«خبرجنوب» نوشت: مدیر کل استاندارد فارس از مردم خواست چنان چه در نزدیکی چشمه های آب معدنی کارخانجات استان، مواردی از قبیل قبرستان، محل سکونت یا محل دفع فاضلاب مشاهده کردند مراتب را به این اداره کل اطلاع بدهند.

مرتضي رهنما اظهار داشت: در شعاع معيني از چشمه ها كه از آن ها توسط كارخانجات آب معدني استحصال مي شود مواردي كه باعث آلودگي آب مي شود همچون قبرستان، محل دفع فاضلاب و يا محل سكونت افراد نباید وجود داشته باشد، اين موارد از سوي اداره استاندارد مورد بررسي قرار مي گيرد اما از شهروندان هم تقاضا مي شود چنان چه موارد اين چنيني را مشاهده كردند حتماً مراتب را به اداره كل استاندارد اطلاع دهند.
وي با بيان اين كه آب هاي بسته بندي شده مشمول استاندارد اجباري هستند افزود: آب بستهبندي به دو صورت توليد و عرضه میشود كه شامل بسته بندي آب معدني و آب آشاميدني است.
وي گفت: آب معدني بايد بدون هيچ گونه تغييري مستقيماً از چشمه چاه استخراج و از طريق لوله انتقال آب كه گاهاً متراژ آن به 4 كيلومتر مي رسد به كارخانجات آب معدني منتقل شود اين آب نبايد بيشتر از 6 ساعت در مخازن كارخانجات نگهداري شود و بايستي هر چه سريعتر پس از انجام آزمون در بطري هاي بسته بندي آب معدني ريخته و به بازار عرضه شود.
رهنما با تاكيد بر اين كه آب هاي معدني چاه ها و چشمه ها از نظر آلودگي هاي خارجي و وجود فلزات سنگين مورد آزمون قرار گرفته و تاييديه دريافت مي كنند افزود: چشمههايي كه از اين نظر و نيز از لحاظ نزديكي به قبرستان محل سكونت انسان ها و يا محل دفع زباله فاصله قانوني را رعايت نكرده باشند در مرحله آزمون مشخص مي شوند.
مدير كل استاندارد فارس تصريح كرد: وجود فلزات سنگين در آب هاي معدني به ضرر سلامتي افراد است چرا كه فلزات سنگين جذب بدن انسان شده و دفع نمي گردند و بدين لحاظ در آزمونهاي استاندارد تمامي مواردي كه به ضرر سلامت افراد است مورد بررسي قرار مي گيرند.
وي ادامه داد: همچنين بعد از توليد نيز بايد اصول فني رعايت شود، از جمله آنكه بسته بندي آب معدني مناسب باشد تا امكان ورود و خروج مواد خارجي به درون بسته بندي آب وجود نداشته باشد و دور از نور آفتاب نگهداري و از يخ زدگي آب معدني جلوگيري شود.
به گفته وي، فارس به دليل چشمه هاي طبيعي و فراواني كه به خصوص در منطقه سپيدان دارد با دارا بودن 18 كارخانه آب معدني، رتبه دوم كشور را به لحاظ تعداد كارخانجات به خود اختصاص داده است.
رهنما بيان داشت: براساس آزمون هاي اداره كل استاندارد فارس كه بر روي آب هاي معدني توليدي كارخانجات انجام شده، كيفيت قابل قبولي ملاحظه گرديده است.
مديركل استاندارد فارس در خصوص آبهاي آشاميدني بسته بندي شده موجود در بازار گفت: آب هاي آشاميدني آب هاي معمولي هستند كه عمل تصفيه بر روي آن ها انجام شده و حتي مواد افزودني مجاز نيز به آن ها اضافه گرديده است.
وي گفت: كارخانجات توليد آب آشاميدني ملزمند عنوان آب آشاميدني را به صورت درشت بر روي بطري هاي آب درج كنند تا مصرف كننده اين آب ها را با آب معدنی اشتباه نگيرد.
وي اظهار داشت: مواردي مشاهده شده كه برخي كارخانجات عنوان آب آشاميدني را به صورت ريز و كمرنگ بر روي بسته بندي آب درج مي كنند كه به آنها براي اصلاح نوع نوشتار تذکر لازم داده شده است و با پيگيري صورت گرفته آن ها اين معضل را اصلاح كردند.
رهنما بيان داشت: آب آشاميدني از آب معدني گران تر است و احتمال به اشتباه افتادن مشتري در زمان خريد آب هاي بسته بندي وجود دارد.
وي يادآور شد: آب معدني به لحاظ آنكه بر روي آن هيچ عمل تصفيه اي انجام نمي شود و يا به آن مواد افزودني اضافه نمي شود آبي طبيعي است اما آب آشاميدني بسته بندي شده به لحاظ انجام عمل تصفيه و اضافه كردن مواد افزودني مجاز مصنوعي مي باشد.
رهنما با بيان اين كه آب آشاميدني هم مشمول استاندارد اجباري است افزود: فارس به دليل تعدد چشمه ها و تعدد بالاي كارخانجات آب معدني، كمترين تعداد كارخانجات آب آشاميدني بسته بندي شده را دارد.
مدير كل استاندارد فارس گفت: متاسفانه در رستوران ها و فروشگاه هاي بزرگ فارس موارد متعددي از عرضه آب آشاميدني ساير استان ها ديده شده است اين در حالي است كه انتظار مي رود اين واحدهاي صنفي براي حمايت از توليدات استان خريد آب آشاميدني و يا آب معدني كارخانجات فارس را در اولويت قرار دهند.
رهنما با بيان اين كه آب آشاميدني داراي علامت استاندارد هيچ گونه مشكل بهداشتي ندارد افزود: واحدهاي توليدي مكلفند شرايط نگهداري، آدرس سازنده و آدرس دقيق محل توليد را بر روي بسته بندي هاي آب هاي بسته بندي شده درج كنند.

 

۴۸

کد خبر 574199

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار