سارا مهاجرانی : استان کرمانشاه با دارا بودن بیش از 10 رودخانه شاید از معدود استان هایی باشد که ازوجود این گنجینه های طبیعی بی نصیب نبوده است .
اما در حال حاضر شاهد آن هستیم که رودخانه زیبای قره سو تنها رودخانه ای که دیر زمانی چون مرواریدی بر گردن شهرتلالو داشت و پانزده گونه از آبزیان مختلف در آن سکنی داشتند امروزه تبدیل به باتلاق و محل انواع پسماند های صنعتی و خانگی شده که کمترین عوارض آن ، شیوع بیماری های عفونی و مرگبار برای کسانی است که در مسیر این رودخانه سکونت دارند .
یکی از معضلاتی که گریبانگیر این رودخانه گردیده ورود نخاله ها و فاضلاب های مختلف صنعتی و بیمارستانی به داخل رودخانه می باشد و جای سوال دارد که این رودخانه که از سراب پاکیزه روانسر سرچشمه میگیرد و در مسیر خود از رودخانه مرگ ،رازآور و گاماسیاب می گذرد چرا اکنون تبدیل به محلی برای زندگی و زایش حیوانات موذی و خطرناکی همچون سوسک ،موش های بزرگ و حشراتی همچون بیستون بتولاریا... شده است .
چرا مسئولین نباید نظارتی بر کارکشاورزانی که در حاشیه رودخانه هستند ، داشته باشند که از آب آلوده این رودخانه برای آبیاری سبزیجات و صیفی جات خود استفاده می کنند که همین کار ، عامل شیوع انواع بیماری های عفونی شده است که نه تنها سلامتی شهروندان را به مخاطره انداخته بلکه اگر این روند ادامه یابد احتمال مرگ و میر را نیز افزایش خواهد داد .
قره سوی زیبای ما اگر توسط مسئولین مرتبط با امر محیط زیست بخصوص " اداره محیط زیست کرمانشاه " که همچنان گذشته چشم خود را به روی منابع طبیعی و زیست محیطی استان بسته نگه داشته ، مورد بی مهری قرار نمی گرفت می توانست همچون کارون در خوزستان و زاینده رود در اصفهان علاوه بر فوائد و مزایای زیست محیطی برای شهر و شهروندان ، میزبان گردشگران از سراسر دنیا باشد .
اما جای تاسف دارد که چهره زشت و نامطبوع ناشی از آن باعث گریزان شدن شهروندان گردیده و با وجود ساخت پارک ساحلی آن ، همچنان غریب و مهجور مانده است . همه ما در قبال محیط زیست و حفاظت از آن مسئولیم و فراموش نکنیم که این منابع جایگزینی نخواهند داشت و سهم آیندگان را با بیخیالی و بی تفاوتی خود از بین نبریم ، چرا که بی شک از سوی آنها قضاوت خواهیم شد .
46
نظر شما