نماینده کشورمان در اجلاس امنیتی اردن: ایران کمترین نگرانی را از نتایج انتخابات آمریکا دارد

سخنران ایرانی اجلاس امنیتی اردن گفت: ایران تنها کشور منطقه است که امنیت خود را خودش تولید می کند و به همین خاطر و برخلاف کشورهایی که امنیتشان را برون سپاری کرده اند، کمترین نگرانی و اثر پذیری را از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا دارد.

به گزارش خبرآنلاین علیرضا میریوسفی در دومين روز اجلاس امنيتي امان كه روز ٢٧ آبان ماه با حضور شخصيت هاي عالي رتبه منطقه اي در پايتخت اردن برگزار شد، با اشاره به سخنان برخي سخنرانان و از جمله پيشنهاد سخنران اماراتي براي تشكيل ناتوي عربي با مشاركت آمريكا، اين گونه پيشنهادات را ادامه دهنده روند مخرب شش دهه گذشته دانست كه به ظهور شش كشور ورشكسته و آشوب زده در منطقه منتهي شده است.

وي همچنين با انتقاد از اصرار برخي همسايگان ايران در التماس به آمريكا براي ادامه حضور در منطقه، تجديدنظر و تغيير جدي در اين ديدگاهها و سياست ها را شرط لازم براي خروج از وضعيت آشفتگي فعلي دانست .

رييس مركز مطالعات خاورميانه با رد روايت برخي رسانه ها و مقامات آمريكايي مبني بر معرفي تحريم ها بعنوان علت اصلي حصول به توافق برجام كه به منظور مصارف داخلي اين كشور مطرح مي شود ، روايت واقعي و ايراني را متفاوت دانست و با اشاره به نامگذاري سال جاري ايراني از سوي مقام معظم رهبري بعنوان سال "اقتصاد مقاومتي: اقدام و عمل" پس از اجرايي شدن برجام، آن را نشانه آمادگي ايران براي هر سناريوي احتمالي در آينده دانست.

ميريوسفي با اشاره به برخي اتهامات نادرست بعضي سخنرانان راجع به نقش منفي برجام در ثبات منطقه، برجام را يك سرمايه و گام موثر و مفيد بالقوه براي گسترش همكاري هاي منطقه اي دانست و با اشاره به پيشنهاد ايران براي طرح ايجاد مجمع گفتگوي منطقه اي در قالب مقاله دكتر ظريف در چهار روزنامه اصلي عربي شامل السفير ، الشروق ، الشرق و الرأي در اوت ٢٠١٥ گفت اين مقاله به فاصله كوتاهي از حصول برجام منتشر شد و اين طرح هنوز روي ميز و قابل پيگيري است.

سخنگو و رايزن سابق نمايندگي ايران نزد سازمان ملل متحد در نيويورك، با اشاره به برخي پيشنهادات مطرح شده در اين كنفرانس براي تشويق ايران به همكاري هاي هسته اي با ساير كشورهاي منطقه، اين موضوع را تحصيل حاصل دانست و گفت اين موضوع به صراحت در طرح پيشنهادي ايران ومقاله دكتر ظريف آمده است.

ميريوسفي با تشريح بخش هسته اي اين طرح، گفت اين موضوع شامل يك اصل و دو پيشنهاد، يكي فني و يكي سياسي است. اين اصل عبارتست از اين كه ايران برخورداري از مواهب فناوري صلح آميز هسته اي را حق همه كشورهاي مسلمان خاورميانه مي داند و حاضر به همكاري و مشاركت با اين كشورها در اين زمينه است. پيشنهاد فني ايران هم دراين راستا شامل همكاري براي ايجاد يك مركز منطقه اي توليد سوخت هسته اي با امكانات غني سازي و پيشنهاد سياسي شامل افزايش همكاري ها براي ايجاد منطقه عاري از سلاح هاي هسته اي در خاورميانه مي باشد. به همين خاطر برجام يك توافق مفيد و موثر در نظام عدم اشاعه و همچنين براي پيگيري آرمان خاورميانه عاري از تسليحات كشتارجمعي محسوب مي شود.

ميريوسفي در بخش ديگري از سخنراني خود، فقدان اراده سياسي در نتيجه برخي تنگ نظري ها و اشتباهات محاسبات راهبردي را مهمترين مانع شروع همكاري ها و ايجاد مجمع گفتگوهاي منطقه اي دانست و با تشريح مراحل پنجگانه گفتگو و تبادل نظر آزادانه، مذاكره، توافق به معني رد و بدل كردن امتيازات، شراكت راهبردي و در نهايت ايجاد يك ساختار امنيت دسته جمعي منطقه اي، اين مسير را بهترين مسير حل و فصل مشكلات پيچيده و ديرپاي خاورميانه دانست.

رييس مركز مطالعات خاورميانه همچنين با اشاره به برخي اتهامات وارد شده به ايران، گفت ايران همواره از مشاركت همه كشورهاي منطقه در امور منطقه حمايت مي كند و به دنبال حذف هيچ كشوري از معادلات خاورميانه و يا ايجاد هژموني نيست و مطابق اصل ١٥٢ قانون اساسي ، ايران به صراحت هرگونه سلطه پذيري و سلطه جويي را در سياست خارجي ايران خود رد مي كند. همچنين حمايت ايران از افراد مستضعف در جهان مطابق اصل ١٥٦ مقيد به عدم مداخله در امور داخلي ساير كشورها شده است و ايران كاملا به اين قيد پايبند است. با اين حال اين قيد در اصل ١٥٦ به عمد در تبليغات ضد ايراني ناديده گرفته مي شود. بعلاوه مقايسه بودجه و خريدهاي تسليحاتي ايران و كشورهاي حوزه خليج فارس هم مؤيد اين امر است كه راهبرد نظامي ايران صرفا دفاعي است و ايران هيچ مطامح سلطه طلبانه در منطقه ندارد.

ميريوسفي در پايان با اشاره به سخنان دو تن از سخنرانان عرب اجلاس كه موانعي مثل موضوع اختلافات ايران و امارات بر سر جزاير ايراني يا اختلافات بر سر سوريه را مانع همكاري هاي فني و اقتصادي ايران و كشورهاي ثالث عربي دانسته بودند، ضمن اشاره به وجود اختلافات مرزي و غيرمردمسالار ميان بسياري از كشورهاي جهان، وجود دهها پرواز مستقيم روزانه بين ايران و امارات و يا بين ايران و تركيه به همراه دهها ميليارد دلار تبادلات اقتصادي سالانه با اين دو كشور را در رد اين ادعا كافي دانست و به اين كشورهاي ثالث توصيه كرد كه از سياست زدگي اجتناب و منافع بلندمدت ملي خود را فداي جوسازي هاي ديگران نكنند.

4949

کد خبر 602283

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین