«خبرجنوب» نوشت: یکی از مسایلی که چند سالی است به دغدغه اصلی مسئولین کلانشهر شیراز بدل شده؛ کاهش ساخت و ساز و در نتیجه درآمدهای شهرداری است که بخش اعظم آن وابسته به عوارض ساخت و ساز است.

همين امر باعث شده تا مسئولين شهر به فكر راه هايي جديدتر براي درآمدزايي باشند؛راه هايي مانند استفاده از حوزه سرمايهگذاري كه بي شك ميتواند نسخهاي مناسب براي رفع مشكلات مالي شهرداريها باشد. همان گونه كه در بسياري شهرهاي كشور توسعه حوزه سرمايه گذاري باعث رونق اقتصاد آنها شده در شيراز نيز با توجه به وجود ظرفيتهاي موجود اقداماتي صورت گرفته تا پتانسيل هاي بالقوه آن براي توسعه بيشتر شهر به كار گرفته شود كه يكي از اين ظرفيت ها وجود منابع خدادادي از جمله ارتفاعاتي است كه دور تا دور شهر را فراگرفته و شايد كمتر كلانشهري در كشور در چنين طبيعت بكري قرار گرفته؛ تا جايي كه به گفته مدير ارتفاعات شهرداري شيراز فرش سبز طبيعت بكر كوهستانهاي اطراف شيراز براي حضور سرمايهگذاران گسترانيده شده است.
غلامرضا غلامي در اين رابطه گفت: هدف اصلي ما در ارتفاعات ايجاد تفرجگاهها و نقاط گردشگري براي تسهيل حضور مردم در اين مناطق بكر است و در حال مناسب سازي محلهاي عبور و مرور مردم در اين ارتفاعات و ساخت برخي زيرساختهاي خدماتي نظير سرويسهاي بهداشتي و محلهايي براي حضور شهروندان و گردشگران هستيم.
وي اظهار داشت: اين ارتفاعات به عنوان ريه هاي شهر شيراز و تلطيف آب و هواي شهر تأثير بسزايي دارد و از سويي تنوع اين فضاها در كنار بوستانهايي كه در سطح شهر وجود دارد باعث ميشود تا كساني كه قصد دارند از طبيعت كوهستاني اطراف شهر استفاده كنند راحت تر در اين محل ها حضور يابند.
وي با اشاره به اجراي برخي ديگر از زيرساختهاي مورد نياز در ارتفاعات شهر براي حضور گردشگران ادامه داد: براي امنيت حضور مردم و تشويق سرمايه گذاران به سرمايه گذاري در ارتفاعات شهر ما اقدام به راه اندازي خطوط انتقال آب و برق در اين مكانها كرديم و حتي در برخي موارد نيز كه به دليل صعب العبور بودن منطقه امكان برق رساني وجود نداشت، از انرژي خورشيدي براي روشنايي اين ارتفاعات استفاده كرديم.
غلامي از ايجاد مسيرهاي سبز در ارتفاعات شيراز خبر داد و گفت: امسال 17 كيلومتر مسير سبز در ارتفاعات شيراز ايجاد شده و تا پايان سال نيز 10 كيلومتر ديگر مسير سبز به آن افزوده مي شود كه البته اين مسيرها علاوه بر تسهيل كوهپيمايي علاقهمندان در مواقع بحراني مانند آتشسوزيها نيز مورد استفاده نيروهاي امدادي قرار مي گيرد.
وي همچنين از احياي پوشش گياهي بومي اين ارتفاعات خبر داد و افزود: درخصوص پوشش فضاي سبز ارتفاعات، تمامي تلاش خود را براي استفاده از گياهاني كه آب كمتري مصرف ميكنند و نيز گياهان بومي كوهستان هاي اطراف شيراز مانند انجير كوهي، بادام وحشي، بنه و ... به كار خواهيم بست و به طور كل در 75درصد موارد از گياهان بومي استفاده ميشود و تنها در 25درصد ارتفاعات از پوشش گياهي كه به طور معمول در شهر مورد استفاده قرار مي گيرد بهره خواهيم گرفت.
غلامي از ممنوعيت ساخت هرگونه اماكن مسكوني در ارتفاعات شهر شيراز خبر داد و گفت: طبق مصوبه شورا تنها در 7درصد از ارتفاعات امكان سرمايه گذاري و ساخت وجود دارد اما اين اماكن تنها بايد كاربردهاي عمومي، گردشگري و تفرجگاه داشته باشد و به هيچ عنوان اجازه ساخت واحدهاي مسكوني به افراد داده
نمي شود.
مدير ارتفاعات شهرداري شيراز گفت: علاوه بر اين با توجه به وجود برخي گياهان دارويي در اين ارتفاعات سعي داريم تا از اين ظرفيت نيز استفاده كنيم و مردم براي لحظاتي با حضور در محل رويش اين گياهان از دمنوش هاي تهيه شده از اين گياهان استفاده كنند.
وي تصريح كرد: در حال حاضر از مجموع 13هزار هكتار ارتفاعات واگذار شده به شهرداري در 3600 هكتار فضاي سبز ايجاد شد و بيش از 3هزار هكتار از ارتفاعات در مناطق باباكوهي،كوه نور، دراك و بام شيراز براي حضور سرمايه گذاران آماده شده است.
غلامي اظهار داشت: در همين ارتباط هم اكنون در ارتفاعات كوه نور 16 بسته سرمايه گذاري آماده ارايه به سرمايه گذاران است و تنها خط قرمز ما در ارتفاعات ساخت واحدهاي مسكوني است.
وي با اشاره به توسعه فضاي سبز ارتفاعات شيراز گفت: علاوه بر 3600 هكتار از اين ارتفاعات كه تاكنون توسط شهرداري سبز شده، هرسال بالغ بر يك هزار هكتار بر اين ميزان افزوده ميشود كه كاشت 200 هزار اصله درخت انجير تا پايان سال در كوه هاي اطراف شهر شيراز نيز به همين منظور صورت
مي پذيرد.
مدير ارتفاعات شهرداري شيراز ادامه داد: البته هنوز مديريت برخي ديگر از ارتفاعات شهر از جمله «سبزپوشان» در اطراف ميانرود بر عهده منابع طبيعي است و شهرداري شيراز براي ايجاد فضاي سبز در اين محل ها آمادگي كامل را دارد.

46

کد خبر 584516

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار