۰ نفر
۲۰ آبان ۱۳۹۵ - ۰۷:۱۰

داود هرمیداس باوند استاد روابط بین‌الملل دانشگاه، طی یادداشتی برای روزنامه اعتماد از انتخابات آمریکا می‌گوید.

دونالد ترامپ در دوران انتخابات رياست‌جمهوري امريكا بر دو مساله اتكا مي‌كرد: نخست ناكامي دولت امريكا در امور داخلي و خارجي و ديگري از بين رفتن اعتبار و وجه اين كشور در عرصه بين‌المللي. ترامپ ماه‌ها در مبارزات انتخاباتي‌اش از عدم موفقيت دولت امريكا در دستيابي به اهداف و خواسته‌هايش سخن مي‌گفت. او از وضعيت نه چندان مطلوب امريكا گفت، از آنكه پيشرفتي در اين مدت به دست نيامده و بيكاري گسترده‌اي براي مردم امريكا ايجاد شده است.

از سويي، او در اين ماه‌ها مدعي مواضع ضعيف در قبال بحران‌ها و مسائل دنيا بود و در اين راستا، بحران‌هاي موجود در خاورميانه، شرق آسيا و آفريقا را به دليل رويكرد نادرست دولت امريكا مي‌دانست. معتقد بود كه دولت‌هاي امريكا با ورود نادرست خود به مسائل در عرصه جهاني، هزينه‌هاي هنگفت و بي‌دليلي براي مردم اين كشور ايجاد كرده‌اند. او تاكيد داشت امريكا در حالي خدماتي را مجاني به برخي از كشورها ارايه مي‌دهد كه خود امريكايي‌ها بيش از هر كس ديگري به آن خدمات نيازمند هستند.

همچنين نيازها و ترس‌هاي مردم امريكا را به خوبي فهميده بود و به همين خاطر، از تهديدهاي تروريستي ناشي از بحران‌هاي موجود دنيا سخن مي‌گفت. او از تهديدهايي از سوي گروه‌هاي تروريستي افراط‌گراي خاورميانه و همچنين لاتين‌تبارها حرف زد. با وجود اين كلي‌گويي‌ها و دست گذاشتن بر نقاط ضعف مردم امريكا، او از يك نويد هم سخن مي‌گفت و آن نويد، تجديدنظر اساسي در سياست‌هاي داخلي امريكا بود. به صورت كلي، پژوهش‌ها در انتخابات‌هاي متفاوت نشان مي‌دهد، شركت‌كنندگان در انتخابات از شعار تغيير و تجديدنظر استقبال مي‌كنند. هشت سال قبل نيز باراك اوباما با شورش نسبت به وضعيت وقت و دادن شعار تغيير به پيروزي رسيد.

با اين حال، تغييري كه ترامپ نويد آن را مي‌داد و در مبارزات انتخاباتي‌اش از روز نخست تا به امروز به صورت مكرر، تكرار مي‌شد، آن بود كه اعتبار و بزرگي را به امريكا و امريكايي‌ها باز خواهد گرداند. اين موارد، نكات عامه‌پسندي بودند كه با مقبوليت طيف‌هاي مختلفي از جامعه امريكا همراه شدند و از قضا، آن طيف‌ها اكثريت موجود جامعه امريكا را شامل مي‌شوند و اين در حالي است كه شعارهاي هيلاري كلينتون متوجه قشر تحصيلكرده و به عبارتي، طبقه متوسط اين كشور بود. با اين حال، تغييرات جامعه امري زيرپوستي است و آن تغييرات نشان داد به جاي آنكه به دموكراسي و رعايت ارزش‌هاي دموكراتيك تمايل داشته باشد، به نان و البته بازگشت اقتدار امريكا علاقه‌مند است.

52311

کد خبر 599363

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بوتیمار IR ۰۸:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۰
    0 0
    نظام انتخاباتی امریکا نیاز به نوعی تجدید ساختار وروش دارد. "ثبات نسبی و البته پویا و دینامیک در رهبری اجتماعی" به هنگام اثر بخشی و راهگشا بودن با سنت انتخاب برای حداکثر دو دوره و اجتناب از کاندیداتوری مجدد روش مناسبی برای مدیریت بزرگترین اقتصاد و یکی از مهم ترین کشورهای جهان نیست و به نظر نمی رسد اجرای روش دموکراسی انتخاباتی انهم به صورت تبلیغی و فانتزی روش موثری در اداره امور جوامع پیچیده و راهگشا و موثر باشد. در این انتخابات نیز طبقه الیت و تصمیم گیرنده اصلی امریکا مجبور به توقف شتاب و کاهش سرعت پیشروی و سپس تغییر روند انتخاباتی کاندیدای اصلح به نفع مصلحت های مورد توچه نخبگان سیاسی امریکا شد و ضمن مضحکه رسانه ها و مردم جهان شدن بهای سنگینی برای ان خواهد پرداخت.
  • بی نام A1 ۱۱:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۰
    0 0
    نتیجه انتخابات های دنیا داره به سمتی می ره که همه از دموکراسی شاکی اند. به نظرم چند سال دیگه همه به کره شمالی پناهنده می شوند... خوب دموکراسی همینه دیگه. یعنی اکثریت. گرچه سیستم رای گیری آمریکا طوری است که هیلاری رای بیشتری آورده ولی ترامپ رئیس جمهور شده. اما اونها خودشون این سیستم رو انتخاب کرده اند. دموکراسی یعنی صندوق رای. حالا چه خوش آید چه خوش نیاید.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین