ارکستر فلارمونیک تبریز قطعه رکوئیم موتزارت را به صحنه می برد

رهبر ارکستر فلارمونیک تبریز از اجرای کنسرت رکوئیم موتزارت طی روزهای 27 و 28 شهریورماه در تالار پتروشیمی این شهر خبر داد.

به گزارش خبرآنلاین، یاشار شادپور در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه ارکستر فلارمونیک تبریز در آستانه دوسالگی خود قرار دارد افزود: "رکوئیم موتزارت" به عنوان یکی از قطعات بسیار مشهور موتزارت، توسط ارکستر 97 نفره ی تبریز به روی صحنه خواهد رفت.

وی در توضیح این اثر اظهار داشت: رکوئیم در کل به معنی مرثیه است و به مفهوم طلب آمرزش برای رفتگان و تصویری از قیامت و مهر خدواند به بندگان و بخشش گناهکاران اشاره دارد.

شادپور با بیان اینکه محتوای این قطعه بسیار سنگین در 12 قسمت آهنگ سازی شده است گفت:  موتزارت آهنگسازی با نبوغ بالا بود که در طول 35 سال عمر خود حدود 626 شاهکار هنری خلق کرده است.

رهبر ارکستر فلارمونیک تبریز اظهار داشت: در مورد این تصنیف نیز داستانهای بسیاری نقل شده از جمله این که موتزارت در لحظات آخر عمر در بستر مرگ آنرا نوشته و برخی می گویند که اثر ناتمام وی بصورت قطعه حاضر توسط دوستانش تکمیل شده است.

وی با اشاره به اینکه از این رکوئیم، چند نوع ادیشن وجود دارد تصریح کرد: این نسخه ی وین رکوئیم موتزارت است که توسط هنرمندان بزرگ جهان اجرا شده و ما تلاش میکنیم اجرایی استاندارد به مخاطب ارائه کنیم.

شادپور در پاسخ به این سوال که میزان استقبال از اجرای آثار کلاسیک جهان در تبریز چگونه بوده است گفت: اجرای موسیقی سنگین کلاسیک در شهر هنردوست تبریز کار سختی است چراکه مخاطبان این رشته موسیقی را به خوبی می فهمند و استقبال کم نظیر از آن باعث شده تاکنون روی پایمان بایستیم.

وی در عین حال، با اشاره به تعطیل بودن هنرستان موسیقی تبریز طی سالیان گذشته و نوپا بودن دانشکده موسیقی این شهر افزود: جایگاه هنر اکادمیک در تبریز به خاطر محدودیت های زیاد در حد قابل قبول نبود لذا برای پیشرفت و ارتقای سطح جایگاه این مجموعه، معاونت آموزشی ارکستر را دایر کرده و با استفاده از بهترین اساتید دانشگاه هنر تهران سیر صعودی نوازندگان در یک سال قابل درک بوده است.

وی تصریح کرد: قصد ما ارتقای سطح کیفی نوازندگان و معرفی موسیقی فاخر در قالبهای استاندارد و بین المللی به مخاطبان داخلی یا حتی بین المللی است.

شادپور در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه چه زمان نسبت به اجرای آثار کلاسیک ایرانی و آذربایجانی اقدام خواهد شد گفت: هدف ما اجرای آثاری از هنرمدان این منطقه برای آشنایی با فرهنگ و هنر کشورمان در عرصه های بین المللی است اما برای رسیدن به حد استاندار ارکسترهای بین المللی 2 الی 3 سال زمان نیاز داریم.

یاشار شادپور در ادامه سخنان خود با بیان اینکه برای ساختن سمفونی تبریز 2018 حتما باید از همین امروز آغاز به کار شد گفت: تاکنون هیچ نهادی برای ساخت چنین اثری اقدام نکرده یا من اطلاعی ندارم.

رهبر ارکستر فلارمونیک تبریز در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشکلات مالی این مجموعه از انباشت بیلان منفی و کمبودهای مالی به شدت اظهار نگرانی کرد و گفت: تمام سازهای ارکستر فلارمونیک تبریز با هزینه شخصی تهیه شده و تاکنون بالغ بر 500 میلیون تومان هزینه شده است.

وی با یادآوری اینکه سازهای ارکستر بسیار گرانقیمت و نگهداری از آنها نیز سخت است ادامه داد: به دلیل نبود انبار ویژه ی نگهداری ساز، سازهای ما از بین می رود و در آخرین مورد، یکی از این سازهای مورد اشاره به ارزش 86 میلیون تومان بخاطر تغییرات دمایی از بین رفت!

شادپور همچنین از مشکلات ورود ساز به ایران گفت و افزود: ساز "تیمپانی" که یکی از اساسی ترین سازهای ارکسترهای کلاسیک به شمار رفته و تنها یک نمونه از آن در ایران موجود است با وجود پرداخت 105 میلیون تومان برای خرید، بدلیل مشکلات گمرکی و حمل و نقل، در فرانسه مانده و امکان استفاده از آن فراهم نشده است!

وی با اشاره به اینکه ارکستر فلارمونیک تبریز یک حرکت غیرانتفاعی است از مردم و بخش خصوصی درخواست کرد تا به روش های گوناگون نسبت به حمایت از این مجموعه اهتمام نمایند.

شادپور با اشاره به علاقه و عزم اعضای ارکستر فلارمونیک تبریز برای ادامه ی راه و ارتقای خود تاکید کرد: لوگو و شعار ارکستر فلارمونیک تبریز آماده شده و از این پس تمام اجراهای خود را با شعار "ما برای جهان بدون جنگ می نوازیم" به روی صحنه خواهیم برد.

46

کد خبر 579401

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین