیس مردممحور است.
-
ارتقای سطح آموزش در معاونتهای نیروی انتظامی مساله مهمی است. پلیس ما یک پلیس بومی است که با توجه به تجربیات داخلی این پلیس ایجاد شده است. در نقاطی که با ارباب رجوع سر و کار داریم برخورد مناسبی با مردم صورت گیرد یا در موضوعاتی که برخورد وجود دارد، یکی دو اتفاق در کنار حجم انبوهی از اقدامات که از سوی پلیس که ارزشمند است، رخ میدهد که برخیها مجموعه اقدامات پلیس را نادیده گرفته و به این اتفاقات توجه میکنند.
-
به طور مثال یک تیراندازی به صورت اشتباه رخ میدهد، به طوری که میخواهند پای مجرم را نشانه بگیرند، اما تیر به سر مجرم اصابت میکند و همین موضوع باعث به وجود آمدن یک دردسر میشود که در این رابطه هم چندی از نمایندگان مجلس سوال داشتند که چرا نیروی انتظامی در رابطه با آموزش اقداماتی را انجام نمیدهد. هر چند این موضوعات در کنار اقدامات دیگر پلیس نادر است، اما همین میزان هم برای ما پذیرفته نیست و باید در این رابطه کار شود.
-
تشکیل اتاق فکر در فرماندهی شهرستانها هم باید مورد توجه قرار گیرد که البته این موضوع در فرماندهی نیروی انتظامی وجود دارد که توصیه بنده این است که این موضوع در شهرستانها گسترش پیدا کند و فرماندهان از اساتید و علما و فرماندهان ائمه جمعه در این اتاق فکر دعوت کنند، در این جلسات موضوعات پخته میشود و میتوان با پختگی با موضوعات برخورد کرد.
-
همچنین پلیس با توجه به وضعیت جامعه باید به روز باشد و از تحولات آن عقب نماند. با توجه به این که به دنبال دولت الکترونیک هستیم، نیروی انتظامی هم در این زمینه باید اقداماتی را انجام دهد، البته در حال حاضر هم این موضوع وجود دارد، اما باید بیش از این کار شود.
-
تشکیل پلیس فناوری یک اقدام مطلوب است. تسلط بر فضای مجازی یکی از نکاتی است که امروزه دشمن از طریق آن اقدامات خود را انجام میدهد و پلیس باید این نکته را مد نظر قرار دهد.
-
ساماندهی مرز یکی دیگر از موضوعات مهم طی سال است. بحث ما این است که به وضعیت معیشتی مرزنشینان توجه شود، به طوری که در برخی از کشورها وضعیت معیشتی مرزنشینان نسبت به افرادی که در مرکز هستند، بهتر است. چون از امکانات هر دو کشور استفاده میکنند، در این راستا برای مطلوبتر شدن معیشتی مرزنشینان، گسترش مبادلات اقتصادی با کشورهای مرزی و برگزاری جلسات با استانداران این استانها از جمله راهکارهای این موضوع است.
-
به نظر من ورود قاچاق، مواد مخدر و موضوعات تروریستی منشاء ناامنی در مرزها شده است که در این باره باید توجه ویژهای صورت گیرد.
-
در شرق کشور با توجه به این که کانالکشی و دیوارکشی شده است، باز هم میبینیم که از همان دیواری که در مرز زابل کشیده شده است، تردد انجام میشود، به طوری که در حال حاضر افرادی که اقدام به تردد غیرمجاز در مرز میکنند زیاد هستند. بسیاری از این افراد دستگیر میشوند، اما بسیاری از آنها هم اسیر نمیشوند و همین افراد کشور را از جهت اشتغال دچار مشکل میکنند. به طور مثال ورود افغانه به صورت غیرمجاز کشور را دچار مشکل میکند، اگر در بین آنها یک نفر مانند «ریگی» باشد، برای ما مشکلزا خواهد بود و این مساله بسیار مهم است.
-
امیدواریم پاسگاهها و مرزهای کشور را تجهیز کنیم. در شمال غرب کشور در مناطق «سلماس» و «خوی» اقدامات خوبی انجام شده است، اما متاسفانه باز هم ناامنی هم وجود دارد. در مرزهای جنوب هم مشکلاتی است و اما در مجموع باید ساماندهی این مرزها به عنوان یک هدفگذاری حساس دنبال شود.
-
فرماندهان شهرستانها باید اشراف دقیقتری نسبت به مناطق جرمخیز داشته باشند و مجرمان حرفهای و خطرناک از قبل شناسایی کنند.
-
در مجموع این موضوعاتی که مطرح شد بدان معنا نیست که وضعیت مطلوبی وجود ندارد، بلکه در سطح منطقهای کشور از نظر امنیتی در رتبه بالایی است، در شرایطی که در همسایگان شرق و غرب ناامنی وجود دارد.
-
رعایت اصول حفاظتی و عملیاتی از دیگر موضوعات مهم در نیروی انتظامی است. تاخیر در رسیدن به محل به منظور بررسی صحنه هم از دیگر موضوعاتی است که در ناجا باید مورد توجه قرار گیرد که البته سرعت کار در حال حاضر بالاست و تلاشهای مطلوبی برای کاهش زمان رسیدن به محل حادثه صورت گرفته است، اما با این حال به غیر از تهران که با مشکل ترافیک روبروست در برخی از شهرستانهای کوچک که ترافیکی وجود ندارد نباید تاخیر کرد. به طور مثال در شهرستان «ازنا» عدهای اقدام به درگیری و تیراندازی کردند که پس از پایان درگیری، پلیس به سر صحنه میرسد.
-
بحث سرقتها بر اساس آمارهای ارائه شده از سوی نیروی انتظامی طی ایام نوروز در برخی از نقاط افزایش داشته است. البته این موضوع را به حساب خستگی ماموران پلیس در ایام فتنه میگذاریم، اما در سال جدید پلیس تازه نفس بوده و اقدامات خود را برای منفی کردن این آمار انجام دهد. هر چند اعطای مرخصی به مجرمان و برخورد نکردن جدی با سارقان هم تاثیرگذار است.
-
باید توجه داشته باشیم که آمار تصادفات و مرگ و میر در حوادث جادهای درون و برونشهری بالاست که در این رابطه باید کار ویژهای صورت گیرد، البته این اقدامات زودبازده نیست و نباید انتظار داشت که به زودی به نتیجه برسد، اما برای کاهش نرخ تلفات تصادفات درونشهری باید کار شود.
-
رسیدگی به وضعیت روحی و معیشتی کارکنان ناجا مهم است. با توجه به این که کارکنان نیروی انتظامی وظیفه سختی را برعهده دارند، باید توجه ویژهای از سوی فرماندهی نیروی انتظامی و کارکنان ناجا شود، مسوولان هم به این موضوع توجه کنند. همچنین کنترل و صیانت کارکنان از جمله وظایف مهم فرماندهان است که اشرافیت مطلوبی در این رابطه وجود دارد، اما باید مراقبتها انجام شود که اگر تعداد اندکی کار خلافی را انجام دادند، قبل از آن که تسری پیدا کند، با آن برخورد شود.
نظر شما