به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، دکتر قطب الدین صادقی در آئین هفته فرهنگی کردستان در انزلی با اشاره به اینکه کردستان سرزمینی با کوهساران بلند و قله های رفیع است، اظهار کرد: کردستان با دارا بودن چندین رود بزرگ از نظر مناطق جنگلی بعد از شمال دومین منطقه سرسبز ایران است.
وی افزود: کردستان دارای تنوع گیاهی بالغ بر4500 گونه است که 2500 نوع آن دارای خاصیت دارویی است.
صادقی کردستان را یکی از زیباترین مناطق از نظر جاذبه های طبیعی دانست و گفت: در کنار اهمیت پنانسیل های طبیعی آنچه حایز اهمیت است، آنچیزی است که کردها در طول تاریخ آفریدند.
وی با بیان اینکه یکی از ویژگی های حیرت انگیز کردستان زبان و ادبیات است، تصریح کرد: کردستان دارای 4 لهجه بزرگ است که در طول تاریخ وسیع خود به زبان دینی و حتی سیاسی مردمان این سرزمین بدل شده است.
صادقی با اشاره به اینکه زبان و ادبیات تنها میراث ماندگار کردها نیست، ادامه داد: از دیگر زیبایی های کردستان معماری منحصر بفرد آن است که با توجه به شرایط جغرافیایی در مناطق مختلف کردستان در انطباق خارق العاده با طبیعت حیرت انگیز کردستان بهترین و زیباترین فضای زیستی ممکن را خلق کرده است.
وی با ذکر این نکته که هورامان به عنوان بارزترین و زیباترین نوع تطبیق معماری کردستان با ذوق، مصالح و معماری داخلی است، ییان کرد: ارزش و جایگاه معماری این منطقه در یونسکو ثبت شده است.
وی را تاکید بر اینکه علاوه بر ادبیات و معماری، یافته ها و ابداعات مردم کردستان نیز شایان توجه است، گفت: بارزترین این ابداعات موسیقی مردم کردستان است که موسیقی منحصر بفرد برآمده از جغرافیا و تاریخ وام گرفته شده از ویژگی های نژادی و باوری مردمان کرد است.
صادقی با اشاره به اینکه موسیقی کردستان موسیقی معنوی، رازآلود و قابل تامل است، خاطرنشان کرد: موسیقی کردستان به بسیاری از نیازهای معنوی زمان خود در مکانها و زمانها مختلف پاسخگو بوده است.
صادقی با بیان اینکه تولید صنایع دستی از دیگر مزیت های منحصربفرد کردستان است، اظهار کرد: صنایع دستی کردستان با توجه به نیازهای زندگی مردم و متناسب با فصول و شرایط جغرافیایی دشت و کوه خلق شده است.
وی با یادآوری این نکته که آنچه به عنوان صنایع دستی کردستان از آن یاد می شود حیرت انگیز است، افزود: صنایع دستی کردستان در طول گذر زمان حیات خود را حفظ کرده و به رغم تمام نوآوری تحمیلی غرب هنوز هم مداومت تاریخی و فرهنگی خود را در زندگی مردم جاری و ساری ساخته.
صادقی در مباحث خود به پتانسیل کشاورزی کردستان نیز اشاره کرد و گفت: تطبیق هوشمندانه با ویژگی جغرافیایی و پتانسیل فیزیکی منطقه نوعی تغییر ماهیت را در اقتصاد کردستان بوجود آورد.
صادقی مکمل تمام ویژگی های خاص کردستان را جشن ها و آیین های کردستان دانست و گفت: آیین و جشن های سنتی کردستان در قالب هماهنگی شگفت انگیز با طبیعت برای جهان بینی زندگی پاسخی را یافته هویت جمعی را صیانت و تضمین کرده است.
وی تصریح کرد: آیین و مراسمات باعث شده است تا مردمان کردستان در یک معنویت بسیار عمیق و به دور از توهم در قالبی خلاق و سرشار از ارزش های دینی و عرفانی، تکیه گاههای معنوی، فلسفی و ارزشی مستحکمی را به وجود آورده است.
صادقی زیباترین خاستگاه ارزشی آیین ها را محافظت و صیانت از هستی در مقابل تهاجمات طبیعی و غیر طبیعی دانست و تصریح کرد: سرزمین غنی و پرارزش کردستان بارها مورد یورش و دست اندازی دشمنان قرار گرفته است.
وی با تاکید بر این نکته که کردستان هرگز به جایی تهاجم نکرده است، گفت: مردمان سربلند کرد همواره دفاع کرده اند و در غالب موارد توانسته دشمنانش را شکست داده و درخود تحلیل کند.
صادقی با اعلام اینکه تهاجم گاه در قالب تحمیل عناوین مختلف همچون هجیج (به معنای تبعخ دست دوم) بوده است، توضیح داد: هرچند این تحمیل ناخواسته صورت گرفت اما نباید از خاطر دورداشت که هرگز فرهنگ و جهان بینی ناشی از این تهاجم نتوانست در حافظه و خاطر مردمان کرد نقش بندد.
وی کردستان را سرزمین استعدادهای پنهان و محرومیت های آشکار دانست و گفت: کردستان دارای بسیاری از امکانات بالقوه فرهنگی و اقتصادی است که از بالاترین تا نازلترین مقام مدیریتی کشور معترف به آن هستند.
وی افزود: تنها راه نیل به بالفعل رساندن گنجینه های کردستان استفاده از امکانات مادی ک معنوی خود کردستان است.
وی ضمن ابراز خرسندی از راه اندازی هفته فرهنگی، خاطرنشان کرد: فعالیت های فرهنگی از این نوع منجر به نشان دادن قدرت ابتکار و اندیشه نیاکان ما و وصل اندیشه، اقتصاد و فرهنگ به سایر نقاط کشور می شود.
صادقی با اشاره به اینکه وضعیت اقتصاوی کردستان قابل قیاس با شهرهایی همچون اصفهان و آذربایجان نیست، یادآور شد: امید است بتوان در قالب انسجامی زیبا بتوان در راستای استقرار رفاه، آزادی و خلق زندگی زیبا برای مردمانمان تلاش کنیم.
۴۶
نظر شما