به گزارش خبر آنلاین البرز و به نقل از پايگاه خبري پليس، سردار "کامراني صالح" در اين يادداشت آورده است:موقعيت ويژه استان البرز زمينه ساز برخي از آسيب هاي اجتماعي است که دامنگير آن شده است، نزديکي به پايتخت و کمتر بودن هزينه هاي اسکان و زندگي باعث شده تا شاهد نرخ رشد جمعيت و مهاجرپذيري بالايي در اين استان باشيم.
تنوع قوميتي بالا، وجود چهار زندان بزرگ کشور، دسترسي بالاي مواصلاتي به ديگر استان ها، وجود مناطق اسکان حاشيه اي و غير رسمي از جمله عوامل بسترساز برخي از آسيب هاي اجتماعي در البرز هستند.
کرج در جايگاه يکي از کلانشهرهاي کشور با جمعيتي حدود سه ميليون نفر شرايطي را به وجود آورده که متکديان را به کوچه و خيابان هاي خود کشانده و همين امربه يکي از عوامل بروز جرم و بزهکاري درآن شده است.
به منظور مديريت بر شرايط موجود در حوزه متکديان البرزي وجود مجتمعي اردوگاهي براي ساماندهي وضعيت متکديان که بخش قابل توجهي از آنها از اتباع و مهاجران خارجي هستند ضروري است.
براي حل اين معضل بايد در خصوص علل پيدايش، شرايط و عواملي که موجب ظهور چنين پديده اي مي شود، شبکه هاي پيچيده اي که متکديان را به چنين کاري وا مي دارند، سازمان هايي که مسؤول مبارزه با اين معضل اجتماعي هستند، امکاناتي که جهت بازپروري متکديان وجود دارد و عوامل و شرايطي که با اين پديده رابطه نزديک و تنگاتنگ دارند را مورد بررسي دقيق قرار دهيم.
پاسخگويي به پرسشهايي از اين قبيل بدون اطلاعات آماري دقيق و کافي در اين زمينه ها و تحليلهاي جامع و مبتني بر اصول جامعه شناسي ممکن نيست و احيانا نتيجه اي که به دست مي آوريم بسيار محدود خواهد بود.
نقش رسانهها در افزايش آگاهي مردم نسبت به آسيبهاي اجتماعي از قبيل تکدي گري انکارناپذير است و اگر اطلاع رساني هاي درست و مستمر در اين زمينه صورت گيرد مردم به متکدياني که اين کار را به صورت حرفه اي و باندي انجام مي دهند کمک نخواهند کرد.
تکدي گري يک زايده اجتماعي است که در پيدايش آن عوامل مختلفي دخالت دارند و آن را بايد آبستن آسيب هاي اجتماعي متعددي قلمداد کرد زيرا اکثر بررسي هاي انجام شده، از رابطه بين گدايي و اعتياد، بزهکاري، خودکشي، فساد و فحشا، لاابالي گري، سرقت و... حکايت مي کنند.
فقدان اشتغال و کار، فقر مادي، پيري و از کار افتادگي، رخوت و سستي، اعتياد، معلوليت و بيماري، مسائل خانوادگي از قبيل پاشيده شدن خانواده، مهاجرت از روستا به شهر، نابساماني هاي اقتصادي از قبيل کمي درآمد در بعضي از مشاغل، بالابودن هزينه زندگي، ضعف فرهنگ حاکم بر خانواده هاي متکديان، شکاف عميق طبقاتي و غيره از جمله عوامل بروز اين پديده به شمار مي روند.
بر اساس قانون ، تکدي گري جرم است و بايد با آن برخورد شود اما نکته حايز اهميت آن است که صرفا با جمع آوري و زنداني کردن متکديان مشکل حل نمي شود بلکه بايد به صورت ريشه اي به حل اين معضل پرداخت.
۴۸
نظر شما