به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مجیدرضا حریری نایب رئیس اتاق مشترک ایران و چین، در گفتگو با پاد ضمن اشاره به سفر اخیر رئیس جمهور کشورمان به جنوب شرق آسیا اظهار کرد: روز گذشته شاهد آغاز سفر اعضای هیات بلند پایه کشورمان به شرق آسیا(مالزی، ویتنام و تایلند) بودیم. به واقع، هدف از این سفر و حضور رئیس جمهور کشورمان در کشورهای جنوب شرق آسیا عمیق شدن سطح روابط اقتصادی و سیاسی است.
وی در ادامه توضیح داد: در این سفر رئیس جمهور کشورمان در دیدار با مقامهای عالیرتبه ویتنام به گسترش و عمیق شدن همکاریها در عرصه سیاسی و اقتصادی تاکید داشتند؛ چرا که در پسابرجام هیاتهای اقتصادی و تجاری زیادی به کشور ما آمدند و روند سرمایهگذاری خارجی شدت گرفته که در همان راستا باید سیاستمداران به دنبال بازارهای جدید باشند. البته نباید از این نکته کلیدی هم غافل شد که ایران در این برهه زمانی در بخش سرمایهگذاری صنایع با مزیت بالا از اهمیت ویژهای برخوردار است و همه آنهایی که در مسیر توسعه قدم گذاشتهاند به دنبال تحکیم روابط سیاسی و اقتصادی با کشورمان هستند.
حریری با اشاره به تبعات اقتصادی رابطه سیاسی با کشورهای جنوب شرق آسیا اظهار کرد: سفر رئیس جمهور به جنوب شرق آسیا در دنباله دیپلماسی دولت و به منظور تبیین شرایط جدید کشور در دوران برجام است. براساس نظریهای که در دنیا به شکل جدی مطرح است، آینده دنیا را آسیا رقم میزند و در بین این سه کشور (ویتنام، مالزی و تایلند) ویتنام میتواند اهمیت بیشتری از نظر اقتصادی داشته باشد و این راهبرد خوبی است که ما چند گام جلوتر از تحولات حرکت کنیم.
وی با اشاره به اهمیت ویتنام در بین کشورهای جنوب شرق آسیا تصریح کرد: شرایط امروز ویتنام شباهتهای زیادی با سه دهه گذشته کشور چین دارد و در آینده نیز این کشور میتواند مصرفکننده خوبی برای حوزههایی همچون خدمات فنی- مهندسی، فولاد، نفت، پتروشیمی و مشتقات نفتی کشورمان باشد.
نایب رئیس اتاق ایران و چین با بیان اینکه در دوران برجام هدف نزدیکتر شدن روابط با کشورهای شرق آسیا به خصوص ویتنام است و این موضوع نیز از اهمیت خاصی در بخش سیاست خارجه ایران برخوردار است، گفت: در این بازه زمانی باید از فرصتهای پیش آمده در دوران برجام بهره گرفت و همچنین استفاده از امکانات و ظرفیتهای گسترده دو کشور باید مورد توجه دولتمردان و نمایندگان بخش خصوصی قرار گیرد؛ چرا که ایران در حوزه حمل و نقل، معادن، فولاد، مصالح ساختمانی، نیروگاههای برق و انرژی، آب و نفت دارای مزیت است و خوشبختانه نیز در این حوزهها به پیشرفت چشمگیری دست یافته و اکنون نیز در فصل تازه ارتباطات به دنبال سرمایهگذاری در حوزه خدمات مهندسی با ویتنام است.
حریری با اشاره به اینکه صنایعی همچون گردشگری و تجهیز امور زیربنایی نیز از اهمیت خاصی در بخش سرمایهگذاری برخوردار است، گفت: در دوران پسابرجام سرمایهگذاری در صنایعی همچون گردشگری و امور زیربنایی از جمله موضوعهای مهمی است که با ورود سرمایهگذاران ویتنامی در این باره میتوان به توسعه روابط دو جانبه تهران-هانوی همراه باشد.
نایب رئیس اتاق ایران و چین ابراز امیدواری کرد: این سفر در نهایت میتواند مبدا خوبی برای تهیه کالاهای مصرفی کشورمان به شمار رود. به هرحال، این سه کشور استعداد بالقوهای برای تبدیل شدن به بازارهای جدید برای صادرات غیرنفتی ایران دارند که امیدواریم با برطرف شدن برخی موانع در بخشهای اقتصادی شاهد توسعه روابط دو جانبه باشیم.
22339
نظر شما