مهر نوشت:
دکتر محمدمهدی گویا گفت: 20 درصد افراد دچار آسم شدید و 80 درصد مبتلا به آسم خفیف میشوند که نیمی از هزینه ها مربوط به مبتلایان به آسم شدید است که باید داروهای گران قیمت و پرعارضه تر را مصرف کنند. وی با دسته بندی بار بیماریهای غیرواگیر به قلبی عروقی، سرطانها، بیماریهای ریوی و دیابت گفت: بیماریهای مزمن تنفسی به دلیل فشاری که بر فرد مبتلا، خانواده، جامعه و هزینه های اقتصادی و اجتماعی وارد میکنند در دسته سوم قرار دارند. از این رو نقش پیشگیری و کنترل بسیار حائز اهمیت است.
گویا افزود: سه میلیارد نفر در دنیا در معرض آلودگیهای محیطی، دو میلیارد نفر در معرض آلودگیهای ناشی از سوخت فسیلی، یک میلیارد نفر در معرض خطرات ناشی از دود سیگار و 500 میلیون نفر در معرض آلودگیهای شغلی هستند.
وی گفت: آسم یکی از مهمترین بیماریهای مزمن تنفسی بعد از آلرژی بینی است و شایعترین علت بیماری و بستری شدن کودکان در بیماریهای مزمن و غیبت از مدرسه در کودکان است که هزینههای مستقیم و غیرمستقیم آن به دولت، خانواده و جامعه وارد میشود. گویا ادامه داد: برنامه ملی کنترل آسم که با توجه به عوامل مختلف و توسط کارشناسان تدوین شده است نیز هفت هدف از جمله کاهش روند شیوع آسم، کاهش دوره بستری در بیمارستان و اورژانس در کشور را دنبال میکند.
وی افزود: دریافت درمان مناسب، کاهش مرگ و میر ناشی از آسم، افزایش کیفیت زندگی، کنترل عوارض ناشی از این بیماری و کاهش مراجعه به اورژانس، توجه و بررسی علل خطر و محرکهای محیطی، ارائه راههای پیشگیری و آموزش عمومی و اطلاع رسانی از اهداف کلی برنامه ملی کنترل آسم است. رئیس مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: این برنامه آماده برای ادغام در نظام شبکه سلامت، تامین منابع مالی، استانداردسازی مراکز تخصصی، جلب حمایت سازمانهای بیمهگر و پوشش بیمه است.
نظر شما