'مارتین کوبلر' در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با 'عبد القادر مساهل' وزیر امور مغرب عربی و اتحادیه آفریقا و اتحادیه عرب در الجزایر افزود: 26 میلیون قطعه سلاح در دست شش میلیون لیبیایی، بازگشت امنیت و ثبات را به این کشور با مشکل مواجه کرده است.
وی با طرح این سوال که این سلاح ها از کجا آمده است، گفت: سازمان ملل متحد تحقیقاتی را برای بررسی منشا ارسال این سلاح ها آغاز کرده و در آینده این نهادها افشا و نتایج تحقیقات به شورای امنیت ارائه خواهد شد.
کوبلر افزود: علی رغم اینکه وضعیت لیبی به لحاظ سیاسی رو به جلو حرکت کرده اما چالش مجامع بین المللی و حکومت لیبی در شرایط کنونی مبارزه با تروریسم است.
وی همچنین با قدردانی از پیشروی های ارتش لیبی علیه تروریسم تکفیری گفت: اما رخنه هایی وجود دارد که باید از رشد عناصر تکفیری و افراط گرا و مهاجرت های غیر قانونی جلوگیری کنیم.
فرستاده سازمان ملل گزارش داد که یکصد هزار مهاجر غیرقانونی از طریق کشورهای آفریقایی از مسیر لیبی وارد سواحل ایتالیا شده اند.
وی همچنین از نقش الجزایر در مذاکرات لیبی قدردانی کرده و بیان داشت: نقش فعال الجزایر در موضوع لیبی نشان دهنده اهمیتی است که این کشور به ضرورت برقراری امنیت می دهد و خطر تروریسم بین المللی و جنایت های آن را به خوبی درک کرده است.
کوبلر در ادامه تصریح کرد که باید از تجربه الجزایر در زمینه وحدت ملی در لیبی استفاده کرد تا این کشور نیز به سمت یک آینده روشن بهتر حرکت کند و این امر تنها با آگاهی بخشی به تمام ملت لیبی نه فقط نخبگان آن تحقق می یابد.
عبد القادر المساهل وزیر الجزایری نیز گفت: موضع الجزایر مخالفت با هرگونه دخالت نظامی خارجی در لیبی است چرا که این موضوع هرگز به حل بحران این کشور کمک نمی کند، بلکه بر پیچیدگی اوضاع می افزاید.
وی از سازمان ملل خواست که نسبت به نهادهای بین المللی که اوضاع داخلی و روند سیاسی را با چالش روبرو می سازند، اقدامات بازدارنده ای را اتخاذ کند و از همه طرف های لیبی نیز خواست که در روند سیاسی جاری در این کشور برای تشکیل دولت وحدت ملی حمایت کنند.
دولت وحدت ملی لیبی که اخیرا با میانجی گری سازمان ملل شکل گرفته، نگران است که عملیات جداگانه در سرت٬ درگیری میان گروه های مختلف لیبیایی را تشدید کند و شرایط را به نفع تروریست ها تغییر دهد.
داعش شهر ساحلی سرت واقع در 450 کیلومتری شرق طرابلس را در ماه ژوئن (خرداد/تیر) گذشته به اشغال در آورد و آن را به اردوگاه آموزشی شبه نظامیان لیبیایی و خارجی تبدیل کرد.
کارشناسان غربی می گویند، بیم آن می رود که داعش با استفاده از بندر و فرودگاه سرت٬ دامنه حمله های خود را به خاک اروپا بکشاند.
قدرت های غربی از جمله آمریکا، انگلیس و فرانسه به صراحت از نظریه مداخله نظامی بین المللی در لیبی علیه گروه تروریستی داعش استقبال کرده اند.
طبق برآوردها، داعش حدود پنج هزار جنگجو در لیبی دارد و تلاش می کند تا صدها تروریست دیگر را جذب خود کند.
لیبی از زمان سقوط حکومت معمر قذافی در سال 2011 تاکنون٬ صحنه هرج و مرج و ناآرامی بوده است. این کشور در ماه آگوست سال 2014 شاهد روی کار آمدن دولتی خودخوانده به موازات دولت منتخب در طرابلس بود. داعش نیز با بهره برداری از خلأ سیاسی و امنیتی٬ توانست جای پایی در این کشور نفت خیز آفریقایی برای خود پیدا کند.
52310
نظر شما