ازدواج امری است برای رسیدن به آرامش زوجین، اما هزینه‌های هنگفت و تشریفاتی ازدواج در جامعه کنونی گویا منجر به تولد آسیب‌های اجتماعی و مالی می‌شود.

محبوبه قاسم زاده: قصه آن جایی از زندگی است که چادر سفید به سر کرده و کنار مردی کت و شلواری نشسته است؛ لبخند رضایت و شادمانی بر لبان خانواده‌ها جاری است، مردی چند جمله‌ای را به طور رسمی بیان می‌کند و بانوی چادر سفید پس از اجازه از بزرگترهایش بله را می‌گوید.

مرد کت و شلواری لبخندی می‌زند و زیر چشمی به بانوی سفیدپوش نگاهی می‌اندازد، به خود که می‌آید نوبت او شده که بله را بگوید.

این لحظاتی است که در طول زندگی هر فردی اتفاق می‌افتد؛ لحظاتی که همه برای بالابردن کیفیت آن در تلاش هستند و از مهمترین خاطرات زندگی محسوب می‌شود.

لحظه پیوند آسمانی یک زوج از دیدگاه الهی نیز قابل تحسین و به یادماندنی است؛ خداوند متعال این لحظات را دروازه مسیر آرامش برشمرده است.

در اعتقادات دینی جامعه ما ازدواج امری است برای رسیدن زن و مرد به آرامش؛ آرامشی که در کنار هیچ فرد دیگری مهیا نیست چراکه طرف مقابل فردی است از جنس خودمان.

اما سوالی که مطرح است؛ چرا امری که خداوند به منظور آرامش زوجین از آن یاد می‌کند، در جامعه امروزی به اقدامی سخت و وحشت‌آور تبدیل شده است؟

به نظر می‌رسد قصه ازدواج از جایی دگرگون شد که چادر سفید از سر عروس خانوم یا بهتر بگوییم از مد افتاد!

ارزش‌ها کمرنگ شد و فرهنگی با نقش و نگار پر زرق و برق، در فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی افسون‌گری کرد و سبب شد تا خانواده‌ها هزینه‌های سنگینی را بابت آن بپردازند.

تجملات ازدواج به نوعی ارزش تبدیل شد و جای خود را به اخلاق و پاکی زوجین داد.

از هزینه‌های جهیزیه که حداقل از ده‌ها میلیون تومان آغاز می‌شود و پایانی نجومی دارد، گرفته تا هزینه‌هایی که خانواده داماد متقابلاً باید در ازای این جهیزیه در مراسم عروسی بپردازند.

از چشم‌و هم‌چشمی‌هایی که ارمغانی جز دغدغه‌های فکری برای زوج‌های تازه ازدواج کرده‌ای که قرار بود با ازدواج به آرامش برسند، نداشته تا تبعات سوء مالی ازدواج‌های کنونی.

سنت‌های ازدواج در جامعه امروزی دگرگون شده و رشد صعودی پیامدهای منفی آن، هر روز آسیب‌های جدیدی را متولد می‌کند.

در اعتقاد دینی ما گفته می‌شود با ازدواج نیمی از دین انسان کامل می‌شود، اما مگر می‌شود پیوند ازدواج که خود امری مقدس است، بتواند زاینده آسیب‌های اجتماعی باشد؟

اگر به ازدواج‌های امروزی خوب بنگریم متوجه این آسیب‌ها می‌شویم؛ ازدواج‌هایی که صرفاً برای تشریفات شکل می‌گیرد و زن و شوهر آن علاقه و رابطه عمیقی که باید با یکدیگر را داشته باشند، مدنظر ندارند و هدف‌شان از ازدواج اولویت‌های دیگری است.

آن‌وقت است که این ازدواج بستر بروز آسیب‌های مختلفی در جامعه می‌شود؛ خیانت، طلاق عاطفی، تربیت ناصحیح فرزندان، چشم وهم‌چشمی و در نهایت طلاق.

محصول ازدواج‌های یخ‌زده پرزرق و برق، آسیب‌هایی است که می‌توان با آگاهی دادن به نسل جوان از بروز آن جلوگیری کرد.

خراسان جنوبی شرقی‌ترین استان کشور است؛ این استان هنوز آداب اصیل و رسومات گذشته خود را حفظ کرده اما در برخی نقاط استان رسوخ فرهنگ بیگانه در مراسمات عروسی هرچند کم اما دیده می‌شود.

در هفته ازدواج و خانواده، معاون فرهنگی و امور جوانان اداره‌کل ورزش و جوانان خراسان جنوبی در نشست مطبوعاتی خود به آمارهایی مرتبط با ازدواج و طلاق در استان اشاره کرد.

مهدی قناد میزان ازدواج در خراسان جنوبی در سال 93 را 8 هزار و 81 مورد و در سال 94، 7 هزار و 595 مورد اعلام کرد.

وی با مقایسه این دو آمار از کاهش 6 درصدی ازدواج در سال 1394 نسبت به سال 1393 خبر داد.

معاون فرهنگی و امور جوانان اداره‌کل ورزش و جوانان خراسان جنوبی گفت: میزان طلاق ثبت شده خراسان جنوبی در سال 93 یک هزار و 21 مورد و در سال 94 یک هزار و 123 مورد بوده که با مقایسه این دو، به افزایش 9.9 درصدی آمار طلاق در استان می‌رسیم.

کاهش 6 درصدی ازدواج و افزایش حدود 10 درصدی طلاق در سال 94 در خراسان جنوبی زنگ هشداری برای مسؤولان استان بود.

آمار ازدواج و طلاق در شش ماهه نخست سال 95 در خراسان جنوبی هنوز به صورت کامل ثبت و منتشر نشده است اما معاون فرهنگی و امور جوانان اداره‌کل ورزش و جوانان خراسان جنوبی در مورد طلاق شهری در دوماهه ابتدای سال 95 در خراسان جنوبی، گفت: آمار طلاق در این مدت 192 مورد بود و در مقایسه با دوماهه ابتدای سال گذشته که 181 مورد طلاق انجام شده است، حدود 6.8 درصد رشد داشته است.

قناد با بیان اینکه ازدواج در بین جوانان خراسان جنوبی در اولویت پنجم قرار دارد، افزود: تامین شغل، حل مسائل اقتصادی و مالی، تحصیلات دانشگاهی، نبود چشم‌انداز آینده از اولویت‌های جوانان در استان قبل از ازدواج است.

اما اشاره این مسؤول به افزایش سه ساله سن ازدواج قابل تأمل بود؛ وی در ادامه از افزایش میانگین سه سال سن ازدواج افراد نسبت به گذشته خبر داد و اظهار داشت: میانگین سن ازدواج در دختران استان از 22 سال به 26 سال و سن ازدواج پسران از میانگین 25 سال به 29 سال افزایش یافته است.

وی همچنین به فاصله 10 ساله سن بلوغ و ازدواج در جامعه اشاره کرد که در مقایسه با بالارفتن سن ازدواج و مهیا نبودن امکانات اولیه ازدواج برای جوانان، خود منشأ بروز آسیب‌های فراوانی در سطح جامعه می‌شود.

معاون فرهنگی و امور جوانان اداره‌کل ورزش و جوانان خراسان جنوبی با بیان اینکه بیشترین آمارهای طلاق مربوط به پنج سال اولیه زندگی مشترک است، گفت: بر اساس آمارهای موثق از هر 100 ازدواج 14.8 مورد به طلاق می‌انجامد؛ آماری که مدیرکل ثبت احوال خراسان جنوبی نیز در 19 اردیبهشت‌ماه امسال در گفت‌وگو با یکی از رسانه‌های استان، آن را اعلام کرده بود.

خداوند پیوند زن و مرد را در ابتدا برای آسایش و آرامش فردی قرار داده است که در نهایت منجر به آرامش جامعه نیز می‌شود.

اگر ازدواج به صورت صحیح و آگاهانه و در سنی قابل قبول اتفاق بیافتد، بسیاری از ناهنجاری‌های اجتماعی امروزی جای خود را به هنجارها می‌دهد و جامعه‌ای سالم و آرام را تشکیل می‌دهد.

46

کد خبر 577947

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار