حمید وکیلی در گفتگو با خبرگزای خبرآنلاین، اظهار کرد: ساز دف در فرهنگ و هنر کردستان دارای جایگاه ارزشمند و والایی است.
وی افزود: این جایگاه بدان درجه است که دف توانسته است به تنهایی زیباترین جلوه و هنر از فرهنگ آیینی کردستان و تعهد قلبی و روحی به اهل بیت عصمت و طهارت را به نمایش گذارد.
این مداح اهل بیت با بیان اینکه ساز دف در تمامی حوزه های زندگی کردستانی ها ورود کرده است، گفت: دف به عنوان یکی از پایه های مراسم آیینی، شادی، نوروز و حتی عزاداری بوده که با وجود کردستانی ها عجین شده است.
وکیلی با ذکر این نکته که ساز دف و مدیحه سرایی در هفته فرهنگی به خوبی درخشید، گفت: خوشبختانه فرهنگ کردستان به عنوان یکی از غنی ترین و اصیل ترین فرهنگ های دنیاست که هنرآیینی از بن مایه های اصلی آن بحساب می آید.
وی با اشاره به اینکه برگزاری هفته فرهنگی در مناطق آزاد یک ظرفیت بالقوه است، خاطرنشان کرد: حضور مسافرین، گردشگران و توریست های خارجی در مناطق آزاد تجاری بهترین فرصت برای تعامل فرهنگی به ویژه معرفی فرهنگ کردستان به نقاط مختلف کشور است.
این مداح اهل بیت در پایان با تأکید بر الزام معرفی فرهنگ و هنر آیینی کردستان و جلوگیری از مغفول ماندن آن، یادآور شد: این ساز کوبهای، از کهنترین آلات موسیقی درتمدنهای باستانی است که امروزه در موسیقی آیینی کردستان نقش اساسی دارد و به دلیل دارا بودن حال و مقام خاصی که دارد، قابل قیاس با هیچ ساز دیگری نیست.
46
نظر شما