به گزارش خبر آنلاین البرز و به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز، نمایشگاه امسال با شعار مهم و اساسی یعنی «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» همراه بود. در واقع یکی از مهمترین مسائلی که هفتمین نمایشگاه کتاب البرز را با شش دوره قبل متمایز می کند، اقدام در راستای سیاستهای اقتصاد مقاومتی بود که به جرأت می توان ظهور و بروز همه وظایف دستگاه فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای تبیین سیاست های اقتصاد مقاومتی و گفتمان سازی آن را در نمایشگاه امسال شاهد بود. گام های مهمی در نمایشگاه کتاب سال ١٣٩٥ برداشته شد که به طور مختصر به آن می پردازیم:
١.توجه به ظرفیت بخش خصوصی و همچنین اعتماد به عملکرد آنها.
٢.استفاده از تمامی ظرفیت ها، امکانات و اختیارات اداره کل.
٣.برنامه ریزی صحیح و اساسی در حوزه فعالیتهای جنبی.
٤.تعریف مکان دائمی برای برگزاری نمایشگاه کتاب و استانداردسازی فضا.
٥.توجه به ظرفیت انجمن های ادبی و هنری.
٦.ایجاد وفاق و همدلی در بین تمامی ارگان ها، نهادها و انجمن های مشارکت کننده در برگزاری نمایشگاه کتاب استان.
٧.استفاده از روش صحیح در امر اطلاع رسانی و بهره گیری از تمامی فضاهای موجود و همچنین استفاده از تمامی روش های تبلیغاتی و اطلاع رسانی چه در فضای مجازی و چه در فضای محیطی و شهری.
٨.استفاده از تجربیات کارشناسان امر و رفع مشکلات و کاستی های ادوار گذشته نمایشگاه کتاب.
و اما آنچه که در نمایشگاه هفتم کاملاً ملموس بود حرکت نمایشگاه بر مدار اصل هشتم سیاستهای اقتصاد مقاوتی مبنی بر «مدیریت مصرف با تأکید بر اجرای سیاستهای کلی اصلاح الگوی مصرف و ترویج مصرف کالاهای داخلی و برنامه ریزی برای ارتقای کیفیت رقابت پذیری در تولید» بود. دلایل این ادعا را در بندهای ذیل اشاره خواهیم کرد.
١.کاهش ملموس و چشمگیر هزینه های برگزاری نمایشگاه در بخش های مختلف و این یعنی مدیریت مصرف با تأکید بر اجرای سیاستهای کلی اصلاح الگوی مصرف.
٢.حضور تولید کنندگان برجسته کشور در حوزه کتاب، نوشت افزار و لوازم التحریر و این یعنی حمایت از تولید داخلی.
٣.ایجاد فضای رقابتی برای عرضه کنندگان کتاب، لوازم التحریر و نوشت افزار.
٤.حضور ناشران برجسته در کنار ناشران نوپا و تازه تأسیس و عرضه کتاب های پرطرفدار و با کیفیت چه به لحاظ محتوا و چه به لحاظ کیفیت چاپ و این یعنی ایجاد فضایی امن برای ارتقای کیفیت رقابت پذیری در تولید.
٥.حضور بانک شهر و بهره گیری تمام از ظرفیت بخش غیر دولتی برای مدیریت یارانه کتاب نمایشگاه.
٦.حضور ناشران و انجمن های برجسته در کنار مجریان برگزاری نمایشگاه و واسپاری بسیاری از امور به بخش خصوصی و بهره گیری از ظرفیت های آنان.
٧.پخش کلیپی از بیانات مقام معظم رهبری در خصوص اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی در کلیه برنامه های جنبی نمایشگاه به منظور تلاش برای بهره گیری از همه ظرفیت ها در راستای گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی.
٨.عرضه کتب منتشر شده با محتوای مرتبط با اقتصاد مقاومتی و بررسی پیش نیازهای اقتصاد مقاومتی.
٩.رونمایی از کتب و جشن امضاء کتابهایی با موضوع اقتصاد مقاومتی و برگزاری جلسات نقد و بررسی آنها.
و بسیاری موارد دیگر که خود دلایل این ادعاست که دستگاه فرهنگ و ارشاد اسلامی از تمامی ظرفیتهای خود در راستای گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی بهره گرفته است و خواهد گرفت.
به امید روزی که این گامهای کوچک همچون قطره هایی به هم پیوند بخورند و دریایی از ایستادگی و مقاومت در برابر فشارهای اقتصادی را خلق کنند و به امید روزی که اقتصاد کشور متکی بر بازوان توانمند کار آفرینان و تولید کنندگان داخلی بوده و اقتصادی بدون نفت را شاهد باشیم.
46
نظر شما