منطقه خاورمیانه که شامل 13 تا 14 کشور می شود و ایران نیز جزو آن است از پرخطرترین مناطق دنیا به لحاظ بیماریهای دامی و تب برفکی است.

مهر نوشت:

یک کارشناس دامپزشکی با تاکید بر اینکه بیماری تب برفکی قابل انتقال از حیوان به انسان نیست تصریح کرد: ایران در پرخطرترین منطقه بیماریهای دامی واقع شده است. دکتر مهدی خلج اظهارداشت: تب برفکی به هیچ وجه بیماری مشترک دام و انسان تلقی نمی شود و معمولا دامهایی که بیمار هستند کشتار نمی شوند.

 این در حالی است که ناصر نبی پور، رئیس هیئت مدیره جامعه دامپزشکان ایران گفته است با توجه به 120 میلیون راس دام در کشور حدود 10 هزار دامپزشک مورد نیاز است.

خلج از تب برفکی به عنوان بیماری مهم اقتصادی دامها نام برد و افزود: این بیماری در صدر بیماریهای ویروسی دام از بعد اقتصادی قرار دارد که اغلب دامهای جوان را مبتلا می کند. این کارشناس دامپزشکی با تاکید بر اینکه تب برفکی هیچ مشکلی به لحاظ بهداشت عمومی متوجه انسان نمی کند تصریح کرد: مصرف گوشت این دامها تنها از این نظر که کیفیت پایین تری دارد، برای سلامت انسان خوب نیست.

خلج با اشاره به اهمیت بیماری تب برفکی به لحاظ مانع بر سر راه تجارت بین الملل اظهارداشت: این بیماری دامی از اهمیت ویژه ای در نزد دولتها برخوردار است و سازمان جهانی بهداشت دام و دیگر سازمانهای بین المللی تلاش می کنند از طریق همگرایی بین کشورهای منطقه این بیماری را کنترل کنند.

سید محسن دستور، معاون وزیر جهادکشاورزی نیز پیش از این از تب برفکی به عنوان یک بیماری بسیار عفونی و به شدت واگیردار یاد کرده و گفته است که امکان کنترل این بیماری در 10 سال آتی میسر خواهد شد.

وی با اعلام اینکه دنیا به هفت منطقه جغرافیایی به لحاظ بیماریهای دامی تقسیم شده است افزود: منطقه خاورمیانه که شامل 13 تا 14 کشور می شود و ایران نیز جزو آن است از پرخطرترین مناطق دنیا به لحاظ بیماریهای دامی و تب برفکی است.  این کارشناس دامپزشکی در خصوص نحوه کنترل تب برفکی در جمعیت دامی گفت: اعمال ضوابط قرنطینه ای، تشخیص آزمایشگاهی، نظام گزارش دهی مطلوب و همکاری دامداران در رعایت مقررات ایمنی زیستی، از اهمیت بالایی در کنترل بیماری برخوردار است.

کد خبر 61062

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین