۰ نفر
۱۰ اردیبهشت ۱۳۸۹ - ۲۰:۰۱

خاندان سعود درک کرده اند که صنعت هسته‌ای می‌تواند هم منبع انرژی خوبی باشد و هم البته بخشی از سیاست خارجی

هفته گذشته خبری در رروزنامه‌های عربستان منتشر شد که مو بر اندام تمام کسانی که نگران منطقه خاورمیانه هستند، راست کرد. در داستانی که قهرمان‌های اصلی آن از ریاض بودند اعلام شد که خاندان سعود هم به دنبال هسته‌ای شدن هستند. خبر درست بود. همان کشوری که اسرائیل را مورد تحریم قرار داده، منبع مالی بنیادگرایی اسلامی محسوب می‌شود و البته 15 عضو حاضر در عملیات یازدهم سپتامبر هم متولد آن بودند حالا عزم خود را برای هسته‌ای شدن جزم کرده است.

در این خبر آمده بود که نیاز روزافزون عربستان سعودی به انرژی و استخراج آب زیرزمینی با توجه به افزایش جمعیت ، دلیل اصلی نیاز عربستان به سوخت هسته‌ای است . ال سعود به زبان دیگر تاکید کردند که هدف آن‌ها از دستیابی به این انرژی کاملا صلح آمیز است . اما باور این ادعا سخت است . بر اساس برآوردهای بین‌المللی، عربستان سعودی 264 میلیون بشکه منبع نفتی دارد که قریب به یک پنجم از منابع نفتی جهان است . علاوه بر این، عربستان دارای بزرگترین ظرفیت تولید نفت خام در جهان است . چیزی بالغ بر 11 میلیون بشکه در روز . بنابراین به نظر نمی‌رسد که با این ثروت ملی ، ساکنان عربستان سعودی برای روشن‌نگاه داشتن چراغ خود به انرژی هسته‌ای نیاز داشته باشند . خاندان سعود به این نتیجه رسیده‌اند که می‌توانند با استفاده از غفلت واشنگتن هم از انرژی هسته‌ای استفاده کنند و هم آن را تبدیل به ابزاری برای مصرف در دستگاه دیپلماسی کنند.

در این حوزه اما عربستان سعودی تنها نیست. با توجه به تبلیغات در خصوص برنامه هسته ای ایران ، کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس می‌ترسند روزی به خود بیایند که ایران به انرژی هسته‌ای دست یافته و دست آن‌ها در حنا مانده باشد . بر همین اساس هر روز کشورهای عربی بیشتری در مسیر دستیابی به انرژی هسته‌ای قرار می‌گیرند . اوایل ماه جاری بود که کویت توافقنامه همکاری هسته‌ای صلح آمیز با فرانسه را امضا کرد. یک هفته پیش هم امارات متحده عربی اعلام کرد که قصد دارد نخستین نیروگاه هسته‌ای خود را تاسیس کند . مصر و قطر هم از دیگر کشورهایی هستند که نسبت به برخورداری از انرژی هسته‌ای ابراز علاقه کرده‌اند .

در کنفرانسی در ماه گذشته در پاریس ، معاون وزیر امور خارجه فیصل مقداد نیز از تمایل سوریه برای دستیابی به انرژی صلح امیز هسته‌ای سخن گفت . این مقام سوری در این خصوص گفت: انرژی هسته ای و مصرف صلح آمیز آن نباید در اختیار چند قدرت محدود باشد . بدین ترتیب در منطقه همه از انرژی هسته‌ای سخن می‌گویند . البته همگان تاکید دارند که به دنبال مصرف صلح آمیز از انرژی هسته‌ای بوده و هیچ‌گونه سودای نظامی در سر ندارند . اما آیا ما می توانیم به رهبران عربی اعتماد کنیم که در همه آن‌ها نوعی از دیکتاتوری سیاسی به چشم می‌خورد؟

تصور این‌که وهابی‌ها در عربستان سعودی یا خاندان سلطنتی در کویت ، به تسلیحات هسته‌ای دست یابند، خواب شب را از من گرفته است . کم نیستند تحلیل گرانی که ادعا می‌کنند برخورد نرم باراک اوباما رئیس‌جمهوری ایالات متحده با تهران در خصوص برنامه هسته‌ای این کشور ، منجر به میل به انرژی هسته‌ای در دیگر همسایگان ایران هم شده است . تهران بارها ادعای غرب در خصوص تلاش این کشور برای دستیابی به تسلیحات هسته‌ای را رد کرده است) .بسیاری از اعراب ، ایران را بهانه خوبی می‌دانند برای برخورداری از انرژی هسته‌ای . اگر ایران دست از برنامه هسته‌ای خود برندارد ، چند سال دیگر ما شاهد رقابت تسلیحاتی عجیبی در خاورمیانه خواهیم بود .
جورزالیم پست 29 آوریل / ترجمه : سارا معصومی

کد خبر 58689

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محسن IR ۰۵:۱۷ - ۱۳۸۹/۰۲/۱۱
    0 0
    خیالتون راحت باشه آمریکا عمراً اگه بذاره به سلاح هسته ای دست پیدا کنن خیلی بهشون حال بده واسشون نیروگاه بزنه چرخه سوختش هم خودش دست میگیره کلاً این اعراب تو رقمایی نیستن که بتونن به چرخه کامل دست پیدا کنن
  • ایرانی CN ۱۱:۱۴ - ۱۳۸۹/۰۲/۱۱
    0 0
    اینها اینهمه سرصدا راه انداختن که کشورهای عربی را سر کیسه کنند.از سلاح و تجهیزات بنجل گرفته تا سپر دفاع موشکی و قراردادهای امنیتی و حالا هم نیروگاه هسته ای بعدا هم سوخت هسته ای البته حالا حالاها جا داره تا جا کنند.والا به قول رفیقمون اینها شکل این حرفها نیستند.
  • م IR ۱۵:۱۱ - ۱۳۸۹/۰۲/۱۱
    0 0
    چطور شد صدایی از مرده بلند شد.ال سعود لطفاهمچنان مرده بمانید

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین