۰ نفر
۲۲ آبان ۱۳۹۵ - ۰۶:۰۲
رنج فرهنگیان زنجان از بدعهدی‌ها

روزنامه همشهری زنجان نوشت؛ بد عهدی و بهره بردن از سرمایه مردم، این روزها برای برخی از انبوه‌سازان به روندی عادی تبدیل شده است؛ روندی که در آن مردم به امید خانه‌دار شدن تمامی دارایی خود را به حساب تعاونی مسکن واریز می‌کنند تا شاید بر اساس وعده‌های داده شده چندی بعد صاحب‌خانه شوند.

این درحالی است که بسیاری از این این‌پول‌ها تا مدت‌ها به سرنوشتی نامعلوم دچار می‌شود و صاحبانش باید مدت نامعلومی را به دنبال مبلغ واریزی و خانه وعده داده شده بدوند تا از واقعیت امر اطلاع پیدا کنند. شاید اگر همین افراد سرمایه خود را در جایی دیگرپس‌انداز می‌کردند طی مدت 10 ساله حداقل سرمایه‌شان افزایش می‌یافت. شوربختانه برخی از فرهنگیان زنجانی دچار این وضع شدند.
محل استانداری زنجان پنج شنبه هفته گذشته میزبان تجمع اعضای مجتمع فرهنگیان بود. افرادی که برای چهارمین بار برای احقاق حق و حقوق خود تجمع می‌کردند. در این تجمع چند تن از اعضا با مدیر کل دفتر بازرسی، مدیریت عملکرد و امور حقوقی استانداری زنجان دیدار و تأکید کردند که در صورت ادامه این روند به تجمع‌های خود ادامه خواهند داد.

سرمایه و زمان از دست رفته
ماجرا از این قرار است که در سال 84 شماری از فرهنگیان زنجان به امید خانه‌دار شدن سرمایه زندگی خود را به شرکت تعاونی « تأمین مسکن» که وابسته به صندوق ذخیره فرهنگیان بود، واریز کردند. آن هنگام قرار شد 36 ماه پس از واریز مبلغ صاحب‌خانه شوند.
با این‌که پروژه باید سال 88 تحویل داده می‌شد در مقابل شگفتی فرهنگیان، تعاونی یاد شده پروژه 1196 واحد مجتمع فرهنگیان را با نواقص بسیار تعطیل کرد و از ادامه کار باز ایستاد.
به گفته نماینده اعضای مجتمع فرهنگیان، ادامه انجام این پروژه به تعاونی دیگری سپرده شد که اصولا فاقد توانایی ساخت و ساز بود؛ چرا که هر تعاونی برای خود دارای ظرفیت مشخصی است. از این رو با وجود پر بودن ظرفیت شرکت تعاونی ادامه کار پروژه به تعاونی دیگری سپرده شد.

آینده نامطمئن
«سعید سلیمی» یکی از اعضای این تعاونی با بیان این‌که اعضای این مجتمع همچنان پس از 10 سال صاحب خانه نشده‌اند، می‌گوید: آزار دهنده‌ترین مسأله این است که ما همچنان نمی‌دانیم این واحدها چه زمان به ما تحویل داده می‌شود.
او می‌گوید: پس از تجمعات اعتراضی که مردم مقابل این شرکت انجام دادند، مقرر شد واحدها پس از عید فطر گذشته تحویل شود اما پس از 4 ماه همچنان خلف وعده‌ها را تجربه می‌کنیم.
سلیمی می‌گوید: علاوه بر این بدعهدی، معلوم شده شرکت تعاونی از مصالح استاندارد در کار ساخت استفاده نکرده و همین مهم بر شدت نارضایتی فرهنگیان افزوده است. در قراردادها درج شده بود که شرکت تعاونی باید از مصالح ساختمانی درجه یک استفاده کند در حالی که معلوم شده مصالح به کار گرفته شده در کار ساخت مجتمع از نوع درجه 2 و 3 است.

مشکلات مالی فرهنگیان
فرهنگی زنجانی می‌گوید: غالب ثبت نام کنندگان این تعاونی در سال 84 و 88 مستاجر بودند و در این مدت همچنان مستاجر باقی مانده‌اند آن‌هم با سختی بیشتر.
وی می‌افزاید: جالب این‌که افراد یاد شده علاوه براینکه مجبور بوده‌اند در مستاجری به سر ببرند، باید از بهمن 94 اقساط خود را نیز هر ماه می‌پرداختند. به عبارت دیگر حکایت ما حکایت آش نخورده و دهان سوخته است. وام 30 میلیون تومانی مسکن و 9 میلیون تومان سود دوران مشارکت به طور میانگین صاحبان امتیاز این واحدهای مسکونی را وادار کرده بدون دریافت واحد مسکونی خود، ماهانه حدود 400 هزار تومان قسط پرداخت ‌کنند.

وعده اداره تعاون
رئیس اداره تعاون و امور رفاهی آموزش و پرورش استان می‌گوید: به رغم بد‌عهدی‌های انجام شده از سوی شرکت تعاونی، مقرر بود که این پروژه در اواخر سال 93 تحویل متقاضیان شود اما این وعده هم محقق نشد و اعتراض فرهنگیان را برانگیخت. او اشاره می‌کند: در آخرین جلسه با حضور مدیران شرکت‌های آب، گاز و برق مقرر شد تا این 3 شرکت بلوک به بلوک انشعابات را وصل کرده و در قبال آن شرکت تعاونی هزینه‌ها را به صورت قسطی پرداخت کند. «فضایل خاتمی» می‌افزاید: مشکلات موجود با شهرداری نیز قرار است در کمیسیونی بررسی شود؛ چرا که این شرکت تعاونی در خصوص متراژ مجتمع با شهرداری اختلاف سلیقه دارد.

10 میلیون تومان بدهی اضافه
خاتمی با بیان این‌که ابتدا قرار بود مردم 20 میلیون تومان وام خود را پرداخت کنند، اما این رقم به 30 میلیون تومان افزایش یافت، می‌گوید: دلیل این وضع هم مربوط به قیدی بود که در قراردادها آمده بود مبنی براینکه در صورت افزایش قیمت مصالح، هزینه‌ها از اعضا گرفته خواهد شد.
بنابراین برای تأمین هزینه‌های اضافه شده، میزان وام متقاضیان افزایش یافت. به عبارت دیگر این مسئول تعاونی دلیل افزایش وام متقاضیان را تأمین هزینه اضافه در موضوع مصالح می‌داند و نه افزایش قیمت ساخت. بنابراین متقاضیان 10 میلیون تومان بیشتر به بانک بدهکار شدند، در حالی‌که نه صاحب خانه شدند و نه از مصالح به کار رفته در ساخت رضایت دارند.

وعده دوباره
رئیس اداره تعاون و امور رفاهی آموزش و پرورش استان در پاسخ به این سوال که در نهایت این پروژه قرار است چه زمان تحویل اعضا شود، می‌گوید: طی آخرین گفته‌های شرکت، 7 بلوک از این مجتمع که برابر با 617 واحد تک خوابه است تا پایان امسال به صاحبان آنها تحویل می‌شود و سایر بلوک‌ها نیز باید تا آن زمان آماده تحویل باشند.
خاتمی اظهار می‌کند: یکی از بندهایی که در قرارداد بین شرکت تعاونی «بتن کاوه آذربایجان» با اعضا بسته شده، درخصوص جریمه دیرکرد انجام تعهدات به اعضاست به این شرح که در صورت تأخیر غیر قانونی در تحویل واحدها، این شرکت اقدام به پرداخت خسارت به اعضا خواهد کرد.

با فرهنگیان مدارا نشد
یکی از اعضای مجتمع فرهنگیان با بیان این‌که بسیاری از فرهنگیان این روزها در پشیمانی به سر می‌برند که چرا به امید خانه‌دار شدن سرمایه خود را در این تعاونی صرف کردند، بیان می‌کند: من نیز مانند خیلی از فرهنگیان مستاجرم و باید ماهانه قسط آپارتمان خالی را نیز پرداخت کنم. در ابتدا بانک مسکن این قول را داد که با فرهنگیان مدارا می‌کند و تا قبل از تحویل آپارتمان قسط وام را اخذ نمی‌کند، اما اکنون 12 بلوک قسط بندی شدند و قسط بندی 4 بلوک دیگر نیز ادامه دارد. در صورتی که اعضا از پرداخت وام امتناع کنند بانک علاوه بر اخذ دیر کرد قسط، مبلغ قسط را از حساب ضامن کسر می‌کند.
«لیلا مرادی» ادامه می‌دهد: چندین متراژ از محوطه مجتمع برای اضافه شدن به خیابان تحویل شهرداری شده است، اما پول این متراژ از ما اخذ شده و کسی در این باره پاسخگو نیست. با توجه به این‌که عمر مفید هر ساختمان 10 سال است اما این ساختمان 12 سال است که بدون سکنه‌ و خالی است.
عضو مجتمع فرهنگیان با گلایه از این‌که خسارت دیر کردن تعاونی را اعضا پرداخت می‌کنند، ادامه می‌دهد: در حال حاضر برخی از بلوک‌ها که می‌خواهند مبلغ وام خود را تقسیط کنند با بانک به مشکل برخورده‌‌اند؛ چرا که زمان قرار داد تعاونی با بانک به اتمام رسیده و بانک می‌گوید شما باید خسارت این وقفه را پرداخت کنید. حال سوال اینجاست که چرا باید اعضا خسارت این سهل انگاری را پرداخت کنند. در ضمن اعضایی که خود قدرت باز پس گرفتن خانه‌هایشان را ندارند چگونه می‌توانند از این شرکت خسارت دریافت کنند.

مجتمع در حال ساخت
مجتمع فرهنگیان با 1196 واحد در 16 بلوک از سال 84 در حال ساخت است. با این‌که از سال گذشته شاهد این هستیم که این پروژه 95 درصد پیشرفت دارد و تنها محوطه سازی آن باقی مانده است، اما همچنان کلید این واحدها به صاحبان آنها که فرهنگیان زنجانی هستند تحویل نشده است. مجتمع فرهنگیان در ابتدای شهرک پونک واقع است.

46

کد خبر 599873

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار