رییس سازمان هواپیمایی‌کشور معتقد است اگر قرار باشد مسیرمان را با همین هواپیماهای قدیمی ادامه دهیم حتما باید سیاست هایمان را تغییر دهیم و شکل نظارت‌های‌مان عوض شود.

علی‌ عابدزاده رییس سازمان هواپیمایی‌کشور می گوید‌ در فاصله اما و اگرهای آمریکا برای فروش هواپیماها به ایران دو‌کار مهم است که باید انجام بگیرد، یکی ‌دنبال‌کردن خرید هواپیماهای نو و دیگری تغییر در ساختارهای بازرگانی و اقتصادی شرکت های هواپیمایی. وی معتقد است اگر قرار باشد مسیرمان را با همین هواپیماهای قدیمی ادامه دهیم حتما باید سیاست هایمان را تغییر دهیم و شکل نظارت هایمان عوض شود.

بر اساس گزارشی که وزارت راه و شهرسازی منتشر کرده علی عابدزاده  گفت: اعمال سیاست های صحیح درحوزه حمل و نقل هوایی درطول سی سال اخیر به مراتب اثر گذارتر از سیاست توسعه حمل و نقل هوایی است. چیزی که در سال های اخیر نداشته‌ایم و اگر سیاست‌های درستی اعمال می‌شد حتی نسبت به ضررهایی که تحریم می‌توانست برایمان داشته باشد، مقاوم می بودیم.

رییس سازمان هواپیمایی کشوری با تاکید بر اینکه اگر سیاست های درستی اعمال می شد وزن کارهای مثبت از وزن اثرات منفی تحریم ها به مراتب بیشتر می بود، گفت: متاسفانه سیاست های حمل و نقل هوایی در طول سه دهه اخیر سیاست های درست و منطبق با سیاست‌های جهانی که در کشورهای دیگر اعمال می شود نبوده است.

به گفته عابدزاده سیاست های اقتصادی حمل و نقل هوایی در این سال‌ها بر پایه نرخ‌های تکلیفی بوده که از سوی دولت تعیین می‌شد و این بزرگترین ضربه را به حمل و نقل هوایی کشور  وارد کرده است.

ناکارآمدی ساختار اقتصادی حمل و نقل هوایی اثر گذارتر از تحریم ها بود

عابدزاده می گوید: اگر ما اثرات تحریم های ظالمانه امریکا را بیشتر لمس کرده‌ایم بیشتر به خاطر ناکارآمدی ساختار اقتصادی حمل و نقل هوایی بوده است و اگر این ساختار درست می‌بود کمتر از تحریم‌ها لطمه می‌خوردیم.

رییس سازمان هواپیمایی کشور با اعلام ورود ۲۰۰ فروند هواپیما در سال‌های اخیر به کشور، می گوید: طبیعتا اگر خط های هوایی ما شرایط اقتصادی خوبی داشتند بیش از ۲۰۰ فروند هواپیمایی که در طول سال های اخیر وارد کشور شده است مطمئنا هواپیماهای بهتر و جوان‌تری می بود و اگر شرکت‌های هواپیمایی نتوانستند هواپیمای جوان وارد کشورکنند به این دلیل بوده است که ساختار اقتصادی ضعیفی داشتند.

به گفته عابدزاده زیرساخت های مالی ضعیف خطوط هوایی، آنها را مجبور به آوردن هواپیمای ارزان قیمت کرده است و دلیل ورود هواپیماهای ارزان قیمت تحریم نبود بلکه مشکل مالی شرکت‌ها و ایرلاین بود.

وی به سیاست هایی که در یک سال اخیر نظیر آزادسازی نرخ ها، اعمال شده است اشاره می‌کند و می‌گوید: ما مسلما به لحاظ اقتصادی در خط های هوایی شرایط بهتری را خواهیم داشت منتهی نتیجه این آزاد سازی دو تا سه سال طول می‌کشد تا به لحاظ مالی در سر فصل های مالی شرکت‌های هواپیمایی بنشیند.

هنوز شرایط اقتصادی خط های هوایی بهبود کامل پیدا نکرده است

عابدزاده معتقد است اگر چه شرایط رو به مثبت است اما هنوز شرایط اقتصادی خط های هوایی بهبود کامل پیدا نکرده است.

وی در پاسخ به بحث هایی که درجامعه مطرح است و اینکه آیا به خرید هواپیمای نو احتیاج داریم و اینکه آیا امریکایی‌ها به ما هواپیما می فروشند یا خیر، گفت: بهترین انتخاب در این فاصله و در بین این اما و اگرها دنبال کردن خرید هواپیماهای نو و اصلاح ساختار مالی برای خرید هواپیمای نو است. به هر ترتیبی اگر دشمنی غرب ادامه پیدا کرد و نتوانستیم هواپیمای نو را وارد کشور کنیم باید تلاش کنیم تا به فرآیند بهره‌برداری از هواپیماهای موجود کیفیت ببخشیم. ضمن اینکه بهره‌برداری از ناوگان فعلی هم نیازمند تغییر روش و اعمال سیاست‌های جدید است.

وی ادامه داد: البته نمی توانیم یک طرفه رفتار کنیم یعنی بگوییم فقط متکی به هواپیمای نو خواهیم بود یا با همین هواپیماهای کهنه می‌توانیم ادامه دهیم.

رییس سازمان هواپیمایی با بیان اینکه حتی در صورت خرید هواپیماهای نو نمی توان با روش های گذشته هزینه‌های هواپیماهای نو را پرداخت کرد، می‌گوید: ساختارهای بازرگانی و اقتصادی شرکت های هواپیمایی نیازمند اعمال تغییرات اساسی است. ضمن اینکه باید بهره وری هواپیماها در سطح بهتری صورت بگیرد که بتوانند برگشت سرمایه داشته باشند. ساختارهای فنی و عملیاتی هم باید برای تکنولوژی‌های نو طراحی داشته باشند.

وی ادامه می دهد: ساختارهای عملیاتی، بازرگانی، فنی و آموزشی خطوط هوایی و فرودگاه های کشور اکثرا ساختارهای قدیمی هستند که باید تغییر شکل داده شود و تبدیل به اطلاعات نوین که منطبق با صنعت جدید به کار رفته در هواپیماهای جدید است، بشوند. بنابراین حتی اگر ما بخواهیم به سمت هواپیماهای نو برویم باید کارهای اساسی داخل صنعت حمل و نقل هوایی چه در شرکت فرودگاه‌ها، چه در سازمان هواپیمایی اتفاق بیفتد.

رییس سازمان هواپیمایی کشوری ادامه داد: ضمن اینکه اگر قرار باشد هواپیمای نو وارد کشور شود باید خود را برای رقابت در سطح منطقه و بین المللی آماده کنیم برای اینکه بتوانیم جذب مشتری کنیم و سهم خودمان را در بازارهای منطقه‌ای و بین‌المللی به دست آوریم.

به گفته عابدزاده به دست آوردن سهم هوایی مستلزم مشتری مداری است که تنها با اتکا به هواپیماهای نو حاصل نخواهد شد، هواپیمای نو به علاوه فرایندهای دیگری که لازم است و اگر قرار باشد مسیرمان را با هواپیماهای قدیمی تر ادامه دهیم حتما باید سیاست‌هایمان را تغییر دهیم و شکل نظارت‌هایمان تغییر کند.

3939

کد خبر 580479

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 32
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمد A1 ۰۸:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۸
    18 24
    اگر در این 1015 سال که نسل مهندسین با تراز کیفییت جهانی به وجود آمده اند و دانش فنی ساخت قطعات خاص و پیشرفته به وجود آمده از کارآنها حمایت می شد امروز ما هم مثل ژاپن هواپیمای مسافربری ملی داشتیم. متاسفانه مسئولین فقط به فکر ویترین کاری خود هستند نه انجام کارهای زیر بنایی .
  • بهارا GB ۱۲:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۸
    5 2
    تقصیر دولت قبلیه
  • بی نام A1 ۱۳:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۸
    3 0
    خیلی کیفیت محصولاتش بالاس
  • بی نام A1 ۱۴:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۸
    3 1
    از ایرباس ها چه خبر؟
  • بی نام A1 ۱۴:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۸
    3 0
    ولی در کل باید به خانواده هواپیمایی ایران تبریک بگیم که با وجود همه کاستی ها و این هواپیماهای خیلییی خوبی که داریم
  • بی نام A1 ۱۴:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۸
    5 0
    من هم سالهاست برای خرید یک موتور گازی به بابام سفارش دادم اما اون بنده خدا تو خرید یک دست لباس برای من مونده
  • بی نام A1 ۱۴:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۸
    4 2
    اي بابا هواپيما نو وارد منيد، جان هر كي دوست دارين اون زمين گير هارو اكتيو نكنيد.
  • بی نام A1 ۱۴:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۸
    3 3
    شما یه جت استارت نمیتونید تعمیر کنید حالا اورحال مکنید
  • بی نام A1 ۱۴:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۸
    12 0
    متاسفانه ما چه شدیم و امارات به کجا رسید که امروز هواپیما 30 سال کار و از گردونه خارج شده و اسقاطی آنها را باید بخریم. عکس قدیمی فرودگاه مهرباد ترمینال 2 و فرودگاه دبی از سال 1959 در سایت ها هم موجود است. فرودگاه ما همین است که 55 سال پیش بوده و امارات در آن سال یک فرودگاه بسیار محقر و یک هواپیما ملخی در آن وجود دارد. امروز فرودگاه دبی و هواپیمایی آن جز پیشرفته ترین فرودگاههای جهان و ما هم دنبال خریبد هواپیماهای اسقاطی از اآریانای افغانستان و کشورهای عقب آفتاد جهان هستیم.
  • بی نام IR ۱۴:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۸
    9 0
    اگه مخالفان دولت اجازه میدادند این هواپیماها که دیگه عمر مفیدشون مدتهاست تمام شده بالاخره بعد از ۳۰ سال تغییر می کرد اما فقط بخاطر دشمنی با دولت حاضرن جون مردم به خطر بیفته
  • بی نام A1 ۱۴:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۸
    8 0
    براي مردمي كه بايد پرايد مربوط به سال 1986 رو سوار بشن ، تهيه هواپيماي 1986 ايده عالي و در خوريه . موجب ميشه هوا به هوا نشن و وقتي برگشتن رو زمين حرص نخورن
  • بی نام A1 ۱۴:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۸
    5 0
    جهت اطلاع شما ايران اير هم يك فروند هواپيما خريدارى كرده از نوعى كه در عربستان راه نميدهند با ٣٠ سال سن لطفا نمايندگان يك بررسى از ايران اير انجام دهند والا صواب داره
  • بی نام IR ۱۴:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۸
    8 0
    الان همون هواپیماهای ۳۰ سال پیش دارند سرویس میدن اگه همونا نباشند هم مجبوریم تمام رفت و آمدمون رو از جاده های ناامن انجام بدیم
  • میثم A1 ۱۴:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۸
    2 0
    واقعا باعث تاسف است كه به جايي رسيديم هواپيماهاي دست دوم هاي دهه 1980 را بخريم در حالي كه هيچ كشوري مشتري انها نيست و از بين تايپ هاي مختلف هواپيما 747 با 4 موتور و حداقل سه نفر كروي خلباني كه فقط به درد مسيرهاي طولاني با حداقل 300 مسافر ميخورد و اين شرايط خاص فقط در ايام عمليات حج پيش ميايد و در بقيه ايام سال اين هواپيما ضرر اور است
  • بی نام IR ۱۴:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۸
    4 0
    چون کشور دوست داره ارزون بخره
  • بی نام A1 ۱۴:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۸
    4 2
    انشالله در اینده ای نه چندان دور ما هم به تولید انبوه بهتر از ایرباس خواهیم رسید
  • بی نام A1 ۱۴:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۸
    4 0
    فرودگاه های ایران ظرفیت پذیرش تعداد زیاد هواپیما رو ندارند ، باید یه فکری بابت فرودگاه های بین المللی کرد
  • بی نام IR ۱۴:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۸
    8 0
    چون دولت قبلی دوست داشت خرج نکنه مردم و به کشتن بده
  • رضا IR ۱۴:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۸
    5 1
    اگر قرار باشد هواپیمای نو وارد کشور شود باید خود را برای رقابت در سطح منطقه و بین‌المللی آماده کنیم برای اینکه بتوانیم جذب مشتری کنیم و سهم خودمان را در بازارهای منطقه‌ای و بین‌المللی به دست آوریم. واقعا حرف درستی زده اگه هواپیمای گران قیمت بخریم باید سعی کنیم کسب درآمدد هم کنیم که به مشتری داخلی فشار نیاد
  • بی نام IR ۱۴:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۸
    6 1
    به نظر من هواپیما وارد نکنیم تمرکز کنیم رو پراید
  • بی نام IR ۱۴:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۸
    4 1
    چون دولت قبل خیلی دوست داشت هواپیما ارزون از بچگی
  • رضا IR ۱۴:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۸
    6 0
    لعنت به باعث و بانی تحریم ها...... اگه تحریم نبودیم حداقل می تونستیم هواپیماهایی رو که از سلامت بیشتری برخورداند تعمیر و به روز کنیم ولی همونها هم الان شدند انبار قطعات
  • علیرضا IR ۱۴:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۸
    5 0
    میگن هر چی پول بدی همونقدر نون می خوری ارزون خریدم که اینجوری هر روز یکشیون داغون میشه و دچار نقص فنی میشه
  • بی نام IR ۱۴:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۸
    5 0
    لطفا هواپیما وارد نکنید ترافیک میشه
  • محمدحسین IR ۱۴:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۸
    5 0
    این کاسبان تحریم نمیزارن هواپیما بخریم که خودشون با رانت و سودهای بالا بعدا خون مردم رو توی شیشه کنند و برن از همین اروزن قیمت ها بخرند
  • بی نام A1 ۱۴:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۸
    3 0
    خیلی مطالب جالبی بود ممنون
  • بی نام IR ۱۴:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۸
    4 0
    خب هواپیما ارزون جون مردم و در خطر می اندازه چرا این کارو می کنی؟
  • بی نام A1 ۱۴:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۸
    5 1
    خدا کنه یه روزی این تحریم ها برداشته بشه تا شرکت هواپیمایی ما مثل دهه هفتاد شکوفا بشه
  • بی نام A1 ۱۴:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۸
    5 0
    به شرطی که بویینگ و ایرباس این گونه هواپیماها را به ما بدهند البته به شرطی
  • بی نام IR ۱۴:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۸
    5 0
    اصلا بازار دست دوم کلا توی مملکت ما داغ تر از جنس نو است
  • بی نام IR ۱۴:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۸
    3 2
    انگار پول اضافه داریم نمی دونیم چیکار کنیم باش
  • بی نام A1 ۱۴:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۸
    5 0
    اشتغال فقط با تولید ایجاد نمیشود. اشتغال با فروش ایجاد میشود.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین