۰ نفر
۱۲ اردیبهشت ۱۳۸۹ - ۱۲:۱۸

خوزستان جزو 10 استان کشور است که خطر بالقوه شیوع بیماری هاری در آن وجود دارد.

خبرگزاری فارس نوشت:

معاون فنی مرکز بهداشت خوزستان نسبت به 5/3 برابر شدن بیماران مبتلا به سالک در سال گذشته به دلیل تجمع نخاله‌های ساختمانی در شهرهای خوزستان هشدار داد.

مهرداد برهانی در جلسه ستاد کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری خوزستان گفت: بیماری سالک در خوزستان از حدود 30 تا 40 مورد در سال‌های قبل به 150 مورد در پاییز گذشته افزایش داشت. وی با بیان اینکه در انتقال سالک علاوه بر موش‌ها، سگ‌ها نیز می‌توانند بیماری را وارد جامعه انسانی کنند، افزود: بیماری سالک در خوزستان به دلیل تجمع نخاله ناشی از شرایط جنگ و پس از آن به دلیل کارهای عمرانی وسیع رواج پیدا کرده و در سال‌های گذشته در چند شهر دیده شده که از جمله انتقال وسیع در خرمشهر به دلیل انجام حفاری‌های ناشی از گازکشی و اصلاح شبکه فاضلاب در این شهر مشاهده شده است.

معاون فنی مرکز بهداشت خوزستان خاطرنشان کرد: رواج بیماری سالک در خرمشهر آثار اجتماعی بدی داشته و نباید در کنار پروژه‌های عمرانی وسیعی که در شهرهای استان به ویژه خرمشهر در حال اجرا است، شرایط رواج این بیماری‌ها فراهم شود.

برهانی برخورد با سگ‌های ولگرد را از عوامل موثر بر سلامتی عمومی جامعه دانست و با بیان اینکه مرکز بهداشت استان علاوه بر سالک، برای کنترل و جلوگیری از شیوع بیماری هاری نیز برنامه‌های اختصاصی دارد، ادامه داد: خوزستان جزو 10 استان کشور است که خطر بالقوه شیوع بیماری هاری در آن وجود دارد و در چند سال گذشته مواردی از این بیماری مشاهده شده است.

وی با اشاره به اینکه از سال 1387 زنده‌گیری سگ‌های ولگرد مطرح شد، اضافه کرد: دستورالعمل زنده‌گیری سگ‌های ولگرد و نگهداری آنها در صورت عدم بیماری با وجود ابلاغ به تمام استان‌ها، به دلیل مشکلاتی فقط در چند شهرستان به صورت موفقیت‌آمیز به اجرا درآمد و در شهرستان‌های استان به روش گذشته مراکز بهداشت گزارش شهرداری‌ها را اعلام می‌کردند.

معاون مرکز بهداشت استان بیان داشت: با توجه به خطر، دشواری درمان و مرگ و میر بالای بیماری هاری همچنین نگرانی نسبت به گسترده شدن بیماری سالک، فعال‌تر شدن ستاد ضروری است. برهانی همچنین با تأکید بر تلاش بیشتر بر ارتقای کمیت و کیفیت کار اتلاف سگ‌های ولگرد تصریح کرد: در سال گذشته 10 هزار و 705 قلاده سگ در شهرها و 405 قلاده در روستاهای استان معدوم شد.

کد خبر 59159

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =