«خبرجنوب» نوشت: شهرستان فراشبند که به پایتخت چهارطاقیهای ایران معروف است، ۳ گنبد نمکی ثبت شده دارد که ظرفیت بینظیری از نظر گردشگری به ویژه گردشگری درمانی دارد اما این ظرفیت دیده نمیشود.

زمانی که صحبت از جاذبههای گردشگری استان فارس میشود ذهنها بیاختیار به سمت آثار تاریخی و جاذبههای طبیعی نظیر جنگل و آبشار میرود اما در دل شهرستانهای جنوبی استان فارس جاذبهای وجود دارد که هرچند دیده نمیشود اما ویژگیهای منحصر به فردی از لحاظ درمانی و درآمدزایی دارند، سخن از گنبدهای نمکی است.
محسن پورزارعی، فرماندار شهرستان فراشبند در گفتوگو با تسنیم درباره گنبدهای نمکی این شهرستان میگوید: سه گنبد نمکی ثبت شده در شهرستان فراشبند وجود دارد، دو گنبد در منطقه کنار سیاه و یک گنبد در منطقه خوراب قرار گرفته است.به گفته وي دو گنبدی که در منطقه کنار سیاه واقع شده در موازات جاده فیروزآباد - فراشبند واقع شده که به دلیل عدم مطالعات دقیق در زمان نقشهبرداری این جاده در مسیر راهسازی قرار گرفته و در حال حاضر قسمتی از گنبد تخریب شده است.به باور پورزارعی از آنجا که این گنبدهای نمکی ظرفیتهای زیادی در زمینه گردشگری و سلامت دارند این امکان وجود داشت که اندکی مسیر فیروزآباد به فراشبند تغییر کند تا گنبدها آسیبی نبینند اما این امر رخ نداد و جاده فیروزآباد - فراشبند در دهه فجر افتتاح میشود و به بهرهبرداری میرسد.این امر سبب شده هزینههای اضافی برای مسیر فیروزآباد - فراشبند صرف شود چراکه گنبدهای نمکی استحکام کافی را نداشته و بتنریزی در این مسیر در چند نوبت انجام شده است، امری که فرماندار فراشبند نیز به صورت تلویحی به آن اشاره کرد.
گنبدهای نمکی منطقه خوراب فراشبند که در حال حاضر یک منطقه بکر و دست نخورده است، از گزند انسانی در امان مانده و قابلیت سرمایهگذاری دارد. پورزارعی میگوید: در حال حاضر بهرهبرداری از گنبد نمکی خوراب به صورت استخراج سنتی نمک است اما برنامهریزیهایی برای توسعه گردشگری در این منطقه شده است. وی به وجود چشمه آب گرم در نزدیکی گنبد نمکی خوراب اشاره میکند و میگوید: این منطقه در 10 کیلومتری جاده عسلویه قرار دارد و بخشی از مسیر نیز آسفالت شده علاوه بر آن مسیر دسترسی آن از داخل شهر فراشبند 50 دقیقه است بنابراین سرمایهگذاری در این منطقه سودآوری دارد.
پورزارعی وجود قبرستانی به قدمت 2 هزار سال، آب و هوایی خوب، گنبدهای نمکی و چشمه آب گرم در منطقه خوراب را از جمله عواملی میداند که خوراب را به یک منطقه بکر گردشگری تبدیل کرده است که باید از این ظرفیت در جهت توسعه شهرستان استفاده کرد.
فرماندار فراشبند میگوید: در حال حاضر در بحث میراث فرهنگی اولویت مرمت به آثار باستانی این شهرستان است به همین دلیل از بخش خصوصی برای سرمایهگذاری در منطقه خوراب دعوت شده و یکی از سرمایهگذاران در حال انجام طرحهای مطالعاتی در این منطقه است.

 

۴۶

کد خبر 611294

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار