«خبرجنوب» نوشت: روزگار سینماهای شیراز این روزها بهتر از همیشه است؛ هرچند هنوز بسیاری از شیرازیها چاره ای ندارند جز این که در سینماهای فرسوده روزگاران دور فیلم ببیند.

به تازگی تنها پردیس سینمایی شیراز به بهره برداری رسیده؛ پردیس سینما گلستان در معالی آباد، منطقه ای در شمال غرب شیراز که همواره از داشتن مرکزهای فرهنگی و سینمایی محروم بوده است. شاید تمرکز بر ساخت سینما در این نقطه بیش از همه به این خاطر باشد که از بولوار چمران به سمت شمال غرب شیراز نه کتابخانه ای وجود دارد و نه نگارخانه و سینمایی. با این حال راه اندازی این سینما هم هرچند گامی است بزرگ و رو به جلو اما هنوز نیاز شیراز به راه اندازی مرکزهای سینمایی را رفع نمی کند؛ چه این که یکی از شاخص های توسعه سرانه وجود یک صندلی سینما در برابر هر هزار نفر جمعیت است. سرانه ای که در خوش بینانه ترین حالت هم دور از دسترس می نماید.

50 سال بدون سینما
حدود 50 سال پیش، وقتی شاهرخ گلستان سینما آریانا شیراز را راه اندازی کرد، این شهر کمتر از 200 هزار نفر جمعیت و بیش از 11 سالن سینما داشت. اکنون که جمعیت این شهر از یک میلیون و 700 هزار نفر فراتر رفته شیراز تنها 6 سینما دارد. تعدادی از سینماهای شهر در سال های اخیر تعطیل شدهاند. سینما آریانا سال هاست که متروکه شده، سینما تخت جمشید به پاساژ تبدیل شده و درهای سینما بهمن- مترو سابق- تخته شده و سقف سینما پرسیا روی صندلی ها و آپاراتش فرو ریخته است. سینمایی که روزی لوکس ترین سینمای خاورمیانه به شمار می رفت هم دیگر شباهتی کم از خرابه ندارد؛ سینما سعدی را می گوییم که هنوز با استقبال زیادی رو به روست و شهروندان شیرازی چاره ای ندارند، جز این که در این مخروبه به ظاهر سینما به تماشای فیلم بنشینند البته حوزه هنری که به جز سینما فرهنگ و سینما گلستان، دارنده همه سینماهای شیراز است هم هنوز به خاطر محدودیت منابع و اعتبارات نتوانسته کاری برای سینماهای این شهر بکند و جز سینما شیراز هیچ کدام از سینماهای شهر تعمیر نشده اند. حوزه هنری می گوید شهرداری شيراز باید مانند شهرداری اصفهان وارد گود شده و سینماها را بازسازی کرده و کلیدشان را در اختیار حوزه هنری بگذارد ولی شهرداری شیراز که بیشتر توان خود در حوزه هنرهای نمایشی را به راه اندازی سالنهای تئاتر اختصاص داده کمتر به این درخواست واکنش نشان می دهد.
اما علیرضا پاک فطرت، شهردار شیراز به گزارشگر «خبرجنوب» میگوید که «شهرداری می تواند سینماهای حوزه هنری را خریداری کرده و به جایش برای حوزه هنری سینماهای تازه ای در نقاط دیگر شهر بسازد».

حوزه هنری هنوز زیربار این پیشنهاد نمی رود
پاک فطرت ادامه می دهد: «کاملاً برای همکاری در زمینه سینماها با حوزه هنری آمادگی داریم حتی در دوره ای شورای شهر و شهرداری از این پیشنهاد استقبال کردند و قرار شد با توجه به محل قرار گیری سینماهای حوزه هنری در این زمینه، دست به ساخت پردیس سینمایی بزنیم. کار دیگری که میتوان کرد این است که کاربری سینماها را تغییر داده و جای دیگری برایشان سینما بسازیم».حوزه هنری اما هنوز در این زمینه آن طور که باید پیشقدم نشده است.
شهردار می گوید: «در بحث پردیس سینمایی به نظرم مقداری مشکل مالکیت در سینماها وجود دارد و خرده مالکانی هم در این جریان حضور دارند. به هر روی ما آمادگی داریم که به شیوه ای که حوزه هنری بخواهد در این زمینه ورود کنیم. ضمن این که امروزه دیگر داشتن یک سالن بزرگ بی روح به عنوان سینما پاسخگوی نیازها نیست و می توان از سالن های ترکیبی استفاده کرد تا بازده اقتصادی هم داشته باشند».

حوزه هنری چه می گوید؟
استقبال مردم از سینماها به شکل چشمگیری افزایش پیدا کرده است برای نمونه در بهار امسال سینماهای شیراز 7 برابر پارسال فروش کردند؛ چیزی در حدود 2 میلیارد تومان. از قرار معلوم در تابستان امسال هم فروش سینماها در مقایسه با پارسال چیزی در حدود 3 برابر افزایش نسبت به مدت مشابه پارسال است.رسول شهابیان، مدیر امور سینمایی حوزه هنری فارس به گزارشگر «خبرجنوب» میگوید: «ما به دنبال این هستیم که سرمایهگذاری در این حوزه صورت بگیرد ضمن این که حوزه هنری هم اقداماتی انجام داده است».

او درباره پیشنهاد شهردار شیراز درباره مشارکت شهرداری در زمینه سینماهای شهر هم میگوید: «سینماهای ما در بهترین نقاط شهر قرار دارند و به نظر من از دست دادن این ها اشتباه است. چرا باید به جای چهار راه زند به نقطه دیگری از شهر رفته و آن جا سینما سازی کنیم؟ به ویژه این که در چهار راه زند به عنوان مرکز شهر، گردشگران خارجی بسیاری گذر می کنند و خیلی از گردشگران داخلی هم که به شیراز می آیند گذارشان به چهار راه زند می افتد در نتیجه ما به داشتن سینما در چنین نقطه ای نیاز داریم».

اما تلاش حوزه هنری به نگهداشت سینماهایش در این نقاط شهر مشکلاتی پدید آورده است؛ این سینماها فرسوده ماندهاند و تصویر سینماهای فرسوده در چشم گردشگران داخلی و خارجی خاطره چندان جالبی از شیراز نمی سازد.

دلگرمی‌هایی برای سرمایه‌گذاران
دولت برای حمایت از صنعت داخلی سینما ،اجازه اکران فیلمهای خارجی در سینماهای ایران را نمیدهد.
با این حال این روند باعث شده سینما ،صنعت چندان سودآوری در ایران نباشد، البته تا پیش از سال های اخیر. در سال 94 وقتی حجت ا... ایوبی، معاون امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس به شیراز سفر و با سینماداران شهر دیدار کرد به گزارشگر «خبرجنوب» گفت به سرمایه گذاران اطمینان می دهم از ساخت سینما در ایران زیان نمی بینند. او شاید بیراه نمیگفت و افزایش فروش سینماهای شیراز نشانه ای از استقبال روزافزون مردم از سینماها باشد. البته ته دل سرمایه گذاران در این زمینه همیشه خالی است، مبادا که شرایط دوره دولت های نهم و دهم دوباره بر سینماهای شهر حاکم شود. البته نمی توان از ترس آینده زانوی غم بغل گرفت. همین الان اگر به سایت خرید بلیت سینما فرهنگ و سینما گلستان مراجعه کنید خواهید دید که برای روزهای متمادری بلیتهای این سینماها فروش رفته و این میتواند برای مجتمعهای تجاری فارس که سالن های سینمایی ساختهاند ولی به بهرهبرداری نرساندهاند دلگرمکننده باشد.

به هر روی خبر افتتاح یک پردیس سینمایی در شیراز آن هم در شرایطی که از سینماها جز خبر تعطیلی چیزی شنیده نمیشود، رویداد امیدوار کننده ای است. آن هم در شرایطی که سینما و محصولات فرهنگی در سبد مصرف خانوار کمتر جایی دارند.

46

کد خبر 577856

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =