کنفرانس منع تکثیر تسلیحات هستهای در نیویورک در حال برگزاری است اما فرسنگها کیلومتر اینطرفتر در پاکستان، موشکهای بالستیکی که قبلیت حمل کلاهک هستهای را دارند با موفقیت آزمایش میشوند . این در حالیست که پاکستان در زمه کشورهایی ست که معاهده منع نکثیر تسلیحات هستهای را امضا نکرده و البته از سوی ایالات متحده هم برای امضا آن تحت فشار جدی قرار ندارد . به گزارش آسوشییتدپرس، ارتش پاکستان با انتشار بیانیه ای اعلام کرد برد موشک "شاهین-یک" حدود چهار صد مایل (ششصد و پنجاه کیلومتر) و برد موشک "غزنوی" حدود صد و هشتاد مایل (دویست و نود کیلومتر) است.
یوسف رضا گیلانی نخست وزیر و مقامهای بلندپایه نظامی این کشور در مراسم شلیک این دو موشک بالستیک حضور داشتند. براساس بیانیه ارتش پاکستان، این دو موشک بالستیک کوتاه برد با موفقیت به اهداف مورد نظر اصابت کردند. در این بیانیه خاطر نشان شده است هر دو موشک می توانند کلاهک های متعارف و غیرمتعارف حمل کنند.پاکستان همچنین موشکهایی بالستیک هاتف یک تا هفت را در اختیار دارد که از نسل موشکهای غوری ، غزنوی و شاهین است که همگی این موشکها قابلیت حمل کلاهکهای هسته ای را دارند .
موشکهای هاتف یک و دو از نسل موشکهای غزنوی 500 کیلومتر ، موشک هاتف 4 از نسل موشکهای شاهین یک 700 کیلومتر ، موشک هاتف 5 از نسل موشکهای غوری 1500 کیلومتر ، موشک هاتف 6 از نسل موشکهای شاهین دو از 2000 کیلومتر تا 2500 کیلومتر و موشک هاتف 7 با برد 700 کیلومتر می توانند اهداف خود را مورد اصابت قرار دهد .
نظر شما