رییس مجلس گفت: دانشگاه‌ها مطالبات بخش‌های اجرایی را تولید کنند.

به گزارش ایسنا، علی لاریجانی عصر سه‌شنبه در دیدار رییس و استادان دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران با یادآوری راهکارهای تطبیق عملکرد این دانشکده با نیازهای کشور اظهارکرد: یکی از این مباحث پرداختن به مسائل کلان بین‌المللی است که باید خارج از حرف‌های سطحی و بر اساس مطالعات دقیق انجام پذیرد.

اهم سخنان رییس مجلس شورای اسلامی عبارت است از:

  • باید این شناخت از مبنای قوی برخوردار باشد تا بتواند به تصمیم‌گیری‌های سیاسی کشور کمک کند. ارائه تصویر روشنی از حرکت و شرایط جهانی از نظر بازیگران اصلی در عرصه‌ جهانی و بازیگران عرصه منطقه‌ای می‌تواند مفید باشد که این مقوله نیز باید از عوام‌گرایی و تخیلی‌بودن به دور باشد.
  • باید شناخت ما از عالم بر اساس اولویت‌های کشور و شرایط زمان باشد. باید مکان‌های خاصی در دنیا بیشتر مورد توجه قرار گیرد. برخی کشورها از نظر سیاسی با ما خصومت دارند که شناخت بیشتر ما می‌تواند به تصمیم‌گیری‌ها در این زمینه کمک کند. یکی از این کشورها نیز رژیم صهیونیستی است که باید شناخت درباره این کشور بیشتر شود.
  • برخی دیگر از کشورها بدون اعمال خصومت علیه کشورمان هستند ولی این کشورها رفتار آزاردهنده‌ای دارند که باید کشورها و رفتارهای آن‌ها را شناخت، ضمن این که برخی کشورها نیز که با ما جنبه‌ی رقابت دارند، شناخت‌شان مهم است.
  • برای اینکه کارهای کشور دارای سمت و سوی درستی باشد، شناخت اولویت‌ها در یک مجموعه باید مورد تاکید قرار گیرد.
  • برخی کشورها به دلایلی برای ما مهم هستند و باید این شناخت تکمیلی‌تر باشد؛ چرا که منافع این کشورها درگیری زیادی با ما دارد و ممکن است اطلاعات آشکار ما در مورد آن‌ها کفایت نکند.
  • مبحث دیگری که در کشور تا حد زیادی مفقود است راه و رسم توسعه و شناخت فرهنگ توسعه‌ی کشورهای مختلف است. هر تئوری توسعه‌ای بر بال یک فرهنگ سوار است که ما شاید این موضوع را که نیازمند کاوش‌های بسیار برای استفاده از تجربیات دیگران است، سهل گرفته‌ایم.
  • اگر بتوانیم روند و فرهنگ توسعه در کشورهای مختلف را مطالعه و با فکر خودمان تطبیق دهیم این مسئله مثمر ثمر‌تر واقع می‌شود.
  • هر کدام از برنامه های نظام بودجه‌ریزی و برنامه‌نویسی در کشور طی سال‌های قبل و پس از انقلاب بر سبک‌های خاصی استوار بود. هر کدام از برنامه‌ها برای شرایط خاص خود بوده که شاهدیم در برخی از آن‌ها آمارها بسیار ریز مورد توجه قرار گرفته است و در بعضی دیگر کلی نگریسته شده و این امر عاملی برای تغییر قوانین شده است، ضمن اینکه ما کمتر مطالعات کشورهای مختلف در روند برنامه‌ریزی را مورد کنکاش قرار داده‌ایم.
  • در این زمینه تحقیق مرکز بررسی‌های مجلس با عمق بخشیدن به مطالبات عاملی کارگشا هستند.
  •  با اجبار و الزام نمی‌توان بین بخش‌های اجرایی با مراکز تحقیقاتی و دانشگاه‌ها پیوند برقرار کرد. اگر این پیوند نیز برقرار شود و قانونی نیز بر آن حاکم باشد، حادثه‌ای اجرایی در کشور ایجاد نمی‌شود؛ زیرا باید دانشگاه‌ها تولیداتی عرضه کنند که مورد طلب بخش‌های اجرایی است.
  •  به محققان و مراکز دانشگاهی توصیه می کنم تا خود را به شرایط اجرایی کشور نزدیک و با عناصر موثر پیوند آشکارتری برقرار کنند.
  • جمهوری اسلامی ایران در ابعاد مختلف حرکت خود قدری برون‌گراست که این مساله نیازمند مطالعاتی است. اگر دانشگاه‌ها بدانند کدام بخش‌ها مهم هستند و به کارهای مورد نیاز کشور کمک کنند، جذب فارغ‌التحصیلان زیاد نگران‌کننده نیست.
کد خبر 58122

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین