یک تحلیلگر مسائل بینالملل با اشاره به چندین مورد سابقه دزدی مواد و اطلاعات هستهای توسط رژیم صهیونیستی از مراکز هستهای و پژوهشی ایالات متحده نوشت: اسرائیل در آمریکا آزادانه به دزدی هستهای مشغول است.
به گزارش فارس، به نقل از پایگاه خبری اینترنتی "خانه شفافسازی اطلاعات (Information Clearing House)، گرانت اسمیت تحلیلگر امور بینالملل در مقالهای که در این پایگاه و همچنین پایگاه اینترنتی آنتی وار منتشر شد، با بررسی سابقه چندین مورد ربوده شدن مواد هستهای از نیروگاههای آمریکا، مرجع این سرقتها را رژیم صهیونیستی معرفی کرد و اظهار کرد که رژیم صهیونیستی در آمریکا به جاسوسی هستهای میپردازد.
اسمیت در این مقاله نوشت: رژیم صهیونیستی این هفته تصمیم گرفت دن ماریدور وزیر اطلاعات خود را به اجلاس امنیت هستهای بفرستد. این تلاش آمریکا برای امنیت بخشیدن به انبارهای هستهای آسیبپذیر در قبال طرفهایی که یک کشور رسمی محسوب نمیشوند، هم مورد توجه دقیق رژیم صهیونیستی قرار گرفته و هم خشم شدید آن را برانگیخته است. رژیم صهیونیستی تلاش داشت مانع از قرار گرفتن نتانیاهو نخست وزیر خود در معرض موشکافی شرمآور برای زرادخانه هستهای پنهان خود شود.
بنا به تفسیر نیویورک تایمز، به همین دلیل بود که رژیم صهیونیستی یک هیئت سطح پایین را به این اجلاس فرستاد ولی رژیم صهیونیستی مدتهاست که معاندانه به تهدیدهای ناشی از اشتباهات سهوی ولی ریشهدار آمریکا واکنش نشان میدهد. بازرسی طولانی مدتی که در مورد چگونگی گم شدن یک محموله اورانیوم مخصوص سلاح هستهای غنی شده از پنسیلوانیای آمریکا رخ داد، نشان میدهد که آمریکا نمیتواند امنیت مواد و مکانهای هستهای خود را تامین و در مقابل تهدیدهای داخلی صحیح عمل کند. سرنوشت این محموله میتواند موفقیت یا شکست تلاشهای دولت اوباما در جهت منع گسترش سلاحهای هستهای را تعیین کند.
* تکرار چندین باره سرقت مواد و دانش هستهای از آمریکا توسط اسرائیل
اسمیت افزوده است: کارل داکت معاون سابق مدیر قسمت علم و فناوری سیا در 1968 اظهار کرد که سیا به این نتیجه رسیده است که مواد هستهای گمشده از شرکت NUMEC توسط اسرائیلیها ربوده شده و از آن برای ساخت سلاح استفاده شده است. یک شاهد عینی به اف.بی.آی شهادت داد که در غروب یکی از روزهای سال 1965 چندین نفر از کارکنان NUMEC را دید که مواد هستهای را در قسمت پشتی یک کامیون بار میزدند.
این مسئله عجیب بود که آن وقت شب بار به جایی ارسال شود. علاوه بر این، این کارکنان مورد بحث که نامشان در گزارش 2654 صفحهای که اف.بی.آی به خاطر لایحه آزادی منتشر کرد، فاش نشده بود، اظهار کردند که آنها کامیونها را بار نزدند. شاهد عینی مطمئن بود که با توجه به اندازه و شکل بستهها و برچسب آنها، محمولهها اورانیوم غنی شده بودند. یک نگهبان مسلح در آن روز به شاهد دستور داد از آن محل دور شود. وی بعدها مورد تهدید قرار گرفت که هیچگاه آنچه را که در آن روز دیده، افشا نکند.
نظر شما