این کشف میتواند منجر به کشف روشهای جدید برای مبارزه با از دست دادن حافظه مرتبط با افزایش سن و جلوگیری از آسیبهای مغزی ناشی از بیماری آلزایمر شود.
قبلا تصور میشد که از لحظه تولد سلولهای مغزی شروع به مردن می کنند و دیگر جایگزین نمی شوند.
اما اکنون دانشمندان متوجه شدند که بعضی از سلولهای عصبی میتوانند در قسمتی از مغز که نقش کلیدی در یادگیری و حافظه دارند و به نام هیپوکامپوس شناخته میشوند دوباره تولید شوند.
اگرچه قسمت اعظم سلولهای بنیادی که میتوانند تبدیل به یاختههای عصبی شوند در بزرگسالان ثابت و بدون تغییر باقی میمانند.
البته برای تولید دوباره سلول های مغزی روش هایی وجود دارد.یکی از این روش ها فعالیت بدنی است.
تحقیقات جدید در موشها نشان میدهد با فعالیت بدنی میتوان این سلولها را دوباره فعال کرد.
دانشمندان آلمانی مطالعاتی روی موش ها انجام دادند و متوجه شدند موشهایی که فعالیت بدنی داشته اند عصبهای تازه متولد شده بیشتری در مقایسه با موشهای غیر فعال داشته اند.
وردون تیلور از موسه ماکس پلانک در این باره گفت:ورزش کردن فواید زیادی برای سلامت بدن دارد. این تحقیقات نشان می دهد مغز هم از ورزش کردن سودهای زیادی می بیند.برای مثال دویدن میتواند به شکلگیری نورونهای جدید کمک کند.
البته فعالیتهای غیر طبیعی مغز مانند حمله صرع هم میتواند منجر به تولید یاختههای عصبی شود. در حقیقت دانشمندان معتقدند شکل گیری بیش از حد سلولهای عصبی جدید نقش مهمی در بیماری صرع دارد. مشابه با همین حالت هم ممکن است در مغز انسان اتفاق بیفتد و به این ترتیب با تحرک بدنی می توان سلولهای بنیادی غیر فعال را وادار به فعالیت کرد.
تلگراف ، 7 می
نظر شما