ایرنا نوشت: ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه پیش از سفر به توکیو که امروز (پنجشنبه) آغاز می شود، اعلام کرد که واگذاری جزایر کوریل به ژاپن در مذاکرات پیش رو مطرح نیست.

پوتین با اشاره به اینکه مردم روسیه به وی اعتماد بالایی دارند، گفت: با وجود برخورداری از اعتماد ملی، نمی توانم از آن سوء استفاده کنم و هر تصمیمی که در مورد جزایر کوریل گرفته شود، فقط همسو با منافع ملی فدراسیون روسیه خواهد بود.

بنا به اعلام دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین، پوتین با منتفی دانستن انجام مذاکره برای واگذاری جزایر کوریل به ژاپن، هدف سفر دو روزه خود به این کشور را بهبودی روابط با سودمندی دو جانبه خواند.

وی افزود: در مذاکرات طرف های روسی و ژاپنی مجموعه های از مسائل در رابطه با عادی سازی روابط مطرح و راه حل هایی یافت می شود که باید قابل اجرا باشد.

رئیس جمهوری روسیه پیشتر هم در مورد روابط مسکو و توکیو گفته بود: ما خواستار بهبودی کامل مناسبات دو جانبه هستیم و روسیه مساله ای به نام اختلاف ارضی ندارد.

با توجه به اینکه روسیه و ژاپن هنوز پیمان صلح مربوط به پایان جنگ دوم جهانی را امضا نکرده اند، ژاپن می خواهد با استفاده از فرصت مذاکرات آن، زمینه بازگشت جزایر کوریل را فراهم کند که با ثبات مواضع مسکو بی نتیجه مانده است.

در مقابل مسکو هم در صدد است مذاکرات امضای پیمان صلح جنگ دوم جهانی با توکیو را بدون ارتباط دادن آن با سرنوشت مالکیت جزایر کوریل جنوبی پیش ببرد و همزمان از برقراری همکاری های اقتصادی با ژاپن و سرمایه گذاری این کشور در توسعه مناطق خاور دور روسیه بهره بگیرد.

مذاکرات سیاسی برای عقد موافقت نامه صلح میان روسیه و ژاپن که هنوز با وجود گذشت بیش از هفتاد سال از پایان جنگ دوم جهانی به علت اختلاف ارضی دو کشور بر سر جزایر کوریل جنوبی امضا نشده، از مهمترین مسائل مطرح در روابط توکیو و مسکو است.

وزارت امور خارجه روسیه نیز به تازگی هر گونه امکان بازگشت چهار جزیره کوریل در اقیانوس آرام به مالکیت ژاپن را رد و اعلام کرد: توکیو باید این موضوع را که در نتیجه جنگ دوم جهانی رخ داده است به عنوان یک واقعیت بپذیرد.

وزارت خارجه روسیه در این باره اعلام کرده است: جزایر کوریل جنوبی به ما تعلق دارد که در نتیجه جنگ دوم جهانی حاصل شده است و حق حاکمیت روسیه بر این جزایر قابل تردید نیست.

جزایر چهارگانه کوریل جنوبی به دلیل برخورداری از منابع نفت و گاز، ذخایر آبزیان و واقع شدن در اقیانوس آرام موقعیت اقتصادی و راهبردی زیادی دارد که پس از پایان جنگ دوم جهانی به تملک شوروی در آمد.

روسیه حاکمیت خود را بر این جزایر قابل تردید نمی داند و به نتایج کنفرانس یالتا، بیانیه پتسدام و برخی اسناد تعیین کننده شرایط بین المللی پس از جنگ دوم جهانی به عنوان موید آن تاکید می کند.

روسیه به عنوان میراث دار شوروی در جنگ دوم جهانی 26 میلیون و 600 هزار کشته نظامی و غیرنظامی و همچنین ویرانی گسترده ای را تحمل کرد به گونه ای که مسکو نیز در خطر سقوط قرار گرفت و از این رو شرایط کنونی را ناشی از اقدام های کشورهای آغاز کننده این جنگ از جمله ژاپن می داند.

52311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 612519

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 1 =