اهالی ورزش در حوزه پایه و ورزش قهرمانی و حرفهای برای ورود به رقابتهای مختلف و اعزام به مسابقات داخلی و خارجی با بیپولی و نبود امکانات مناسب مواجهند. توسعه ورزش استان در بخش عمرانی ، توسعه فضاهای ورزشی و تامین منابع مالی جزو موضوعات حل نشده برای حضور تیمها در رقابتهای کشوری است.
در این میان کمبودها نیز دست و بال مسئولان را برای اتخاذ تدابیر ویژه بسته است.
با این وجود و در حالی که شرایط مالی در ورزش استان مساعد نیست ، باید بخش خصوصی برای سرمایهگذاری و حمایت ورود کند. اما حامیان مالی صنعتی و خصوصی هم در روزهای سرد و سخت صنعت، تمایلی برای حمایت از ورزش ندارند.
حامی مالی
رئیس انجمن پیشکسوتان ورزش استان با بیان اینکه ورزش زنجان برای توسعه نیازمند حامی مالی است، میگوید: با وجود فضای خوب ورزشی، ورزش استان در بخش بودجه وضعیت مناسبی ندارد.
«ابوالفضل خلیلی» با تأکید بر اینکه ورزش استان از پشتوانه مطلوبی برخوردار نیست و از قهرمانان ورزشی حمایت نمیشود، ادامه میدهد: از گذشته تا به حال محدودیتهای اعتباری در ورزش این استان سایه انداخته است و همکاری نکردن در توسعه ورزش از سوی دستگاهها و دیگر نهادها باعث سرگردانی جوانانی که آیندهسازان این مرز و بوم خواهند بود، شده است. امروزه قهرمانان عرصه ورزش مشکلات مالی بسیاری دارند و برنامهریزی و حمایتهای مالی در این خصوص از اهمیت زیادی برخوردار است.
فاصله از لیگ
رئیس هیات والیبال استان نیز در گفتوگو با همشهری درباره نبود حامیان مالی اظهار میکند: مشکلات مالی موجب شده تا در سالهای اخیر از حضور در لیگهای مختلف کشوری فاصله بگیریم.
«علی صمیمی» با تاکید بر اینکه حضور در رقابتهای کشوری در بالا رفتن انگیزه بازیکنان و اعضای تیم تاثیر مضاعفی میگذارد، میافزاید: هیات والیبال استان هنوز هم تاوان مالی حضور در لیگهای کشوری سال 90 و91 را پس میدهد. ما به دلیل بدهیهای زیادی که با آن مواجه بودیم به ناچار در لیگ والیبال حضور نداشتیم تا کمبودهای مالی را جبران کنیم.
صمیمی حضور در لیگهای کشوری را منوط به حمایتهای مالی بیان میکند و ادامه میدهد: رشته والیبال در استان علاقهمندان زیادی دارد اما همان بحث نبود حامی مالی باعث شده تا برنامهریزی هیات والیبال استان فقط روی ورزش پایه دنبال شود. تا زمانی که حامی مالی وارد میدان نشود ، قادر نیستیم که دوباره هزینههای جبران نشدنی را به هیات وارد کنیم.
قابلیت بالا، حضور کم
با وجود قابلیتهای بالای رشته ورزشی ووشوی استان، چند سالی است که ورزشکاران ما قادر به حضور در لیگ برتر ووشو نیستند. رئیس هیات ووشو استان با اشاره به این موضوع به همشهری میگوید: با وجود استعداد بالای ورزشکاران استان در2 بخش تالو و ساندا، به دلیل تامین نشدن هزینههای ورودی مسابقات، عطای حضور در رقابتهای لیگ برتر ووشو را به لقایش بخشیدهایم. در حالی که با وجود ورزشکاران خوب زنجانی در رشته ووشو در صورت حمایتهای مالی میتوانستیم جزو شانسهای قهرمانی باشیم.
«رامین موحدنیا» ادامه میدهد: تنها تیمی که در لیگ کشوری ووشو شرکت میکند تیم جوانان ووشو استان با نام مقاومت است که همواره جزو مدعیان قهرمانی هم بوده است.
مشکل مزمن
مدیر کل ورزش و جوانان استان هم از نبود حامیان مالی میگوید و میافزاید: با وجود استعدادها و ظرفیتهای مطلوب در ورزش قهرمانی و همگانی استان هنوز نبود منابع مالی ما را تا رسیدن به حد مطلوب بازداشته و با موانع بسیاری دست به گریبان کرده است. «سید ارسلان حسینی» با اعلام اینکه در بخش قهرمانی از استانهای مطرح کشور هستیم، بیان میکند: در صورت ورود حامی مالی بخش عمدهای از مشکلات ورزش حرفهای و قهرمانی حل خواهد شد. وی با تاکید بر ورود استانداری به این موضوع میافزاید: اقدامات مطلوبی در حوزه ورزش انجام گرفته است. با ورود بخش خصوصی، برنامهریزی لازم و حمایتهای جدی از ورزش استان، فضای سلامت در جامعه گسترش پیدا کرده است و از آسیبهای اجتماعی در حوزه جوانان جلوگیری خواهد شد. حسینی با ابراز تاسف از تمایل نداشتن واحدهای صنعتی برای ورود و حمایت از ورزش میافزاید: بخش خصوصی در زنجان در مقایسه با سایر استانها تمایلی برای سرمایهگذاری در ورزش ندارند. در حالی که باید از دیدگاه سلامت محور و مسئولیت اجتماعی به این موضوع نگاه شود و از طرفی دیگر تا زمانی که قانون مدون و روشنی از ورود بخش خصوصی به ورزش تصویب نشود راه سختی برای ورود آنها به ورزش وجود دارد.
درد کهنه
یکی از اساتید دانشگاه در رشته ورزش نبود حامی مالی را درد کهنه ورزش استان اعلام میکند و میگوید: از روزی که وارد میدان ورزش شدم معضل نبود حمایتهای مالی از ورزش استان حل نشده و با گذر زمان اغلب تیمها و هیاتهای ورزشی را با مشکلاتی مواجه کرده است.
دکتر «فرهاد صفری زنجانی» ادامه میدهد: در گذشته به دلیل پایین بودن هزینهها موضوع حامی مالی و درآمد برای تیمها و بازیکنان مطرح نبود؛ اما امروزه برای فعالیت در ورزش قهرمانی حضور حامی مالی امری مهم تلقی میشود.
این استاد دانشگاه در پاسخ به سوال همشهری درباره مقایسه وضعیت ورود بخش خصوصی به ورزش زنجان در مقایسه با برخی از استانهای کشور میگوید: در مقایسه با برخی استانهای صاحبنام در عرصه ورزش، این استان عملکرد قابل قبولی نداشته است و این موضوع باید توسط مقام عالی استان، مدیر کل ورزش و جوانان و حتی اعضای شورای عالی ورزش استان بررسی شود.
صفری زنجانی با تاکید بر حل قانونی این موضوع از طریق مجلس شورای اسلامی برای فراهم کردن زمینههای ایجاد انگیزه در بخش خصوصی برای ورود به حوزه ورزش میافزاید: باید زمینههای ورود بخش خصوصی در اشکال مختلف کارشناسی و بررسی شود تا مسئولان بخش خصوصی هم با آسودگی قدم در وادی ورزش بگذارند.
وی با بیان اینکه باید مدیر عامل و اعضای هیات مدیره شرکتهای تولیدی برای ورود به ورزش ترغیب شوند، اظهار میکند: اگر بخش خصوصی منفعت و سودی در این زمینه نبیند، هیچ گاه به عرصه ورزش و سرمایهگذاری ورود نخواهد کرد. با این حساب تا جایی که امکان دارد باید دولت و مجلس بسترهای لازم را برای ابراز علاقهمندی آنها فراهم کنند.
صفری زنجانی اعطای وام با بهره پایین برای بخشهای خصوصی که از ورزش حمایت میکنند را یکی از راههای تشویق این بخش میداند و میگوید: باید با درنظر گرفتن فعالیت شرکتها در بخشهای مختلف خدماتی و تولیدی زمینه را برای کسر مالیات و حتی واگذاری برخی اختیارات به شکل قانونی به بخش خصوصی فراهم کرد تا آنها هم با حل شدن بسیاری از مشکلات و معضلات پیش روی خود برای حضور در ورزش و حمایت از آن ترغیب و تشویق شوند.
صفری زنجانی توجه به خواستههای بخش خصوصی در زمینههای مختلف صادرات و واردات از سوی مسئولان و رفع نیازهای آنها را مهم میداند و ادامه میدهد: تشکیل مجموعهای متشکل از اهالی صنعت و ورزش برای رفع موانع موجود در به تحقق رسیدن و رفع مشکلات موجود موثر خواهد بود و گره کور ورزش استان با کمی تدبیر و برنامهریزی میان این2 بخش باز خواهد شد.
به گفته وی اگر شرکتهای صنعتی به باشگاه داری ورود پیدا کنند، امتیازهای حمایتگرانه به این بخشها تعلق نمیگیرد. از جمله اینکه مشوقهای تشویقی چون کاهش مالیات هم لحاظ نمیشود و همین امر باعث میشود ورود بخش خصوصی به ورزش سودی برای آنها در برنداشته باشد.
این استاد دانشگاه در پاسخ به سوال همشهری درباره راهکارهای درآمدزایی بخش خصوصی از ورزش استان میگوید: تبلیغات روی پیراهن بازیکنان، حق پخش زنده تلویزیونی، تبلیغات دور ورزشگاه و حتی نقل و انتقال بازیکن جزو شاخصههای درآمدزایی برای بخش خصوصی از محل ورزش خواهد بود. در واقع اینها فرصتهای مناسبی برای درآمدزایی از محل ورود به گود ورزش است که باید برای بخش خصوصی تبیین شود.
46
نظر شما