به گزارش خبرگزاری خبر آنلاین از همدان ؛ دکتر رضا ملک زاده، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی که در جمع اعضای هیئت رئیسه و روسای دانشکده های دانشگاه علوم پزشکی همدان سخن می گفت با اعلام مطلب فوق افزود: 607 شرکت دانشبنیان تاکنون 340 محصول دارویی تولید کردهاند و همچنین 74 مرکز رشد مستقر در دانشگاههای علوم پزشکی فعالیت می کنند که باید حمایت از این مراکز و شرکتها در اولویت قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: میزان با سوادی و رشد شاخصهای سلامت کشور در دنیا مثال زدنی است.
دکتر ملک زاده، بر تصمیمگیری مدیران بر اساس شواهد علمی تأکید کرد و گفت: هدف اصلی و مورد تأکید مقام معظم رهبری و مسئولان، احیای بهداشت و بحث پیشگیری در جامعه است در این راستا باید ضرورت پیشگیری را در سیاستگذاری خود لحاظ کنیم.
وی با بیان اینکه ایران در سند چشمانداز 1404 باید در حوزههای اقتصادی، اجتماعی، علمی و فرهنگی رتبه نخست منطقه را کسب کند، عنوان کرد: ایران در سال 2015 میلادی رتبه 16 جهانی و اول منطقه را به دست آورده است.
ملکزاده با تشریح اقدامات وزارت بهداشت در برنامه دستیار پزشک و پزشک محقق و دورههای پسا دکترا افزود: برای جهش از رتبه 16 به رتبههای تک رقمی نیاز به بودجه بیشتری داریم.
وی با بیان اینکه ایران از نظر شاخصهای کمی و کیفی پژوهش و فناوری ارتقای چشمگیر داشته است، بیان کرد: انتشار این پژوهشها در مجلات معتبر علمی از عوامل تأثیرگذار بر ارتقای جایگاه ایران داشته است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به عدم تناسب سهم پژوهشهای وزارت بهداشت با سهم بودجه پژوهشی تصریح کرد: در مورد تولید و انتشار مقالات گروه پزشکی در ایران در بانک اطلاعاتی scopus خوشبختانه وضعیت مناسبتر است.
وی یادآور شد: کشورهای پیشرفته دنیا دو درصد از بودجه خود را به تکنولوژی اختصاص دادهاند، در این راستا در بحث علم دولت باید یک سرمایهگذاری انجام دهد و زیرساختهای مورد نیاز را فراهم کند چرا که اگر سرمایه اولیه دولتی نباشد، بخش خصوصی از سرمایهگذاری در این بخشها استقبال نمیکند.
ملکزاده با بیان اینکه نیروی متخصص، کارآمد و آماده بکار تنها مؤلفهای است که میتواند ما را از نظر علمی در سطح بالایی قرار دهد، افزود: ما باید تولیدات علمی را به یک محصول تبدیل کنیم، این محصولات میتوانند یک داروی جدید، تجهیزات خوب و یا یک روش درمانی جدید باشند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به وضعیت امید به زندگی در ایران بیان کرد: شاخص امید به زندگی مردها به 76.3 و زنان 80.7 ارتقا یافته است که نسبت به میانگین جهانی در وضعیت بهتری قرار دارد.
46
نظر شما