۰ نفر
۱۸ فروردین ۱۳۸۸ - ۰۳:۴۱

تغییر به قدری ناگهانی بوده است که بسیاری از مدیران ایران خودرو فرصت انتخاب موضع نسبت به تحولات را پیدا نکرده‌اند

در حالی که خبر تغییر ناگهانی منطقی همه دست‌اندرکاران این بزرگترین خودروسازی خاورمیانه را شوکه کرد دیگر خبرها از خانه تکانی گسترده قلعه‌بانی در سطوح اعضای هیات مدیره و مدیران سایپا حکایت می‌کنند.

تغییر به قدری ناگهانی بوده است که بسیاری از مدیران ایران خودرو فرصت انتخاب موضع نسبت به تحولات را پیدا نکرده‌اند ودر قبال پرسش‌های مطرح شده در مورد دلایل این تغییر یا سکوت کرده ویا این تغییر مدیریت را ناشی از طولانی شدن مدیریت منطقی می‌دانند.

در همین حال، تغییر سه عضو هیأت مدیره ایران خودرو یعنی اسماعیلی، ریاحی و مختاری نیز در دستور کار قرار دارد.البته یک منبع آگاه اعلام کرد به رغم برکناری منطقی از سمت مدیرعاملی ایران خودرو وی همچنان عنوان رئیس هیأت مدیره این شرکت را دارد و از این سمت معزول نشده است.

باید گفت بعد از دو ماه تاخیر از رونمایی دومین برند ایران خودرو و در حالی که این گروه صنعتی خود را برای رونمایی از این خودروی جدید آماده می‌کرد خبر برکناری منوچهر منطقی آن هم بدون برگزاری مجمع عمومی، این گروه صنعتی را شوکه کرد.

منوچهر منطقی که در آخرین مصاحبه مطبوعاتی خود در مواجه با سؤال احتمال برکناری خود با توجه به مدیریت 8 ساله خود و عدم ایجاد خلاقیت در این گروه صنعتی گفت: خلاقیت ربطی به 6 سال ندارد و می‌توان در طول 2 الی 3 سال خلاقیت آفرید.

وی حتی در این جلسه با برشماری تاریخ صنعتی خودرو در ایران این گروه صنعتی را یکی از موفق‌ترین تولیدکننده های خودرو خواند.

منطقی همچنین درباره رونمایی و تولید خودرو X12 که به نظر می‌رسد یکی از دلایل برکناری وی باشد نیز گفت که وزارت صنایع از ایران خودرو خواست تا رونمایی این خودرو را با توجه به تعدد رونمایی‌های انجام شده در دو ماه پایانی سال به فروردین88 موکول کند.

البته برخی از اخبار تایید نشده نیز به عدم تمایل معاونین منطقی برای همکاری با مدیرعامل جدید اشاره دارندواز تسلیم نامه استعفائ جمعی تعدادی از این معاونین به هیات مدیره حکایت می‌کنند.

اما در مورد دلیل این تغییرات گسترده گمانه‌زنی‌های بسیاری وجود دارد که در بسیاری از این تحلیل‌ها به عدم توافق بین مدیرعامل ایران خودرو و وزیر صنایع در زمینه نحوه تبلیغ دستاوردهای ایران خودرو و تأکید وزارتخانه بر اشاره پر رنگ بر نقش دولت در تولید برندهای ملی خودرو باعث این تغییرات شده است.

همچنین در مجموعه تحلیلهای ارایه شده در این زمینه به بحث نزدیک شدن ایام انتخابات اشاره کرده و حمایت‌های گسترده مهرداد بذرپاش از دولت حتی انتشار روزنامه از طرف وی را مقایسه می‌کنند با عدم همیاری مستقیم تبلیغاتی منوچهر منطقی از دولت و این مسئله را از دلیلی می‌دانند که می‌تواند در عزل وی مؤثر بوده باشد.

البته طی چند سال گذشته چندین بار بحث برکناری منطقی به طور جدی در سطوح مدیریتی دولت مطرح شد ولی همیشه در لحظه آخر ورق برگشت و منوچهر منطقی در این سمت باقی ماند همین امر نیز با توجه به سوابق نظامی و فنی منطقی باعث دامن زدن به شایعه‌هایی شد که دولت به دلیل پشتوانه‌هایی که وی دارد نمی‌تواند برکنارش کند و حتی در زمانی که می‌رفت شکایت‌های مطرح شده از سوی مردم در مورد آتش گرفتن خودروهای پژو405 با پیگیری نیروی انتظامی منوچهر منطقی را به خارج از ایران خودرو هدایت کند در لحظه آخر دوباره چیزی مانع شد ولی اینبار به نظر می‌رسد وزارت صنایع و سازمان گسترش در این زمینه با هیچ مانع جدی موجه نیستند وبه همین دلیل با چنان عجله‌ای برای این تغییر اقدام کرده‌اند که حتی فرصت زمینه چینی‌های معمول هم فراهم نشده است.

از دیگر نکات حائز اهمیت در برکناری منطقی علاوه بر تصمیم ناگهانی انجام شده عدم برگزاری مجمع عمومی است چرا که انتصاب و عزل در این گروه صنعتی باید بر اساس تصمیم مجمع باشد و اگر چنین تصمیمی قرار بود گرفته شود باید در تیر ماه و با برگزاری مجمع و نظر اعضا صورت می‌گرفت که به نظر می‌رسد دارا بودن سهم 41 درصدی ایدرو موجب شده تا قوانین مجمع زیر پا گذارده شود.

در این راستا هم در حالی که نه وزارت صنایع و معادن و نه روابط عمومی ایران خودرو و نه حتی نجم‌الدین خبر انتصاب خود را تایید نمی‌کنند روابط عمومی سازمان گسترش و نوسازی صنایع و معادن ایران با ارسال خبری رسماً جایگزینی نجم‌الدین به جای منطقی را تایید کرد.

بر اساس قانون مجامع سازمان گسترش و نوسازی صنایع به عنوان بزرگترین سهام‌دار ایران خودرو قبل از تصمیم‌گیری برای برکناری منطقی باید درخواست برگزاری مجمع فوق‌العاده را رسماً از طریق جراید اعلام و منتظر تصمیم‌گیری اعضا می شد.

در خبر سازمان گسترش آمده است رئیس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در حکمی مدیرعامل شرکت ایران خودرو را منصوب کرد.

احمد قلعه‌بانی ریاست هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) طی حکمی جواد نجم‌الدین را به عضویت هیات مدیره و مدیرعامل شرکت ایران خودرو منصوب کرد.

جواد نجم‌الدین مدیر عامل جدید ایران خودرو از مدیران موفق صنعتی کشور بوده و فعالیت خود را از رده کارشناسی و مدیریتی در صنعت شروع کرده است. وی دارای بیش از دو دهه سابقه فعالیت به خصوص در تولید انبوه قوای محرکه خودرو و توسعه شبکه گسترده قطعه‌سازی و ساخت این مجموعه‌ها است.

وی در این مدت چندین تقدیر نامه از مقامات ارشد کشور دریافت کرده که دریافت تقدیرنامه واحد نمونه ایران از دست ریاست جمهوری از جمله آنها ست. در سوابق مهندس نجم‌الدین مسئولیت کمیته فنی و پشتیبانی جنگ جهاد سازندگی کرج، معاونت شرکت ایران خودرو، مدیر عاملی شرکت مگاموتور، عضو و رئیس هیات مدیره سایپا دیده می‌شود.

نجم‌الدین در حالی وارد ایران خودرو می‌شود که در راس برنامه کاری‌اش دنبال کردن برنامه ادغام صنایع خودروسازی کشور قرار دارد و به وی تأکید شده است زمینه‌های لازم جهت این ادغام را هرچه سریعتر فراهم کند. البته توجه به سوابق فوق وجایگاه جدید این مدیر میانی شرکت سایپا این سئوال پیش می‌آورد که آیا مهرداد بذرپاش در شرایط کنونی مدیرعامل واقعی دو گروه بزرگ خودروسازی کشور تلقی می‌شود؟ وآیا می‌توانیم وی را به عنوان برنده نهایی کشمکش‌های چند سال گذشته اعلام کنیم که در میان محرابیان، بذرپاش و منطقی در جریان بوده است؟

به گزارش اداره اطلاع‌رسانی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران همچنین در احکام جداگانه‌ای مهندس افشین روغنی و مهندس علی‌اکبر طاهری به عضویت هیات مدیره ایران خودرو منصوب و جایگزین آقایان مهندس برزو مختاری و دکتر رحیم اسماعیلی دانا شدند.

ریاست هیات عامل ایدرو در احکامی جداگانه دو عضو جدید هیأت مدیره گروه خودرو سازی سایپا را نیز منصوب کرد. در این انتصابات محمود کمانی و افشین روغنی به عنوان اعضای جدید هیات مدیره سایپا جایگزین جواد نجم‌الدین و محمدرضا روشنی مقدم شدند.

این در حالی است که روابط عمومی وزارت صنایع و معادن هنوز هم این خبر را تایید و یا تکذیب نکرده است و البته بنا به شنیده‌ها قرار است منطقی همچنان به عنوان عضو هیات مدیره ایران خودرو در کنار طاهری، کارگری، نجم‌الدین و روغنی به کار خود ادامه خواهد داد.

قابل ذکر است مراسم تودیع و معارفه مدیر عامل ایران خودرو ساعت 15 دیروزبا حضور وزیر صنایع و معادن، رییس سازمان گسترش، بدون حضور منطقی در محل سازمان گسترش ونوسازی صنایع برگزار شد.

در همین حال گویا پیشنهاد مدیرعاملی هواپیمایی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران به منوچهر منطقی داده شده که یک منبع آگاه در گفتگو با خبرنگار ما ضمن تایید این پیشنهاد عنان کرد منطقی هنوز این پیشنهاد ار نپذیرفته است و تأکید کرد چندی پیش طرحی برای تولید هواپیماهای پهن پیکر که توسط تیم منهدسی زیر نظر منطقی تهیه و ارایه شده بود ولی به نظر نمی‌رسد وی تمایلی به تصدی مدیریت اجرایی این طرح را به عنوان مشاور وزیر صنایع داشته باشد.

کد خبر 6062

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۴:۴۱ - ۱۳۸۸/۰۱/۱۸
    0 0
    راستی وقتی اقای بذر پاش منصوب شد مگر در مجمع نظر خواهی شد؟
  • بی نام GB ۱۳:۲۳ - ۱۳۸۸/۰۱/۱۸
    0 0
    از این تصمیم سازمان گسترش صنایع باید تقدیر کرد چراکه امروز دیگر زمزه های سودآوری مجدد پیکان را از زبان شخصی که قبلا مدیر عامل سازمان صنایع هواو فضا بوده نمی شنویم. امروز مردم چشم به تولید خودروی ایمن و سازگار با محیط زیست دوخته اند نه 500 هزار خودرویی که اصلا در شان صنعت خودرو سازی کشور نیست.
  • mohammad IR ۰۴:۱۶ - ۱۳۸۸/۰۱/۱۹
    0 0
    این هم از اون سیاستهای انتخاباتی مردان دولت می باشد .
  • hadi IR ۰۶:۱۲ - ۱۳۸۸/۰۱/۱۹
    0 0
    گیریم که مدیر عامل رو بتونن بدون تشکیل مجمع عوض کنن!! عضو هیات مدیره که کشکی نیست . حداقلش اینه که اون عضو باید کاندید بشه و تو مجمع از برنامه هاش بگه ، انتخابات هیات مدیره برگزار بشه و ...... چه قدر جالب به سمت خصوصی سازی پیش می ریم؟؟!!!!