نشست راهبردی بررسی مسائل حوزه زنان استان سیستان و بلوچستان، با بررسی مسائل ازدواج زنان این استان با اتباع بیگانه و مهاجران برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، نخستین نشست راهبردی با موضوع محوری مسائل حوزه زنان سرپرست خانوار در استان سیستان و بلوچستان در ادامه سلسله نشستهای راهبردی حوزه زنان و خانواده استان سیستان و بلوچستان، چهارشنبه١٧ شهریورماه، در شهر زاهدان برگزار شد.

در این نشست ام کلثوم موذن رئیس دفتر حمایت از حقوق زنان و کودکان دادگستری، مهوش رقیبی عضو هیئت علمی دانشگاه، روانشناس و پژوهشگر حوزه زنان و خانواده، توران اصلی مدرس حوزه علمیه و مشاور خانواده، زهره کفاش طلبه، معلم و کارشناس ارشد فقه و مبانی حقوق، نجمه میرشکاری مسئول کانون مطالعات زنان و خانواده سازمان بسیج دانشجویی و آقای لشگری مسئول ساماندهی اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی حضور داشتند.

در این نشست مسائل و موضوعات حوزه زنان سرپرست خانوار به بحث گذاشته شد و ضمن شناخت و واکاوی دقیقتر موضوع، مسائل فرهنگی و اجتماعی این قشر اولویت بندی شد. صاحبنظران حاضر در نشست مذکور در گفتگوهای جداگانه به مسائلی پرداختند که اهم آنها عبارت بود از این که مهمترین چالش خانوارهای زن سرپرست در منطقه سیستان و بلوچستان، ازدواج زنان ایرانی با اتباع بیگانه است. چنانکه طبق آمارها در حال حاضر بیش از 300 هزار نفر از افغانستان در این استان حضور دارند و به لحاظ تعداد ازدواج زنان با اتباع بیگانه، این استان رتبه نخست را در سطح کشور دارد.

اکثر ازدواجهایی که با اتباع بیگانه صورت می‌گیرد، با مسائلی همچون چندهمسری، عدم ثبت ازدواج و طلاق و کودکان فاقد شناسنامه و محرومیت از خدمات شهروندی همراه هستند. در بخش قابل توجهی از این ازدواج ها مرد بیگانه بعد از مدتی، همسر خود را بدون کوچکترین تعهدی رها کرده و به کشور خود مهاجرت می‌کند.

یکی از عمده مشکلات خانوارهای وابسته به مهاجران، کودکان بی هویت و فاقد شناسنامه ای هستند که از حداقل حقوق شهروندی حتی تحصیل محروم می شوند. البته اداره کل امور اتباع تا حدی این موضوع را تعدیل کرده و با صدور کارت تردد برای بچه های زوجهای دارای مجوز ورود به ایران امکان تحصیل را فراهم ساخته است؛ هرچند همچنان افراد فاقد شناسنامه امکان دریافت مدارک تحصیلی ندارند.

در پایان این نشست تاکید شد که ظرفیتهای بالقوه و بالفعل استان سیستان و بلوچستان برای پاسخگویی به چالش مزبور و احصا شود و در جلسات آینده برنامه اقدام و نقشه راهی برای خدمات دهی بهینه تر در این بخش به دست آید.

47234

کد خبر 577087

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام DE ۱۳:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۸
    17 36
    اگر نمی توانید قانون را عوض کنید، لااقل کاری کنید که کودکی که از مادر ایرانی در ایران متولد شده است و بزرگ شده تا سن 7 سالگی بتواند شناسنامه را بگیرد. این کاملا ناعادلانه است که این بچه ها شناسنامه ندارند.
    • کارشناس سیاسی IR ۱۸:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۸
      11 4
      اگر قانون تغییر کند افاغنه با چنین ازدواج های نه تنها ترکیب جمعیتی استان های شرقی کشور که ترکیب ملی و مذهبی کل ایران را به هم می ریزند و با چراغ خاموش ایران را فتح می کنند. افتاد یا باز هم توضیح بدم .
  • بی نام A1 ۱۵:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۸
    10 0
    چرا جلوي ورود افاغنه را نمي گيرند هر روز هم تعداد ورودي افاغنه. به كرمان و سيستان بيشتر ميشود
  • بی نام A1 ۱۵:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۲
    1 0
    به نظر من دراین موارد بخصوص نیاز به توجه و کارشناسی دقیق مسؤلان ذیربط لازم و ضروری میباشد که در آینده فاجعه پیش نیاید

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین