عضو حقوقدان شورای نگهبان گفت: از نظر بنده موسوی یک محارب علیه انقلاب اسلامی است.

به گزارش ایرنا، غلامحسین الهام عصر روز یکشنبه در کرسی آزاد اندیشی دانشجویان دانشگاه صنعت آب و برق ( شهید عباس پور) حاضر شد و به پرسش های آنان پاسخ داد.

اهم سخنان عضو حقوقدان شورای نگهبان در این مراسم را در ادامه می خوانید:

  • برای کسانی که با وجود اتفاقات پس از انتخابات ریاست جمهوری دهم هنوز هم علاقه ای به آقای موسوی نشان می دهند، جدا متاسفم.
  • در ابتدای انتخابات ریاست‌جمهوری دهم شخصیت موسوی مورد تایید بنده بود. در زمان حاضر موسوی را فردی خوشنام نمی‌بینم و از نظر بنده وی یک محارب علیه انقلاب اسلامی است.
  • ساختارهایی در قانون پیش‌بینی شده که کار شورای نگهبان نظارت را به صورت سازمان‌یافته انجام می‌دهد در این راستا شورای نگهبان به عنوان راس امور نظارتی زیرمجموعه‌هایی را به منظور بررسی بیشتر و نظارت بر امور انتخابات در استان‌ها و شهرستان‌ها تعبیه کرده اما در خصوص انتخابات ریاست‌جمهوری ابطال انتخابات، صحت انتخابات، رد صلاحیت و تایید صلاحیت‌ها و همچنین توفق انتخابات به عهده شورای نگهبان است.
  • هیات‌های اجرایی و نظارت شورای نگهبان همه از معتمدین مردم هستند. شورای نگهبان نتیجه تایید صلاحیت و یا رد صلاحیت‌ها از استعلامات وزارت اطلاعات، قوه قضاییه، نیروی انتظامی و سایر قوا و نهادها اتخاذ کرده و تمامی سوابق کاری، شخصیتی و رفتاری افراد را از لحاظ شرعی بررسی می‌کند.
  • در انتخابات نهم ریاست جمهوری شبهه‌ای میان مردم ایجاد شده بود مبنی بر اینکه به چه دلیل افرادی مانند معین، مهرعلیزاده تایید صلاحیت شده‌اند که در این زمینه باید توجه داشت که رهبر معظم انقلاب در آن زمان از اختیار ویژه و حق ولایی خود استفاده کرده و این دو نفر را جزو کاندیداها قرار داده بودند.
  • تبلیغات علیه نظام فشارهای خیابانی و اعتصاب نشانه ابراز عقیده نیست. تمامی خواسته‌ها باید بر اساس اصول منطقی و عقلانی مطرح شود و در کل یک نظام سیاسی با ابراز عقیده منطقی به کمال و تعالی می‌رسد اما باید توجه داشت که هیچ نظامی کودتا و آشوب را بر علیه خود برنمی‌تابد.
  • باید انصاف و عدالت را در مورد این مساله رعایت کرد ؛ در شورای نگهبان انواع سلیقه‌ها و آرا وجود دارد اگر دقت کنید از ابتدای مجلس اول و مجلس هشتم انواع سلیقه‌ها وجود داشته و این تنوع اندیشه‌ها در دوران روسای جمهور نیز دیده می‌شود بنابراین نباید چشم را به روی واقعیت‌ها ببندیم.
  • هنگامی که می‌بینید فردی در طول دوران خدمت خود تمامی سوءاستفاده‌ها را انجام داده و از رانت‌های مختلف اقتصادی استفاده کرده آیا باید این افراد را تعیین صلاحیت کرد؟
  • تقوا یکی از مسایلی است که شورای نگهبان در تایید و یا رد صلاحیت‌ها بسیار به آن توجه دارد و برای تمامی رد صلاحیت‌های خود می‌تواند سند و مدرک ارائه دهد.
  • به عنوان مثال بنده در زمان انتخابات ریاست‌جمهوری دهم صلاحیت موسوی را تایید کردم اما در حال حاضر با اتفاقات روی داده به هیچ عنوان وی را فردی خوشنام نمی‌دانم و به عقیده من موسوی یک محارب علیه انقلاب اسلامی است.
  • درباره تعریف جرم سیاسی نظرات ویژه ای دارم.  تبیین معیارهای اسلامی جرم سیاسی توسط مجلس شورای اسلامی و قوه قضاییه ضرورت دارد.
  • درباره تشکیل شورای نظارت بر انتخابات که از سوی مجمع تشخحیص مصلحت نظام پیشنهاد شده است،باید گفت آنچه مجمع تشخیص مصلحت نظام در آن ورود کرده است، اشکال شکلی و محتوایی دارد.
  •  در صورت وجود معضلات می توان تصمیمی بر خلاف قانون اساسی گرفت و حل معضلات منوط به ارجاع رهبری به مجمع است و ایشان نیز چیزی به عنوان معضل به مجمع تشخیص مصلحت ارجاع نکرده است. بنابراین معضلی در این زمینه برای ارجاع شورای نگهبان وجود ندارد.
  • حذف شورای نگهبان از نظارت بر انتخابات، خلاف قانون اساسی است. باید این سیاست گذاری در چارچوب قانون اساسی باشد و به همین دلیل نیز رهبری به مجمع گفتند نباید نهادهای قانون اساسی و نظارت شورای نگهبان را مورد سیاستگذاری قرار دهند. این امر نیز در دستور کار مجمع نیست.
  • سرنوشت جامعه در گرو اجرای درست این قانون است زیرا قانون اساسی مهم‌ترین رکن ایجاد وحدت ملی در کشور و پایه همگرایی همه افرادی است که به یک هدف مهم و اساسی - منافع ملی و مصالح کشور - توجه دارند.
  • قانون اساسی میثاق ملی است. این قانون می‌تواند نقطه اتکای تنازعات مدیریتی کشور باشد و افق اداره کشور را در چارچوب مبانی تعریف شده در نظام سیاسی به پیش ببرد.
  • قانون اساسی یکی از نیازهای اساسی جامعه است. قانون اساسی دارای اهمیت کلیدی برای کسانی است که حرکت قانونی را پایه و اساس رفتارهای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و... قرار می‌دهند.
  • قانون اساسی جزو یکی از مواد آموزش عمومی در همه رشته‌هاست.
  • برگزاری همه‌پرسی برای تعیین نوع نظام و تشکیل مجلس موسسان به عنوان دو گام اساسی امام خمینی(ره) برای شکل‌گیری پایه‌های جمهوری اسلامی است.
کد خبر 60688

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۸:۳۴ - ۱۳۸۹/۰۲/۱۹
    0 0
    تو بهتره برای خودت متاسف باشی!!
  • بدون نام IR ۰۴:۲۷ - ۱۳۸۹/۰۲/۲۰
    0 0
    تاسف شما باعث دلگرمی ماست
  • بدون نام IR ۰۴:۳۰ - ۱۳۸۹/۰۲/۲۰
    0 0
    آقاي الهام من وچندين ميليون ايراني هم براي شما متاسفيم
  • بدون نام IR ۱۱:۵۵ - ۱۳۸۹/۰۲/۲۰
    0 0
    من هم براي موسوي وهمفكراش متاسفم
  • بابابزرگ US ۱۳:۰۲ - ۱۳۸۹/۱۱/۱۱
    0 0
    نه بابا جدددددددددی میگی؟؟؟!!!

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین