به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از بیجار، گفتگوی خبرنگار ما با حجت الاسلام والمسلمین مرادی امام جمعه بیجار درخصوص ایام محرم در کردستان و فلسفه قیام عاشورا را در ادامه می خوانیم:
دیدگاه شما به عنوان امام جمعه بیجار در خصوص نقش زنده نگه داشتن یاد امام حسین(ع) در وحدت مذاهب چیست؟ چقدر عاشورا شیعه و سنی را به هم نزدیک کرده است؟
باتوجه به اینکه ابراز علاقه به اباعبدالله الحسین(ع) یک دستور قرآنی است و با این احتساب شیعه وسنی و تمامی مسلمانان ابراز ارادت به حضرت اباعبدالله را وظیفه شخصی خود می دانند. امام حسین (ع)نه تنها یک شخصیت مشترک بین شیعه وسنی است بلکه شخصیتی مشترک بین ادیان ومذاهب غیر اسلامی است. باتوجه به اینکه امام حسین(ع)درس آزادی وآزادگی به بشریت داده اند، فلذا محبوب قلب های تمام جهانیان هستند. اما ازاین منظر که دین مقدس اسلام باخون امام حسین (ع)زنده مانده است، و باتوجه به این نکته زنده نگه داشتن یاد سرور وسالار شهیدان و قیام آن حضرت باعث تقویت دین و باورهای دینی می شود ودرس هایی که شیعه وسنی از عاشورا اخذ می کنند درس زندگی توأم با عزت ودوری از خواری وذلت است.
هدف اصلی امام حسین(ع) از قیام عاشورا، امر به معروف و نهی از منکر بیان شده است، در این باره چه دیدگاهی دارید؟
بزرگترین منکر در زمان امام حسین(ع)حکومت استبدادی یزید بود که غرق در فساد بود. امام حسین (ع) باقیام خود مردم را آگاهی بخشیدند و قلم ابطال بر حکومت استبدادی یزید کشیدند و با این قیام درس استکبار ستیزی وظلم گریزی را به جهان اسلام دادند. بقای اسلام بر امر به معروف ونهی از منکراستوار است وگسترش دین اسلام وبه اهتزار درآمدن پرچم آن در سطح جهان مدیون قیام امام حسین (ع) است.
ایام محرم در کردستان چگونه می گذرد؟ عشق مردم به رسول الله و نوادگان آن حضرت مشهود است. شما چگونه این ابراز علاقه را تفسیر می کنید؟
اهل سنت ابراز علاقه به امام حسین (ع)را هم طراز با ارادت به رسول خدا می بینند و بر این اساس در شادی اهل بیت شاد و در عزای اهل بیت غمگین هستند. در استان کردستان و شهرستانهای همجوار در ایام سوگورای سرور و سالارشهیدان با حضور مردم در مراسم عزاداری مواجهیم. با حضور سیل آسای مردم در خیابان ها مخصوصا در روز تاسوعا وعاشورای حسینی کردستان سراسر عزادارمیشود. در این روزها هرکس هرچه درتوان دارد را در طبق اخلاص گذاشته و برای ترویج وتقویت نهضت حسینی به میان می آورد، زیرا مردم به این باور رسیده اند که بقای نهضت امام حسین(ع)بقای اسلام است.
تحلیل شما از وضعیت امروز جهان اسلام چیست؟ و چقدر از درس های قیام عاشورا برای عبور از بحران های کنونی می توان بهره گرفت؟
قیام امام حسین، یک قیام آزادی بخش ونجات بخش است و غیر مسلمانها هم برای آزادی کشور از قیام عاشورا الهام گرفته و به آن اقتدا میکنند. امروزه ما بیداری اسلامی را در جهان اسلام شاهدیم که همگی نشأت گرفته از قیام اباعبدالله الحسین(ع) است ومطمئنا هرکس در هرنهضتی به چنین معلم شهادتی اقتدا کند به آزادی دست خواهد یافت ومسلمانان جهان اسلام در تمام نقاط جهان پرچم امام حسین(ع) را نماد آزادی بخش ونماد مبارزه با ظلم استبداد تلقی میکنند ونتیجه این انقلاب ها به ثمر خواهد رسید.
گفتگو از "الهه سادات برجی"
46

امام جمعه شهرستان بیجار فلسفه قیام عاشورا را آزادگی عنوان کرد و گفت: امام حسین(ع) و واقعه کربلا نقطه اشتراک همه مذاهب اسلامی است.
کد خبر 589731
نظر شما