پژوهشگران هشدار دادند: خطر حمله قلبی در جوانانی که مبتلا به پرکاری تیروئید هستند در مقایسه با افرادی که عملکرد این غده در آنها طبیعی است، 44 درصد بیشتر است.

ایسنا نوشت:

هرنگ چینگ لین نویسنده اصلی این تحقیق از دانشکده سلامت دانشگاه پزشکی تایپه در تایوان در این باره اظهار داشت: حملات قلبی با علت نامعلوم یک سوم تا یک چهارم تمام موارد بروز سکته در جوانان را تشکیل می‌دهند. تا آن جا که ما می‌دانیم پرکاری تیروئید هرگز به عنوان یک عامل خطرساز بالقوه در بروز حمله قلبی در گروه سنی 18 تا 44 سال در نظر گرفته نشده است.

سایت داک‌گاید در گزارشی آورده است: آمارها نشان می‌دهد؛ پنج درصد تا دو درصد از جمعیت جهان به پرکاری تیروئید مبتلا هستند که این تعداد شامل گروه قابل ملاحظه‌ای از جوانان نیز می‌شود. این بیماری سبب تولید بیش از حد هورمون تیروئید شده که باعث تسریع متابولیسم و ایجاد علایمی مانند تعریق، کاهش وزن، اسهال و عصبانیت می‌شود.

در این پژوهش که شرح آن در مجله سکته انجمن قلب آمریکا گزارش شده، محققان اطلاعات به دست آمده از 3 هزار و 176 جوان را مورد ارزیابی قرار دادند که بین ژانویه سال 1998 تا دسامبر 2001 پرکاری تیروئید در آنها تشخیص داده شده بود.

 در این بررسی 25 هزار  و  408 نفر دیگر که به بیماری تیروئید مبتلا نبودند به عنوان گروه کنترل شرکت داشتند.  گفتنی است که متوسط سن بیماران 32 سال بوده است. همچنین پژوهشگران اطلاعات هر بیمار را به مدت پنج سال دنبال کردند تا افراد مبتلا به سکته را شناسایی کنند.

 متخصصان پس از در نظر گرفتن عواملی مانند سن بیمار، جنسیت، درآمد، سطح شهرنشینی، فشارخون بالا، دیابت، فیبریلاسیون دهلیزی، کلسترول بالا، بیماری عروق کرونری قلب و مصرف یا عدم مصرف دارو به منظور درمان مشکلات ضربان قلب دریافتند که خطر بروز سکته قلبی طی این دوره تحقیق پنج ساله در بیماران مبتلا به پرکاری تیروئید نسبت به افراد غیرمبتلا 44 درصد بالاتر بود.

 دکتر لین در این رابطه تصریح کرد: در جوانان، پرکاری تیروئید با سندرم‌های مختلف یا مشکلات مربوط به بیماری عروق مغزی ارتباط دارد. با وجود این تنها برخی گزارشات موردی در این زمینه در مقالات یافت شده و تاکنون هیچ ارتباط علتی مستقیمی ثابت نشده است.  دکتر لین افزود: نتایج بررسی‌های اخیر ما از وجود ارتباط میان پرکاری تیروئید و خطر سکته قلبی بعدی در جوانان پرده برداشت. انجام ارزیابی‌های کامل‌تر در پژوهش‌های آینده می‌تواند به شفاف سازی علل وقوع حملات قلبی در این گروه سنی کمک کند. 

کد خبر 61335

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 8 =