از فرصت سه‌ماهه به قرارگاه خاتم تا اولتیماتوم به هندی‌ها

وزیر نفت می گوید:« هنوز متن قراردادهای جدید نفتی نهایی نشده است و مراحل پایانی را می گذراند.»

به گزارش خبرآنلاین، بیژن زنگنه در حاشیه «همایش بررسی الزام‎ها و چالش‌های قراردادهای مشارکت و ابزارهای مالی سرمایه‌گذاری در صنعت نفت» در جمع خبرنگاران گفت: هم اکنون در حال بررسی تایید صلاحیت شرکت های خارجی هستیم.

او افزود: تایید صلاحیت شرکت‎های داخلی پیش از این انجام شده و ١١ شرکت تایید صلاحیت شده اند؛ در این مرحله نوبت شرکت‎های خارجی است،به همین دلیل تا زمان ارزیابی صلاحیت‏‎ها، متن مدل جدید قراردادهای نفتی هم نهایی می شود.

وزیر نفت در پاسخ به سئوالی درباره فرصت یکماهه به شرکت‎های زیرمجموعه قرارگاه خاتم الانبیا برای حضور در میدان آزادگان اظهارداشت:« آن ها از ما درخواست کردند برای حضور در این میدان سه ماه به آنها فرصت دهیم و ما موافقت کردیم؛ این فرصت سه ماهه دی‎ماه پایان می یابد.درواقع هدف از توسعه میدان‎های نفتی ایران را بالا بردن ضریب بازیافت مخازن است تا با حفاری چاه‎های متعدد هم می توان تولید را افزایش داد؛ اما هدف ما افزایش ضریب بازیافت از مخازن است.»

او تاکید کرد: سپاه از وزارت نفت فرصتی ۳ ماهه خواسته تا پیشنهاد خود برای توسعه میدان مشترک نفتی آزادگان جنوبی را ارائه کند.

زنگنه خاطرنشان کرد: فرصت سپاه تا دی ماه به پایان می رسد؛ضمن اینکه  علاوه بر سپاه، ستاد اجرایی فرمان امام(ره) هم پیشنهاد مشترکی برای توسعه آزادگان جنوبی ارائه کرده و قرار است این شرکت ها با برخی از شرکت های معتبر و صاحب فناوری خارجی جوینت شوند.

اولتیماتوم به هندی ها

وزیرنفت با ارائه آخرین اولتیماتوم گازی به هندی‌ها برای تعیین تکلیف قرارداد میدان فرزاد، از تعیین فرمول جدید فروش اتان دفاع کردو گفت:پتروشیمی ها فرمول را قبول ندارند،برای اتان مزایده می‌گذاریم.

او افزود: تاکنون چندین دور مذاکره  برای قرارداد میدان مشترک گازی فرزاد B در خلیج فارس  با شرکت ONGC هند برای توسعه این میدان گازی انجام شده، اما پیشنهاد هندی ها برای مدل اقتصادی توسعه این میدان مورد تایید نیست.

وی افزود: هم اکنون برای آخرین بار به شرکت ONGC فرصت داده ایم  تا یک مدل اقتصادی منطقی برای توسعه میدان فرزاد B ارائه کنند و بیش از این منتظر هندی ها نمی مانیم .لذا اگر ماه جاری هیاتی که از شرکت ONGC هند به تهران می آید، مدل اقتصادی مطلوبی ارائه نکند، تصمیم دیگری خواهیم گرفت.

هشدار به پتروشیمی ها

زنگنه با بیان اینکه هم اکنون برای فروش یک میلیون تن اتان ۴ میلیون تن تقاضا در داخل کشور وجود دارد، گفت: اگر پتروشیمی ها فکر می‌کنند که قیمت های فعلی گران است، قطعا مزایده فراهم می‌کنیم و یک‌ونیم برابر قیمت های فعلی، خوراک اتان را به فروش می‌رسانیم.

وی افزود: دو شرکت مصرف کننده خوراک اتان در طول دو سال متوالی گذشته تاکنون سودآوری قابل توجهی داشتند. یک شرکت ۴۸ درصد سود خالص و شرکت دیگر ۵۱ درصد سود خالص با قیمت های فعلی خوراک اتان داشتند، یادآور شد: از قیمت های فعلی دفاع می‌کنم و با این قیمت‌ها امکان سودآوری وجود دارد.

زنگنه همچنین در پاسخ به پرسش دیگر که هندی ها به دلیل بالا بودن گاز در ایران از مشارکت و سرمایه گذاری در صنایع پتروشیمی کشور انصراف داده اند، توضیح داد: هندی ها به دنبال موضوع دیگری بودند و به آنها اعلام کردیم اگر آنها گازی با این قیمت در جای دیگر دنیا پیدا کردند، ایران خریدار آن است.

پیشنهاد جدید نفتی اوپک به روسیه

وزیر نفت همچنین در خصوص مذاکرات شب گذشته رئیس جمهوری اسلامی ایران و ونزوئلا در تهران گفت: یکی از مهمترین محورهای این گفتگوها بررسی آخرین وضعیت تحولات بازار نفت و اوپک بوده است.

زنگنه با یادآوری اینکه پیش‌تر اعضای اوپک به یک تصمیم و یک چارچوب به توافق رسیده اند، تصریح کرد: امیدواریم به زودی برخی از کشورهای غیرعضو اوپک هم از این تصمیم اوپک حمایت کنند.

سرمایه گذازی 130 میلیارد دلاری

به گزارش خبرآنلاین، همایش «بررسی الزام‎ها و چالش‌های قراردادهای مشارکت و ابزارهای مالی سرمایه‎گذاری» با محورهایی از جمله بررسی چارچوب‎ها و ظرفیت‎های قراردادهای مشارکت در صنعت نفت، دیپلماسی انرژی، روش‎های استفاده، انتقال و توسعه فناوری در اجرای پروژه های صنعت، ویژگی‎های سرمایه گذاری در صنعت نفت و گاز در چارچوب اصول اقتصاد مقاومتی و مشارکت در کنسرسیوم‎ها و کمیته های مدیریت مشترک (JMC)، صبح امروز دربرگزارشد.

 بیژن زنگنه طی سخنانی در این همایش اظهارداشت: بخش بالادستی این صنعت در طول برنامه ششم به ١٣٠ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز دارد. در حالی که هیچ بخشي در اقتصاد ملی نداریم که به این حجم سرمایه گذاری نیاز داشته باشد.

او افزود: سرمایه گذاری نوعی کسب درآمد است که براساس آن اصل و فرع سرمایه گذاری بازپرداخت می شود،در نتیجه صنعت نفت این ظرفیت را دارد که سرمایه گذاری آن ظرف ٥ تا ٦ سال قابل بازگشت است و سبب افزایش درآمد کشور می شود.ضمن اینکه صنعت نفت به‎عنوان یکی از بخش‎های مهم برای ایجاد اشتغال در کشور  است به طوری که فعالیت یک دکل حفاری ٣٠٠ تا ٤٠٠ شغل ایجاد کند.

وزیر نفت با تاکید بر این که باید سرمایه گذاری در صنعت نفت باید مهم تلقی شود، عنوان کرد: باید تلاش شود سرمایه گذاری در این صنعت با اقتصاد ملی پیوند بخورد.

اهمیت افزایش تولید نفت به لحاظ سیاسی

زنگنه در واکنش به برخی ادعاها درباره خام فروشی نفت خام هم اظهار کرد: تا نفتی تولید نشود نمی توان در بخش‎های دیگر از جمله پالایشگاه‎ها از آن بهره برد بنابراین ابتدا باید نفت تولید شود تا برای تولید فرآورده و بخش‎های پایین دستی از آن استفاده کنیم.

وی گفت: در اقتصاد مقاومتی به برداشت حداکثری از میدان‎های نفتی با توجه به ذخایر کشور تاکید شده است، از سویی افزایش تولید نفت کشور افزون بر نقش تعیین کننده در اقتصاد از جنبه سیاسی نیز برای کشور مهم است.

به گفته وی، زنجیره تولید نفت در کشور باید تکمیل شود که این موضوع درستی است و  برنامه های ما نیز بر این هدف استوار است.

زنگنه گفت:هم اکنون ١٦٠ میلیارد بشکه ذخایر نفت خام و ٣٤ تریلیون ذخایر گاز طبیعی در کشور داریم؛هر یک درصد ضریب بازیافت مخازن نفتی در کشور سبب می شود حدود هشت میلیارد بشکه نفت به تولید کشور افزوده شود که ٤٠٠ میلیارد دلار به درآمد کشور با قیمت کنونی نفت می افزاید.

 

 

3535

کد خبر 593072

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۹:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۳
    0 0
    بیژن زنگنه طی سخنانی در این همایش اظهارداشت: بخش بالادستی این صنعت در طول برنامه ششم به ١٣٠ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز دارد. در حالی که هیچ بخشي در اقتصاد ملی نداریم که به این حجم سرمایه گذاری نیاز داشته باشد. این نشان دهنده ضعف و بی برنامه بودن مشاوران اقتصادی رئیس جمهور و فعالان اقتصادیه.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین