«خبرجنوب» نوشت: عضو هیات علمی دانشگاه شیراز گفت: 13 درصد مادران پس از بارداری دچار مشکلات اعصاب و روان می شوند.

دكتر حبيب هاديان فرد در مراسم افتتاح همايش ملي «جايگاه و نقش مادر» كه در دانشگاه شيراز در حال برگزاري است افزود: طبق آمارهاي موجود 10 درصد زنان نيز در طي بارداري دچار اختلالات اعصاب و روان و افسردگي مي شوند.
وي يادآور شد: از هر 100 هزار زايمان 216 مادر بر اساس آمارهاي جهاني فوت ميكنند از هر يك هزار تولد در دنيا نيز 33 نوزاد از بين مي روند. مادر به دليل مسائل موجود با مشكلات زيادي مواجه است و تعداد زيادي از مادران ما نيز با سوء تغذيه رو به رو هستند.
اين استاد دانشگاه شيراز يادآور شد: تعدادي از مادران در دوران بارداري تنبيه فيزيكي مي شوند . در دنيا مادران تنها زياد شده اند و تنها 70 تا 80 درصد دستمزد يك فرد عادي را مي گيرند.
دبير علمي همايش ملي جايگاه و نقش مادر گفت: بهترين زمان بارداري يك مادر 20 تا 35 سال است، در پايان قرن بیستم متوسط سن بارداري 23 سالگي بوده اما طبق آخرين تحقيق اين ميزان به 3/29 سالگي رسيده است و كشور ما نيز با اين آمارهاي جهاني همخواني دارد.
وي ادامه داد: شمار بارداري هاي بالاي 40 سال افزايش پيدا كرده و با توجه به بالا رفتن آمار تحصيلكرده ها برخي سالهاي مربوط به باروري را از دست مي دهيم.
دكتر هاديان فرد گفت: اولويت دختران ما ديگر ازدواج و فرزندآوري نيست و معمولاً استقلال مالي و تحصيلي اولويت آن ها بوده و زنان در خصوص تصميم به بچه داري دچار تعارض شده اند.
وي افزود: سهميه بندي در كنكور جواب نداد و نخواهد داد و ما بايد كمك كنيم زنان در زمان كمتري به استقلال مالي و تحصيلي برسند كه زمان بيشتري براي فرزنددار شدن با خيال راحت داشته باشند.
اين عضو هيات علمي دانشگاه شيراز عنوان كرد: من اعتقاد دارم كه اين قبيل مشكلات در دانشكده هاي فني رفع نميشود چرا كه دستگاه موبايل در جيب من سالها خارجي است؛ علوم انساني بايد فعاليت بيشتري كند و به دنبال حفظ نهاد خانواده باشد.
دكتر هاديان فرد گفت: 140 مقاله به دبيرخانه همايش رسيد كه حدود 70 مورد پذيرفته شد.
رئيس بنياد مادر نيز با اشاره به نقش و جايگاه مادر افزود: ما به عنوان والدين بايد به روز شويم و به سمت بچه ها برويم و اگر ميخواهيم بچه هاي ما منحرف نشوند خود بايد به سراغ آن ها برويم.
محمدي گفت: سعي داريم كه از نتايج همايش به منظور بيان نقش و جايگاه مادر به صورت مطلوب بهره مند شويم.
رئيس دانشكده علوم تربيتي و روانشناسي دانشگاه شيراز نيز طي سخناني با موضوع «مادري، راه به سوي تعالي اخلاقي» افزود: امروز مادراني هم وجود دارند كه برخي صفات مادري را ندارند و در اين عصر خود محوري و مواردي از اين قبيل بيشتر مشاهده مي شود.
دكتر شمشيري گفت: در دنياي جديد برخي مادر شدن را يك نقطه منفي و ضعف تلقي مي كنند. اين مساله بسيار نامطلوب است و بايد براي آن به دنبال
چاره اي بود.
دكتر مهراد استاد و عضو هيات علمي دانشگاه شيراز نيز ابراز اميدواري كرد كه همايش هاي توجه به نقش و جايگاه مادر استمرار داشته باشد و از نتايج استخراج شده از آن استفاده كرد.
فعاليتهاي سليقهاي در حوزه زنان کاهش یابد
مدير كل دفتر امور بانوان و خانواده استانداري فارس نيز در حاشيه همايش به خبرنگار«خبرجنوب» گفت: از آغاز امسال تا كنون 3 همايش ملي در حيطه خانواده در شيراز برگزار شده كه سعي بر افزايش آن داريم.
معصومه دستغيب ادامه داد: سازمانهاي مردم نهاد با بهره مندي از دانشگاه ها ميتوانند گام هاي محكم و مهم تري در حوزه خانواده بردارند.
وي بر كاهش فعاليت هاي سليقه اي در حوزه زنان تاكيد كرد و گفت: مباحث اين حوزه را بايد به سمت فعاليت هاي علمي، تحقيقي و پژوهشي سوق داد. دستغيب يادآور شد: در حوزه سلامت جسم و روان مادران بايد فعاليت هاي ويژه و تخصصي انجام داد تا نتايج آن به نفع مادران باشد.
همايش ملي جايگاه و نقش مادر كه ديروز در دانشگاه شيراز آغاز شد امروز به كار خود پايان مي دهد.

46

کد خبر 580761

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار