نرگس سپهوند: این زخم بر پیکر طبیعت دیگر داد محلی ها را درآورده ، در یک صبح جمعه پاییزی یکی از اهالی روستایی بلومان از توابع زاغه در شهرستان خرم آباد با خبرنگار فخر تماس گرفت و تقاضای کمک کرد.
به گزارش خبرانلاین لرستان ،این روستایی دلسوز از وفور شکارچیان کبک در آن منطقه خبر می داد و از عدم توجه متولیان محیط زیست لرستان گلایه داشت. این اولین بار نیست که مردم منتقد عملکرد مدیریت محیط زیست لرستان هستند. طی هفته های اخیر نیز مراجعات وتماس های زیادی مبنی بر اعتراض شهروندان از تخریب درختان گلابی و زالزالک وحشی با دفتر فخر برقرار شده است.
در این راستا مدیر کل حفاظت محیط زیست استان لرستان خبر داد: بنابر مطالعات انجام شده استان لرستان با دارا بودن 1.7 درصد مساحت کشور 25 درصد تنوع زیستی را به خود اختصاص داده است و در حال حاضر یکهزار و 700 گونه گیاهی و 365 گونه جانوری در لرستان وجود دارد.
مهرداد فتحی بیرانوند افزود: از گونه های گیاهی و جانوری در مناطق بکر و طبیعت لرستان 100 گونه گیاهی و پنج گونه جانوری اندمیک می باشند که از جمله سمند لرستانی، وزغ لرستانی و سه گونه ماهی کور غار از گونه های اندمیک جانوری لرستان به شمار می روند.
وی بیان داشت: طبیعت غنی و بکر لرستان زیستگاه اصلی خرس و پلنگ است که در سال های اخیر علاوه بر مشاهده این گونه ها توسط بومیان منطقه، دوربین های تله ای موارد متعددی را به ثبت رسانده اند.
مدید کل حفاظت محیط زیست استان اضافه کرد: حضور این گونه های جانوری در مناطق طبیعی بیانگر اکوسیستم جانوری کامل است چراکه گونه های خرس و پلنگ، گونه چتری به شمار می روند و نشانگر چرخه کامل جانوری در مناطق هستند.
فتحی بیرانوند اشاره کرد : در سال های گذشته در مناطق تحت مدیریت و حفاظت استان و پناهگاه های حیات وحش گونه های در حال انقراض کل، بزکوهی، قوچ و میش در این استان احیا شد.
وی تنوع زیستی در لرستان را کم نظیر خواند و بیان کرد: 11 استان کشور از منطقه جنگلی زاگرس بهره مند هستند ولی لرستان بیشترین سهم را از این جنگل ها دارد که این موضوع یکی از دلایل تنوع گسترده اکوسیستم گیاهی و جانوری در این استان می باشد و طبیعتی بکر و غنی را به استان بخشیده است
46
نظر شما